Ενισχύστε την άμυνα της επιδερμίδας με το Ιαματικό Νερό Vichy

Εκατομμύρια χρόνια πριν, στην καρδιά της Γαλλίας, στην περιοχή Auvergne, ξεκίνησε μια έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα η οποία συνεχίστηκε για χιλιετίες. Οι βροχές που ήρθαν αργότερα, καθώς ξεδιψούσαν την πυρωμένη γη, ακολούθησαν μια συναρπαστική διαδρομή στα σπλάχνα της – μια διαδρομή που έμελλε να οδηγήσει σε μια από τις πιο πολύτιμες ιαματικές πηγές για την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας.

Εισχωρώντας στο ηφαιστειακό έδαφος μέσα από μικρορωγμές, το βρόχινο νερό έφτασε σε βάθος 4.000 μέτρων,  και κατά την διάρκεια αυτού του μακροχρόνιου ταξιδιού του εμπλουτίστηκε με πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία. Φτάνοντας κοντά στα καυτά μαγματογενή πετρώματα, το σπάνιο αυτό νερό ζεστάθηκε τόσο πολύ και δημιουργήθηκαν τέτοιες συνθήκες πίεσης, που ξέφυγε με ορμή προς την επιφάνεια της γης μέσα από την πρώτη διέξοδο που βρήκε. Αυτή είναι η στιγμή που «γεννήθηκε» η πηγή του μοναδικού γαλλικού ηφαιστειακού νερού με τις εξαιρετικές ιαματικές ιδιότητες, χάρη στις οποίες έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή λουτρά των Ρωμαίων. Στα χρόνια του Ναπολέοντα Γ’, η Vichy-les-Bains γίνεται το σπουδαιότερο θέρετρο spa στην Ευρώπη ενώ το 1931 ο Δρ. Haller ανακαλύπτει την εκπληκτική επουλωτική δράση του στην επιδερμίδα και δημιουργεί τη Vichy, το skincare brand που άνοιξε- και εξακολουθεί να ανοίγει- νέους δρόμους στη φροντίδα του δέρματος. Από τότε μέχρι σήμερα, το Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό Vichy αποτελεί το κύριο ενεργό συστατικό σε όλες τις καλλυντικές συνθέσεις του brand ενώ, χάρη στα τεχνολογικά άλματα των τελευταίων ετών, οι ερευνητές κατάφεραν να μελετήσουν τη δομή του σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος και να αποκαλύψουν όλη την εντυπωσιακή «βεντάλια» της ευεργετικής δράσης του στην επιδερμίδα.

 

Υγρός «θησαυρός»Καθώς ταξιδεύει από τα βάθη της ηφαιστειακής γης προς την πηγή, το Ιαματικό Νερό Vichy εμπλουτίζεται γενναιόδωρα με 15 πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία και ένα εντυπωσιακά υψηλό ποσοστό ιχνοστοιχείων. Δεκαέξι κλινικές μελέτες, 4 δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, 6 επιστημονικά poster το αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία: το Ηφαιστειακό Νερό Vichy έχει τη δύναμη να ενισχύσει την άμυνα της επιδερμίδας απέναντι στο Εκθεσίωμαστο οποίο εκτίθεται καθημερινά- δηλαδή απέναντι στην αθροιστική βλαπτική επίδραση των περιβαλλοντικών επιθέσεων (UV ακτινοβολία, ρύπανση, κλιματική αλλαγή, καπνός τσιγάρων κλπ), του σύγχρονου lifestyle (έλλειψη ύπνου, στρες, κακή διατροφή) και των ορμονικών διακυμάνσεων, που επιταχύνουν τη γήρανσή της.Με καθημερινή χρήση, το Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό Vichy:- Ενθαρρύνει την κυτταρική ανανέωση και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας
- Ενδυναμώνει τον επιδερμιδικό φραγμό και εξισορροπεί το pH
-  Υποστηρίζει την σύνθεση βασικών πρωτεϊνών της επιδερμίδας
-  Αυξάνει τα ποσοστά του ασβεστίου και του μαγνήσιου στην κεράτινη στιβάδα
-  Βελτιώνει αισθητά τα επίπεδα υδάτωσης
-  Καταπραύνει τους ερεθισμούς και τα συμπτώματα ευαισθησίας της επιδερμίδας, ενώ επιταχύνει την αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού
-  Ενισχύει την αντιοξειδωτική άμυνα του δέρματος (ενθαρρύνοντας την σύνθεση των φυσικών ενζύμων που συμμετέχουν στον μηχανισμό άμυνας)
-  Επαναφέρει την αίσθηση άνεσης στην ευαίσθητη επιδερμίδα ακόμα και στην ακραία συνθήκη ενός χημικού peeling


Καθημερινό πρόγραμμα... ενδυνάμωσηςΜόλις 4 χιλιόμετρα μακριά από την πηγή βρίσκεται το εργοστάσιο της Vichy, εξασφαλίζοντας έτσι την πιο άμεση μεταφορά του πολύτιμου Ιαματικού Ηφαιστειακού Νερού στα εργαστήρια. Σε όλη αυτή τη «διαδρομή» από την πηγή στο εργοστάσιο και τελικά στην καρδιά της σύνθεσης, η Vichy ακολουθεί αυστηρά πρωτόκολλα και ελέγχους, προκειμένου να διασφαλίσει την αγνότητα και τη δύναμη του ηφαιστειακού νερού της μέχρι τη στιγμή που θα αγγίξει την επιδερμίδα σας.
 
Αν και, όπως είπαμε πιο πάνω, αποτελεί κύριο συστατικό κάθε φόρμουλας της Vichy, στη σειρά Minéral 89 έχει τον απόλυτο, πρωταγωνιστικό ρόλο προκειμένου να προσφέρει στην επιδερμίδα την καθημερινή δόση δύναμης που έχει ανάγκη. Όποιο πρόγραμμα καθημερινής φροντίδας και αν ακολουθείτε, ξεκινήστε με την απαραίτητη ενδυνάμωση και ενυδάτωση:

- Το Minéral 89 Booster, ιδανικό για κάθε τύπο δέρματος και κάθε ηλικία, είναι μια ασφαλής, μινιμαλιστική σύνθεση που συνδυάζει Ιαματικό Ηφαιστεικό Νερό Vichy σε ποσοστό 89% με Υαλουρονικό Οξύ. Για πρώτη φορά, όλη η δύναμη του Ιαματικού Ηφαιστειακού Νερού της Vichy απελευθερώνεται στο βάθος της επιδερμίδας σε τόσο υψηλή συγκέντρωση με στόχο να διεγείρει τους φυσικούς της μηχανισμούς άμυνας, προσφέροντας έτσι ισχυρή προστασία από τους ρύπους και όλους τους επιθετικούς παράγοντες. Την ίδια στιγμή, το Υαλουρονικό Οξύ δεσμεύει και απορροφά το νερό, για να ενυδατώνει την επιδερμίδα και να ενισχύει την ελαστικότητά της.

- Αν η επιδερμίδα σας περνάει μια φάση έντονου στρες εξαιτίας εξωγενών και ενδογενών παραγόντων του εκθεσιώματος, επιλέξτε το Minéral 89 Probiotic Fractions Concentrate. Αυτό το booster ανάπλασης και επανόρθωσης συνδυάζει το Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό της Vichy με δερματολογικά δραστικά υψηλής αποτελεσματικότητας: κλάσματα προβιοτικών σε συγκέντρωση 5% (λαμβάνονται με προηγμένη βιολογική ζύμωση) έρχονται να ενισχύσουν την ανοσολογική και αντιοξειδωτική άμυνα της επιδερμίδας, η Νιασιναμίδη (Βιταμίνη Β3) προσφέρει την καταπραϋντική της δράση, η Βιταμίνη Ε προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες ενώ το Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό της Vichy (79,8% της σύνθεσης) ενδυναμώνει και επανορθώνει τον φυσικό επιδερμιδικό φραγμό. Bonus: το Minéral 89 Probiotic Fractions Concentrate μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετά από διαδικασίες αισθητικής ιατρικής (laser, Dermabrasion, Microneedling, Peeling) ενώ προτείνεται και ως επικουρική θεραπεία για εξάρσεις δερματικών παθήσεων όπως η ροδόχρους νόσος και οι δερματίτιδες.

- Η ντελικάτη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια έχει απόλυτη ανάγκη από καθημερινή ενδυνάμωση και ενυδάτωση. Το Minéral 89 Eyes είναι μια μινιμαλιστική σύνθεση με μόνο 13 συστατικά πρωταγωνιστές, το Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό της Vichy σε συγκέντρωση 89%, το Υαλουρονικό Οξύ φυσικής προέλευσης, η καθαρή Καφείνη και η Dermo-Chlorella φυσικής προέλευσης, ένας συνδυασμός που στοχεύει στα σημάδια κούρασης στην περιοχή των ματιών (μαύροι κύκλοι, σακούλες) ενώ εξασφαλίζει την απαραίτητη ενδυνάμωση και ενυδάτωση.


Expert’s TipΓια ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο Ενδυνάμωσης, Ενυδάτωσης & Επανόρθωσης, δεν χρειάζεστε περισσότερα από 3 1 βήματα:
 
Βήμα 1: Μετά τον καθαρισμό, εφαρμόστε το Mineral 89 Booster ή το Mineral 89 Probiotic Fractions Concentrate.
 
Βήμα 2: Συνεχίστε με την κρέμα ημέρας Aqualia Thermal, το κορυφαίο προϊόν της Vichy για 48ωρη αναπλήρωση της ενυδάτωσης. Συνδυάζει Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό της Vichy με Νάτριο PCA που ενισχύει την ακεραιότητα της λειτουργίας του επιδερμιδικού φραγμού και αυξάνει τη σύνθεση NMF (Φυσικών Ενυδατικών Παραγόντων), Υαλουρονικό Οξύ φυσικής προέλευσης για αναπλήρωση του όγκου και Φυτική Μανόζη που ενισχύει την κυτταρική συνοχή και αυξάνει την ενυδάτωση. Για το αντίστοιχο βήμα της βραδινής φροντίδας, επιλέξτε την Aqualia Night Spa, μια ενυδατική κρέμα νύχτας και μάσκα 2σε1, με απολαυστική υφή gel-κρέμας. Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό Vichy, Υαλουρονικό Οξύ, Aquabioryl, Γλυκερίνη και Φυτικά Έλαια, περιποιούνται βαθιά την επιδερμίδα κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, κάνοντάς τη να φαίνεται πιο ξεκούραστη και φρέσκια από το 1ο ξύπνημα.

 

Βήμα 3: Μην παραλείπετε ποτέ την καθημερινή προστασία της επιδερμίδας από την ηλιακή ακτινοβολία και τη ρύπανση! Ολοκληρώστε την πρωινή φροντίδα της με το Capital Soleil UV-Age Daily SPF50 , το οποίο προλαμβάνει αλλά και διορθώνει τα σημάδια φωτογήρανσης (ρυτίδες, καφέ κηλίδες, έλλειψη σφρίγους).

1
Για την απαραίτητη καθημερινή ενδυνάμωση και ενυδάτωση της ευαίσθητης επιδερμίδας γύρω από τα μάτια, εφαρμόστε το δροσερό Minéral 89 Eyes.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ