Τα λάθη που κάνουμε στο λούσιμο των λεπτών μαλλιών

Πασχίζετε να κάνετε τα λεπτά μαλλιά σας να φαίνονται πιο πλούσια, με πάσης φύσεως προϊόντα και τεχνικές; Διαβάστε παρακάτω τις συμβουλές μας για το σωστό λούσιμο –αυτό που θα σας εξασφαλίσει μέγιστο όγκο– των λεπτών μαλλιών ή των μαλλιών με αραίωση.

 

Στην προσπάθειά μας να κάνουμε τα λεπτά μας μαλλιά να φαίνονται πιο πλούσια, οι περισσότεροι από εμάς καταλήγουμε να περνάμε ώρες μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου. Η επιλογή των κατάλληλων συστατικών για την ενίσχυση της μάζας των μαλλιών είναι σίγουρα σημαντική υπόθεση, εξίσου σημαντικό ρόλο όμως για τον όγκο των μαλλιών παίζει και το λούσιμο. Παρακάτω, ρίχνουμε μια ματιά σε κάποια πράγματα που θα πρέπει πάση θυσία να αποφεύγετε κατά το λούσιμο των λεπτών μαλλιών.

 

Συνηθισμένα λάθη κατά το λούσιμο των λεπτών μαλλιών

 

Υπερβολές στο λούσιμο

 

Όταν μιλάμε για λεπτά μαλλιά, αυτό που μετράει είναι η ποιότητα –όχι η ποσότητα! Το να λούζεστε με προϊόντα σχεδιασμένα ειδικά για λεπτά μαλλιά (και να φροντίζετε να ξεβγάζετε πολύ καλά) είναι πιο σημαντικό από το καθημερινό, ευλαβικό λούσιμο. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο τριχωτό της κεφαλής και αντισταθείτε στον πειρασμό να κάνετε υπερβολές με το σαμπουάν: ένα χέρι σαμπουάν είναι υπεραρκετό για το λεπτά μαλλιά. Για μέγιστο, φυσικό όγκο, λουστείτε κάθε 2-3 μέρες και αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά.

 

Μη σωστό ξέβγαλμα

 

Όπως ισχύει και για τις υπερβολές στο λούσιμο, το να μην ξεβγάζετε καλά τα μαλλιά σας μετά την εφαρμογή του σαμπουάν/του μαλακτικού μπορεί να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες για τα λεπτά μαλλιά. Τα υπολείμματα προϊόντος μπορεί να συσσωρευθούν στις ρίζες, ενώ τα μαλλιά ενδέχεται να αντιδράσουν στο πολύ συχνό λούσιμο παράγοντας ακόμα περισσότερα έλαια –σίγουρα το τελευταίο που θέλετε, αν έχετε ήδη λιπαρά μαλλιά. Αν χρησιμοποιείτε κάποιο κλασσικό μαλακτικό (εν αντιθέσει με μια μάσκα μαλλιών ή μια θεραπεία), αρκεί να το αφήσετε να δράσει για ένα λεπτό προτού ξεβγάλετε. Και μην ξεχνάτε να χτενίζετε τα μαλλιά σας όσο είναι ακόμα νωπά, για να απομακρύνετε την περίσσεια νερού.

 

Υπέρμετρη χρήση προϊόντων

 

Αν τα μαλλιά σας στερούνται όγκου, μπορεί να σας φαίνεται δελεαστικό να τα παραφορτώσετε με κάθε λογής προϊόντα styling, όπως αφρούς, λακ και κρέμες, την ώρα που τα στεγνώνετε με το πιστολάκι ή τα φορμάρετε. Ωστόσο, η υπέρμετρη χρήση τέτοιου είδους προϊόντων μπορεί να δημιουργήσει κατάλοιπα λιπαρότητας –με άλλα λόγια, το ακριβώς αντίθετο από ό,τι χρειάζεται για να δώσετε όγκο στις ρίζες. Επιλέξτε προϊόντα ανάλαφρα ή σε υγρή μορφή, αντί για παχύρρευστες μάσκες ή κρέμες styling που θα βαρύνουν τα μαλλιά σας.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ