Πρωτόκολλο αντιγήρανσης για βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο

Οι ρυτίδες είναι θέμα που αργά ή γρήγορα θα κάνει αισθητή την παρουσία του στην επιδερμίδα και που θα απασχολήσει τις περισσότερες από εμάς, αν όχι όλες μας. Για την εμφάνισή τους ευθύνονται οι ενδογενείς παράγοντες από τη μία, και το πολυσυζητημένο εκθεσίωμα από την άλλη. Οι ενδογενείς παράγοντες αφορούν στις γενετικές καταγραφές αλλά και στο ίδιο το πέρασμα του χρόνου, εξαιτίας του οποίου επιβραδύνονται κάποιες βασικές για τη νεανικότητα της επιδερμίδας λειτουργίες, όπως η φυσική σύνθεση κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος καθώς και η κυτταρική ανανέωση. Αποτέλεσμα: εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ξηρότητα, θαμπάδα, απώλεια ελαστικότητας.

 

Όσο για το εκθεσίωμα, το οποίο ενοχοποιείται για το 80% των σημαδιών γήρανσης(!), πρόκειται για το σύνολο των εξωγενών παραγόντων (περιβαλλοντικοί, lifestyle, ορμονικοί) στους οποίους είμαστε εκτεθειμένοι από τη γέννησή μας και για πάντα, οι οποίοι επιδρούν στο δέρμα ως όργανο πρώτης γραμμής που είναι.  Εστιάζοντας στις βαθιές ρυτίδες, εντοπίζονται ως κύριοι «υπαίτιοι»:
Η ηλιακή ακτινοβολία: μειώνει το πάχος της επιδερμίδας, αυξάνει τις βλάβες στο DNA, υποβαθμίζει και αναστέλλει την παραγωγή κολλαγόνου ενώ η οξεία UVB ελαττώνει το φυσικό υαλουρονικό οξύ της επιδερμίδας, οδηγώντας σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες
Το ορατό φως: αυξάνει την παραγωγή δραστικών ριζών οξυγόνου (ROS) και προκαλεί τις βλάβες στο DNA, με αποτέλεσμα την πρόωρη γήρανση
Η υπέρυθρη ακτινοβολία: ευθύνεται για τις λεπτές γραμμές αφυδάτωσης, για πρόωρη γήρανση και τον σχηματισμό ρυτίδων
Το κάπνισμα: προκαλεί αλλοίωση των υποστηρικτικών δομών της επιδερμίδας, των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης δηλαδή, με αποτέλεσμα λεπτές γραμμές, ρυτίδες και σημάδια πρόωρης γήρανσης
- Οι ορμονικές αλλαγές της εμμηνόπαυσης, και συγκεκριμένα τη ραγδαία μείωση των οιστρογόνων: επιταχύνει τη λέπτυνση της επιδερμίδας, μειώνει τις αντιοξειδωτικές της άμυνες, φρενάρει τη σύνθεση κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος, προκαλώντας ξηρότητα, ρυτίδες, χαλάρωση.

 

Βαθιές ρυτίδες: Πώς θα τις αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά στο σπίτι;

Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό πως για την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και την εξέλιξή τους σε βαθιές ρυτίδες, παίζουν καταλυτικό ρόλο τόσο η επιβράδυνση της φυσικής παραγωγής του υαλουρονικού οξέος (του συστατικού που έλκει και συγκρατεί την ενυδάτωση στο εσωτερικό της επιδερμίδας) αλλά και του κολλαγόνου και της ελαστίνης (στα οποία οφείλεται η σφριγηλότητα και η ελαστικότητά της) όσο και η επιβράδυνση της κυτταρικής ανανέωσης. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι θα μείνετε με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθείτε τα διάφορα στάδια της γήρανσης να «γράφουν» στην επιδερμίδα σας - το αντίθετο, μάλιστα! Εφαρμόζοντας συστηματικά το προηγμένο πρωτόκολλο αντιγήρανσης της Vichy για βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο, το οποίο βασίζεται σε ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και η ρετινόλη, θα δείτε ορατή διαφορά στη διόρθωση των ρυτίδων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αυτή η στοχευμένη high end ρουτίνα προλαμβάνει τη δημιουργία νέων ρυτίδων ενώ δίνει και ένα αισθητό boost στη συνολική ποιότητα της επιδερμίδας σας.

Το πρωί, μετά τον καθαρισμό, εφαρμόστε τον Αντιγηραντικό Ορό Προσώπου με Υαλουρονικό Οξύ H.A. Epidermic Filler, ο οποίος έρχεται να αναπληρώσει την καθημερινή απώλεια υαλουρονικού οξέος από την επιδερμίδα στο 100%! Με άλλα λόγια, φροντίζει να... επαναγεμίζει τις «δεξαμενές» της επιδερμίδας με αυτό το τόσο σημαντικό για την ενυδάτωσή της συστατικό. Στη σύνθεσή του αυτός ο καινοτόμος ορός συνδυάζει 1% Υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους, που διορθώνει ρυτίδες και λεπτές γραμμές και 0,5% Υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους που κρατάει την επιφάνεια της επιδερμίδας ενυδατωμένη, με Βιταμίνη Cg και πεπτίδια που εμποδίζουν τα σημάδια γήρανσης καθώς και Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό Vichy που ενδυναμώνει τον επιδερμιδικό φραγμό. Άμεσα, το H.A. Epidermic Filler γεμίζει το πρόσωπο και το περίγραμμα των ματιών ενώ προοδευτικά μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Επόμενο βήμα, η αντιγηραντική κρέμα προσώπου Liftactiv Collagen Specialist, για διόρθωση όλων των σημαδιών γήρανσης που προκύπτουν από την απώλεια κολλαγόνου. Η ανανεωμένη σύνθεσή της περιέχει 3 φορές περισσότερα πεπτίδια τα οποία ενισχύουν την φυσική παραγωγή κολλαγόνου και Βιταμίνη Cg, που προστατεύει από τις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών που επιταχύνουν τη γήρανση της επιδερμίδας. Ειδικά μελετημένη για γυναίκες που θέλουν υψηλή αντιγηραντική αποτελεσματικότητα, η αντιγηραντική κρέμα προσώπου Liftactiv Collagen Specialist έχει αποδείξει την αξία της στις σχετικές κλινικές μελέτες και καταναλωτικές δοκιμές: οι ρυτίδες μειώθηκαν για το 96% των γυναικών(1), το 77% είδαν την επιδερμίδα τους πιο σφριγηλή (2) ενώ το 87% είδαν την επιδερμίδα τους πιο λεία (2).

Το βράδυ, τη δράση απέναντι στις βαθιές ρυτίδες αναλαμβάνει η ρετινόλη, το πιο ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό. Μετά το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό, εφαρμόστε το serum προσώπου για βαθιές ρυτίδες Liftactiv Retinol Specialist Serum, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με ένα αντιγηραντικό σύμπλοκο υψηλής απόδοσης, που στοχεύει σε όλους τους τύπους ρυτίδων. Πιο συγκεκριμένα, συνδυάζει 0.2% Καθαρή Ρετινόλη, η οποία ενισχύει την κυτταρική ανανέωση, διεγείρει την φυσική παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος και βελτιώνει συνολικά την υφή της επιδερμίδας, με 0.1% κλάσματα προβιοτικών, τα οποία ενισχύουν τον επιδερμιδικό φραγμό, παρέχουν αντιοξειδωτική δράση και συμβάλλουν στην αναζωογόνηση του προσώπου. Τα αποτελέσματα του Liftactiv Retinol Specialist Serum είναι εντυπωσιακά: οι ρυτίδες μεσόφρυου μειώθηκαν κατά 25%, οι ρυτίδες στο πόδι της χήνας κατά 24%, οι ρινοπαρειακές πτυχώσεις κατά 21% ενώ οι ρυτίδες στις γωνίες του στόματος κατά 33%! Επιπλέον, το 92% δήλωσε πως αισθάνονται την επιδερμίδα τους πιο σφριγηλή (3), το 82% πιο λεία (3), το 84% πιο γεμάτη(3) και το 89% πιο αναζωογονημένη (3)!

Μετά το Liftactiv Retinol Specialist Serum απλώστε την Αντιγηραντική Κρέμα Νύχτας Liftactiv Collagen Specialist, η οποία διορθώνει τις συσσωρευμένες βλάβες που δημιουργήθηκαν στην επιδερμίδα από τις εξωτερικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, αντισταθμίζει τα ορατά σημάδια της απώλειας κολλαγόνου και διορθώνει τον ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο.  Εμπλουτισμένη με αντιγηραντικά βιοπεπτίδια που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, βιταμίνη Cg κατά των καφέ κηλίδων και υπέρ της λάμψης, ρεσβερατρόλη φυσικής προέλευσης και Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό Vichy, ενισχύει κατά 17% την ελαστικότητα (4) και κατά 16% την σφριγηλότητα της επιδερμίδας (4), διορθώνει τον ανομοιόμορφο τόνο της (79% των καταναλωτών ισχυρίζονται πως η επιδερμίδα τους είναι πιο ομοιόμορφη,(5) και επαναφέρει τη λάμψη της (85% των καταναλωτών ισχυρίζονται πως η επιδερμίδα τους είναι πιο λαμπερή (5).  

 
Tip: Κάθε πρωί - και ειδικά όταν έχετε τη ρετινόλη στη βραδινή σας ρουτίνα- μην παραλείπετε την υψηλή αντηλιακή προστασία του προσώπου σας γιατί η ρετινόλη κάνει φωτοευαίσθητη την επιδερμίδα.
 
1. Καταναλωτική δοκιμή (Μελέτη Αυτοαξιολόγησης), 90 γυναίκες, 8 εβδομάδες.
2. Κλινική μελέτη, 58 γυναίκες, 8 εβδομάδες.
3. Κλινική μελέτη, αυτοαξιολόγηση, 50 γυναίκες, 5 μήνες.
4. Οργανομετρική δοκιμή σε 40 γυναίκες
5. Δοκιμή καταναλωτών: 75 γυναίκες, μετά από 4 εβδομάδες

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ