Ορός προσώπου με ρετινόλη: Ποια τα οφέλη του;

Το διασημότερο παράγωγο της βιταμίνης Α, η ρετινόλη, εδώ και χρόνια απολαμβάνει την απόλυτη αποδοχή της επιστημονικής κοινότητας ως το «Gold Standard» της αντιγήρανσης, χάρη στις αξεπέραστες ιδιότητές της που αποδεδειγμένα βοηθούν την επιδερμίδα να αντισταθεί στο πέρασμα του χρόνου. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει την διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης (η οποία μειώνεται με την πάροδο του χρόνου αλλά και εξαιτίας των εξωτερικών επιθέσεων), διεγείρει τος ινοβλάστες προάγοντας την φυσική παραγωγή κολλαγόνου αλλά και υαλουρονικού οξέος ενώ συγχρόνως προστατεύει το κολλαγόνο από τα ένζυμα που το καταστρέφουν, προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία, «απελευθερώνει» τους φραγμένους από σμήγμα και νεκρά κύτταρα πόρους, συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της ακμής, έχει απολεπιστική δράση η οποία, μαζί με την αύξηση του κυτταρικού μεταβολισμού, βοηθάει σημαντικά στην αντιμετώπιση των καφέ κηλίδων και την αποκατάσταση του ομοιόμορφου τόνου της επιδερμίδας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, όλοι οι δερματολόγοι συμφωνούν πως η ρετινόλη είναι το πιο δυνατό μας χαρτί κατά της πρόωρης γήρανσης και τονίζουν πόσο σημαντική είναι η παρουσία της στο καθημερινό skincare, από νωρίς – μην ξεχνάτε πως το 80% των σημαδιών γήρανσης οφείλεται στις καθημερινές, non-stop επιθέσεις του Εκθεσιώματος, του συνόλου δηλαδή των εξωγενών και ενδογενών παραγόντων που επηρεάζουν βασικούς μηχανισμούς της επιδερμίδας και την ποιότητά της συνολικά. Πρωτοπόρος στην αντιγηραντική φροντίδα, η Vichy υπογράφει το νέο Liftactiv Retinol Specialist Serum, έναν καινοτόμο ορό με καθαρή ρετινόλη και κλάσματα προβιοτικών- συνδυασμός που αυξάνει κατά 50% την δράση της σύνθεσης σε κάθε τύπο ρυτίδων, ακόμα και στις πιο βαθιές, στην περιοχή του μετώπου, το πόδι της χήνας, στη ρινοπαρειακή ζώνη, τις γωνίες των χειλιών. Πιο συγκεκριμένα περιέχει:

- Καθαρή Ρετινόλη 0.2%, η οποία προάγει την κυτταρική ανανέωση, διαδικασία που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας, αυξάνει το πάχος της επιδερμίδας κατά 8%, υποστηρίζει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος, μειώνει το μέγεθος των ρυτίδων, βελτιώνει την υφή του δέρματος.

- Κλάσματα Προβιοτικών 1% τα οποία ενισχύουν τον επιδερμιδικό φραγμό και, επομένως, τη φυσική άμυνα της επιδερμίδας, ενεργοποιώντας τους ανοσολογικούς μηχανισμούς της, ενώ παράλληλα προσφέρουν αντιοξειδωτική δράση.

- Πεπτίδια που διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνοντας τις υπάρχουσες ρυτίδες σε αριθμό, μήκος και βάθος.

- Επιπλέον, χάρη στην τεχνολογία Retinol Guard, διασφαλίζεται ότι η ισχυρότερη μορφή καθαρής ρετινόλης της σύνθεσης απελευθερώνεται με ασφάλεια και σε βάθος στο δέρμα.

Τα αποτελέσματα κλινικής μελέτης 12 εβδομάδων σε γυναίκες 35-75 ετών, οι οποίες χρησιμοποίησαν το νέο Liftactiv Retinol Specialist Serum σύμφωνα με τις οδηγίες, είναι εντυπωσιακά:

- 20% μείωση των ρυτίδων μετώπου
- 25% μείωση στις ρυτίδες του μεσόφρυου
- 24% μείωση στις ρυτίδες στο «πόδι της χήνας»
- 21% μείωση στις ρινοπαρειακές πτυχώσεις
- 33% μείωση στις ρυτίδες στις γωνίες του στόματος

Πώς θα χρησιμοποιήσετε τον ορό ρετινόλης Liftactiv Retinol Specialist Serum

Ακριβώς επειδή η ρετινόλη είναι ένα δραστικό μόριο, αν τη χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα και ξεφλούδισμα. Για αυτό το λόγο οι δερματολόγοι προτείνουν την σταδιακή «εισαγωγή» της στο καθημερινό skincare, που θα δώσει στην επιδερμίδα ένα απαραίτητο διάστημα εξοικείωσης στη δράση της (το λεγόμενο «skin hardening).

Εφαρμόστε τον ορό ρετινόλης Liftactiv Retinol Specialist Serum μία φορά την ημέρα, το βράδυ, σε καθαρή και στεγνή επιδερμίδα, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και τα χείλη. Πάρτε 3-4 σταγόνες του ορού στην παλάμη σας και κάντε μασά σε όλο το πρόσωπο και στον λαιμό. Την πρώτη εβδομάδα, χρησιμοποιήστε το serum προσώπου 2 βράδια την εβδομάδα, τη δεύτερη εβδομάδα εφαρμόστε το κάθε δεύτερο βράδυ και από την τρίτη εβδομάδα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ, ανάλογα και με την ανοχή της επιδερμίδας σας.

Μην ξεχνάτε: Καθώς η ρετινόλη κάνει φωτοευαίσθητη την επιδερμίδα, μην παραλείπετε ποτέ την αντηλιακή προστασία της το επόμενο πρωί, με υψηλό SPF. Σας προτείνουμε το Capital Soleil UV-Age Daily SPF50+, ένα λεπτόρρευστο αντηλιακό προσώπου κατά της φωτογήρανσης, που συνδυάζει το υψηλό SPF ευρέος φάσματος με αντιγηραντικά δερματολογικά συστατικά, όπως τα πεπτίδια και η νιασιναμίδη.
skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ