Τι σημαίνει ο όρος SPF στις αντηλιακές σας κρέμες

Για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τις ακτίνες του ήλιου άφοβα, είναι πλέον απαραίτητο να προστατεύουμε το δέρμα μας. Η προστασία από τον ήλιο είναι ζωτικής σημασίας τόσο ως βασικό μέρος της ρουτίνας ομορφιάς μας όσο και για να διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές και περιποιημένο. Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές των προϊόντων ομορφιάς είναι ο δείκτης αντηλιακής προστασίας ή SPF. Η τιμή του SPF μετρά το επίπεδο προστασίας ή την προστατευτική ικανότητα που παρέχει ένα αντηλιακό προϊόν έναντι των ακτίνων UVB. 
 
Τι είναι ο SPF;

Η έκθεση στον ήλιο πρέπει να γίνεται με προσοχή κάθε καλοκαίρι. Στόχος είναι να προστατεύεστε από τις ακτίνες UVA και UVB, για να αποφεύγετε τα ηλιακά εγκαύματα, την πρόωρη γήρανση και, κυρίως, τον καρκίνο του δέρματος.

Ωστόσο, η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία (UV) είναι απαραίτητη για τη φροντίδα του δέρματός μας όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Ο συντελεστής προστασίας από τον ήλιο (SPF) είναι ο δείκτης του βαθμού προστασίας που προσφέρει ένα προϊόν έναντι των ακτίνων UVB.

Αλλά τι είναι ο SPF; Ο αριθμός ή η τιμή SPF υποδεικνύει τον αριθμό των φορών που το αντηλιακό αυξάνει τη φυσική προστασία του δέρματος από τα ηλιακά εγκαύματα. Έτσι, αν χρησιμοποιούμε έναν συντελεστή προστασίας 30, σημαίνει ότι πολλαπλασιάζουμε τη φυσική προστασία επί 30. Μερικές φορές συνδέεται με τον χρόνο, υποδεικνύοντας ότι σε αυτή την περίπτωση το δέρμα θα χρειαστεί 30 φορές περισσότερο χρόνο για να καεί, έχοντας πάντα υπόψη ότι αυτό εξαρτάται από την ώρα, τον τόπο και την εποχή... Οπότε, είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του φωτοπροστατευτικού κάθε δύο ώρες κατά τη διάρκεια έντονης έκθεσης στον ήλιο.

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι ο αριθμός αυτός είναι μόνο μια εκτίμηση. Κανονικά πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και άλλοι παράγοντες, όπως η εφίδρωση, το μπάνιο, η δραστηριότητα που πρόκειται να ασκήσουμε στον ήλιο, καθώς και ο φωτότυπος του δέρματος ή η ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας, προκειμένου να επιλεγεί ο δείκτης και το προϊόν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μας.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία αντηλιακών στην αγορά, και ο τύπος και το επίπεδο προστασίας που θα επιλέξετε εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας, τον τύπο έκθεσης και τον τρόπο ζωής σας. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι, ανεξάρτητα από τον δείκτη αντηλιακής προστασίας του αντηλιακού σας, κανένα προϊόν δεν σας προστατεύει 100% από την ηλιακή ακτινοβολία και, επομένως, από τις επιπτώσεις της. Είναι απαραίτητο να ανανεώνετε την εφαρμογή του κατά διαστήματα και να το συμπληρώνετε με άλλους μηχανισμούς προστασίας, όπως γυαλιά ηλίου, ρούχα ή καπέλα.

Τι είδους αντηλιακά υπάρχουν;

Όσον αφορά την προστασία του δέρματος, τα αντηλιακά κατατάσσονται κυρίως σε δύο τύπους: τα φυσικά και τα χημικά.

Τα φυσικά αντηλιακά περιλαμβάνουν φυσικά ή ανόργανα φίλτρα στο σύστημα φιλτραρίσματός τους. Αυτά τα φίλτρα δρουν κυρίως με την ανάκλαση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Στην περίπτωση των χημικών φωτοπροστατευτικών προϊόντων, οι τύποι τους περιλαμβάνουν χημικά φίλτρα, γνωστά και ως οργανικά φίλτρα. Δρουν απορροφώντας την ηλιακή ακτινοβολία ή τις ακτίνες του ήλιου, εμποδίζοντάς τες να διεισδύσουν στο δέρμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν επίσης φωτοπροστατευτικά προϊόντα που στη σύνθεση τους ενσωματώνουν τόσο φυσικά όσο και χημικά αντηλιακά, διαθέτοντας έτσι ένα μικτό σύστημα φιλτραρίσματος.

Οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός αντηλιακού είναι: ο τύπος του δέρματος, η προσωπική προτίμηση, η δραστηριότητα και το επίπεδο προστασίας του προϊόντος. 

Φυσικά αντηλιακά

Η αποφυγή των επιπτώσεων της έκθεσης στις ακτίνες του ήλιου είναι το κλειδί για τη διατήρηση της υγιούς όψης του δέρματος, επομένως η προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες είναι επιβεβλημένη. Μια επιλογή για τον σκοπό αυτό είναι τα λεγόμενα φυσικά αντηλιακά. Τα αντηλιακά αυτά χρησιμοποιούν ανόργανα φίλτρα, που αντανακλούν την ακτινοβολία και μπορεί να είναι αποτελεσματικά κατά των UVA και UVB ή μόνο κατά των UVB, ανάλογα με τον τρόπο ενσωμάτωσής τους στο σύστημα φιλτραρίσματος.

Οφέλη των φυσικών αντηλιακών προϊόντων

Ανεκτότητα: Τα φυσικά αντηλιακά είναι γενικά πολύ εύκολα ανεκτά και συχνά συνιστώνται για ευαίσθητα και αντιδραστικά δέρματα. 
Φωτοσταθερότητα: Έχουν πολύ υψηλή σταθερότητα όταν εκτίθενται στο ηλιακό φως, χωρίς να χάνουν την αποτελεσματικότητά τους.

Μειονεκτήματα των φυσικών αντηλιακών προϊόντων

Ωστόσο, τα αντηλιακά που περιέχουν μόνο φυσικά φίλτρα μπορεί να έχουν ορισμένα μειονεκτήματα. 
Αφήνουν υπολείμματα στο δέρμα: Συχνά σχηματίζουν μεγάλα σε μέγεθος σωματίδια κατά τη χρήση, αφήνοντας ένα λευκό υπόλειμμα στο δέρμα, το οποίο ενδέχεται να είναι αντιαισθητικό. 
Πυκνότητα: Μπορεί επίσης να είναι πιο παχύρρευστα και να απλώνονται πιο δύσκολα, προκαλώντας μια δυσάρεστη αίσθηση κατά την εφαρμογή και την επάλειψη. 

Ευτυχώς, οι πρόσφατες καινοτομίες έχουν οδηγήσει στην ανάπτυξη ελαφρύτερων φυσικών αντηλιακών, με πολύ μικρό μέγεθος σωματιδίων, που είναι πιο καλαίσθητο στο άπλωμα και κάνουν την καθημερινή χρήση πιο άνετη.

Χημικά αντηλιακά

Ως εναλλακτική λύση στα φυσικά αντηλιακά, τα χημικά αντηλιακά ενσωματώνουν τα λεγόμενα χημικά ή οργανικά φίλτρα. Δρουν απορροφώντας την υπεριώδη ακτινοβολία και μετατρέποντάς τη σε διαφορετική ενέργεια που δεν επηρεάζει το δέρμα. 

Πλεονεκτήματα της χρήσης χημικών αντηλιακών

Τα κύρια πλεονεκτήματα των αντηλιακών με χημικά φίλτρα είναι:
Το φως: Τα χημικά φίλτρα είναι διαλυτά και, επομένως, δεν αφήνουν λευκά ίχνη όταν εφαρμόζονται στο δέρμα.
Είναι επιλεκτικά: Είναι ικανά να απορροφούν μια συγκεκριμένη ακτινοβολία, δηλαδή θα έχουμε πολύ αποτελεσματικά φίλτρα κατά της UVB και UVA ακτινοβολίας ή φίλτρα που φιλτράρουν και τη UVB-UVA ακτινοβολία.
Η ασφάλεια: Τα χημικά φίλτρα, όπως και τα φυσικά, έχουν υποβληθεί σε μελέτες ανεκτότητας και ασφάλειας για να συμπεριληφθούν ως συστατικό στα αντηλιακά.

Τα χημικά αντηλιακά είναι πολύ διαδεδομένα και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα προϊόν με δείκτη προστασίας σύμφωνα με τις ανάγκες σας και με ευρύ φάσμα προστασίας, προκειμένου να προστατευτείτε από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Τι δείκτες προστασίας από τον ήλιο μπορούμε να βρούμε;

Το πιο σημαντικό είναι να επιλέγετε αντηλιακά ευρέος φάσματος, για να εξασφαλίζετε προστασία τόσο από τη UVB όσο και από τη UVA ακτινοβολία. Αν εξετάσουμε τα διάφορα επίπεδα, μπορούμε να δούμε το ποσοστό φιλτραρίσματος UVB που προσφέρει το καθένα από αυτά: 

SPF 15: Ποσοστό διήθησης περίπου 93%.
SPF 30: Ποσοστό διήθησης περίπου 97%.
 SPF 50: Ποσοστό διήθησης περίπου 98%. 
SPF 100: Ποσοστό διήθησης περίπου 99%. 

Είναι επίσης ζωτικής σημασίας να έχετε κατά νου ότι κανένα αντηλιακό δεν μπορεί να φιλτράρει το 100% των ακτίνων του ήλιου, επομένως είναι απαραίτητο να συνδυάζεται με άλλα στοιχεία φωτοπροστασίας (ρούχα, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σκίαστρο). Επιπλέον, για να διατηρηθεί η αποτελεσματικότητά του, είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνουμε τακτικά την εφαρμογή του αντηλιακού, ειδικά όταν εκτιθέμεθα σε έντονη ηλιακή ακτινοβολία και μετά το κολύμπι.

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε διάφορους δείκτες. H σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να χρησιμοποιείται η ακόλουθη κατηγοριοποίηση:

Χαμηλή προστασία: SPF6 και SPF10
Μέτρια προστασία: SPF15, SPF20 και SPF25
Υψηλή προστασία: SPF30 και SPF50
Πολύ υψηλή προστασία: SPF50+ 

SPF 100

Ο δείκτης SPF100 (SPF100+) αντιστοιχεί σε πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας. Συνιστάται ιδιαίτερα για άτομα με ανοιχτόχρωμο, ευαίσθητο και επιρρεπές σε ηλιακά εγκαύματα δέρμα. Είναι επίσης σημαντικό να συνδυάζετε αυτή την προστασία με φυσική προστασία από τις ακτίνες του ήλιου, χρησιμοποιώντας ρούχα και καπέλα. Ελέγχετε πάντα το προϊόν εάν είναι ανθεκτικό στο νερό. Εάν δεν είναι, αποφύγετε το μπάνιο για να μην ξεπλυθεί η κρέμα. Εάν είναι ανθεκτικό στο νερό, θυμηθείτε πάντα να το εφαρμόζετε ξανά μετά το μπάνιο. Φυσικά, σε συνθήκες έντονου ήλιου ανανεώνετε την προστασία κάθε δύο ώρες.

SPF 50+
Το SPF 50+ υποδηλώνει ότι το προϊόν έχει τουλάχιστον SPF60 και άνω. Συνιστάται για άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα, που δεν μαυρίζουν, που καίγονται εύκολα ή που έχουν ευαίσθητο δέρμα. Όπως κάθε αντηλιακό, είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του κάθε δύο ώρες ή συχνότερα αν ιδρώνετε, αθλείστε ή μετά το κολύμπι, ανεξάρτητα από το αν το αντηλιακό είναι αδιάβροχο ή πολύ αδιάβροχο.

SPF 30
Ένας από τους τρόπους προστασίας του δέρματός σας από τις επικίνδυνες επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας είναι η χρήση προϊόντων περιποίησης με δείκτη προστασίας 30. Τα προϊόντα αυτά προσφέρουν υψηλή προστασία από τις ακτίνες UVB. Προορίζονται για ανοιχτούς έως μεσαίους τόνους δέρματος, που γενικώς μαυρίζουν εύκολα.

Όπως κάθε αντηλιακό, καλό είναι να εφαρμόζεται στο σπίτι, πριν από την έκθεση στην ακτινοβολία, και να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή του κάθε δύο ώρες. Για να αποφευχθεί η μείωση της αντηλιακής προστασίας κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων στο νερό ή λόγω εφίδρωσης, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε μια αδιάβροχη έκδοση και να την εφαρμόζετε ξανά μετά από κάθε φορά που κολυμπάτε.

SPF 15
Δεδομένου ότι οι υπεριώδεις ακτίνες UV είναι η κύρια αιτία βλάβης του δέρματος, ο δείκτης προστασίας 15 είναι ένας μέσος όρος προστασίας. 

Ακόμη και σε αυτό το επίπεδο SPF, εάν το αντηλιακό εφαρμόζεται σωστά και χρησιμοποιείται η σωστή ποσότητα (εφαρμόστε το γενναιόδωρα), έχει τη δυνατότητα να μειώσει ή να αποτρέψει το ηλιακό έγκαυμα. Επιπλέον, για την προστασία της επιδερμίδας συνιστάται να μένετε μακριά από τον ήλιο, ιδίως κατά τις κεντρικές ώρες της ημέρας, μεταξύ 12:00 το μεσημέρι και 4:00 το απόγευμα. Ως τέχνασμα, αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο όταν η σκιά που δημιουργείται είναι μικρότερη από το ύψος σας.
 
Τα οφέλη των ακτίνων UVA και οι πιθανές βλάβες από αυτές

Η παρατεταμένη έκθεση στις ακτίνες UVA μπορεί να προκαλέσει χάος στο δέρμα, επιφέροντας  πρόωρη γήρανση, ρυτίδες, χαλάρωση, υπερμελάγχρωση, ακόμη και καρκίνο του δέρματος. Οι ακτίνες του ήλιου είναι σε θέση να διεισδύσουν βαθιά στο δέρμα και να βλάψουν τις ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης, οδηγώντας σε υποβάθμιση της δομής και της υφής του δέρματος.

Για να προστατέψετε το δέρμα σας από τις βλαβερές συνέπειες των υπεριωδών ακτίνων, είναι απαραίτητο να λαμβάνετε προληπτικά μέτρα:

Φορέστε προστατευτικό ρουχισμό, όπως καπέλα, γυαλιά ηλίου και μακρυμάνικα πουκάμισα, για να σιγουρευτείτε ότι η προστασία που λαμβάνετε είναι η καλύτερη δυνατή. 
Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αντηλιακό ευρέος φάσματος, το οποίο προστατεύει τόσο από τις βραχείες όσο και από τις μακρές UVB και UVA. 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τον προσδιορισμό της προστασίας UVA. Σε ένα αντηλιακό προϊόν θα δείτε ένα σύμβολο UVA σε έναν κύκλο, που υποδεικνύει ότι έχει το ίδιο επίπεδο προστασίας και, επομένως, είναι ισορροπημένο τόσο όσον αφορά την προστασία UVB όσο και την προστασία UVA. Μεταξύ των μεθόδων αξιολόγησης έχουμε το PPD, που είναι in vivo, σε ανθρώπους, ή in vitro το PF, που σημαίνει «παράγοντας προστασίας».

Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να βρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στα οφέλη και τους κινδύνους από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και να λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επαρκή προστασία του δέρματός σας.

Επιλέξτε το αντηλιακό που ταιριάζει καλύτερα στον τύπο και τις ανάγκες του δέρματός σας

Όταν πρόκειται για την προστασία του δέρματός σας από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου, πρέπει να λάβετε υπόψη σας διάφορα δεδομένα. 

Εάν πιστεύετε ότι θα κολυμπήσετε ή θα ιδρώσετε, προτιμήστε μια αδιάβροχη ή/και ανθεκτική στον ιδρώτα φόρμουλα. Θα παραμείνει περισσότερο στο δέρμα σας, παρέχοντας προστασία μεγαλύτερης διάρκειας. 

Εάν έχετε πιο ξηρό ή πιο λιπαρό δέρμα, είναι επίσης σημαντικό να προσέξετε την υφή του. Σήμερα έχουμε τα πάντα, από κρεμώδεις υφές μέχρι ελαφριές λοσιόν, υδρόρρευστά ή ακόμη και διφασικά διαλύματα. 

Επίσης, το επίπεδο έκθεσης που πρόκειται να κάνετε, η ένταση της ακτινοβολίας και το πώς αντιδρά το δέρμα σας στον ήλιο είναι σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Τέλος, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα αντηλιακό που θα το χρησιμοποιείτε πραγματικά. Είτε προτιμάτε κρέμα, λοσιόν, σπρέι ή στικ, αναζητήστε μια φόρμουλα που σας αρέσει και θα τη χρησιμοποιείτε τακτικά. 

Στα VICHY LABORATOIRES διαθέτουμε ευρεία γκάμα φωτοπροστατευτικών προϊόντων, με διαφορετικές υφές και συνθέσεις, για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη προστασία από τον ήλιο, ενώ παράλληλα τα προϊόντα μας προσαρμόζονται στο δέρμα και στον τρόπο ζωής σας.

Capital Soleil UV-AGE καθημερινό αντηλιακό με χρώμα 

Το Capital Soleil UV-AGE Daily Tinted SPF50+ Αντηλιακό Προσώπου με Χρώμα κατά της Φωτογήρανσης παρέχει πολύ υψηλή προστασία από την ακτινοβολία UVA και UVB. Αυτή η αντηλιακή κρέμα συμβάλλει στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης, αποτρέποντας την εμφάνιση ρυτίδων και κηλίδων που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο. 

Στην καινοτόμο σύνθεσή του περιλαμβάνονται πεπτίδια, γνωστά για τις συσφικτικές τους ιδιότητες, νιασιναμίδη, με ιδιότητες κατά των κηλίδων, και η πατενταρισμένη τεχνολογία NETLOCK, η οποία εξασφαλίζει τη σωστή δοσολογία των αντηλιακών. Αυτό το προϊόν έχει ελεγχθεί δερματολογικά και οφθαλμολογικά, και αποτελεί ιδανική επιλογή για καθημερινή χρήση μετά τη ρουτίνα φροντίδας του προσώπου ή ως καθημερινό αντηλιακό για έντονη έκθεση στον ήλιο. 

Η σύνθεσή του με χρώμα βοηθά στην εξομάλυνση του τόνου της επιδερμίδας και αφήνει ένα αόρατο ματ φινίρισμα. Έχει δείκτη προστασίας SPF50+, που σημαίνει ότι παρέχει πολύ υψηλή προστασία UVB και επίσης πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας UVA.

Με υποαλλεργική φόρμουλα, το Capital Soleil UV-AGE Daily with Colour SPF50+ έχει εξαιρετικά ελαφριά υφή που απορροφάται γρήγορα, δεν κολλάει και δεν αφήνει αίσθηση λιπαρότητας. Επιπλέον, η σύνθεσή του με χρώμα προσαρμόζεται στον τόνο της επιδερμίδας, χαρίζοντάς σας μια φυσική, υγιή επιδερμίδα.

Capital Soleil UV-Age Daily Water Fluid

Το Capital Soleil UV-Age Daily Water Fluid SPF50+ είναι ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος UVB και UVA, σχεδιασμένο για να συμβάλλει στην ορατή μείωση των σημαδιών γήρανσης του δέρματος που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο. Αυτό το φωτο-κονσίλερ περιέχει αντηλιακό ευρέος φάσματος UVA και UVB και συμβάλλει στην προστασία από τη φωτογήρανση. Είναι σχεδιασμένο με τεχνολογία NETLOCK, η οποία διασφαλίζει την ομοιόμορφη κατανομή των αντηλιακών παραγόντων, πεπτίδια με αντιγηραντικές ιδιότητες, νιασιναμίδη, που είναι γνωστό ότι εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος, και το ηφαιστειακό νερό της Vichy, το οποίο περιλαμβάνει 15 μέταλλα που ενισχύουν τον δερματικό φραγμό.

Το Capital Soleil UV-AGE Daily SPF50+ Αντηλιακό Προσώπου κατά της Φωτογήρανσης των VICHY LABORATOIRES όχι μόνο προστατεύει, αλλά και δρα κατά των ατελειών και της απώλειας ελαστικότητας χάρη στην αντιγηραντική του δράση. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και έχει ρευστή υφή. Εκτός από την προστασία ευρέος φάσματος, με SPF50+ και PPD 46, αυτό το προϊόν δεν μεταναστεύει, δεν τσούζει τα μάτια και έχει ματ φινίρισμα, αποτελώντας το ιδανικό προϊόν για καθημερινή χρήση.

Capital Soleil UV Clear SPF50+

Το Capital Soleil UV Clear SPF50+ είναι ειδικά σχεδιασμένο για λιπαρό ή/και με τάση ακμής δέρμα. Η εξειδικευμένη σύνθεσή του περιέχει συστατικά όπως σαλικυλικό οξύ και ματ παράγοντες για άμεσο και μακράς διάρκειας ματ φινίρισμα, καθώς και προστασία ευρέος φάσματος για την προστασία του δέρματος από τις ακτίνες UVA και UVB. Είναι επίσης μη κωμειογόνο, κάτι που το καθιστά ιδανική επιλογή για όσες και όσους έχουν λιπαρό, με τάση ακμής δέρμα ή με ατέλειες.

Η εξαιρετικά ελαφριά σύνθεσή του συνδυάζει την τεχνολογία NETLOCK, η οποία εξασφαλίζει την ομοιόμορφη κατανομή των αντηλιακών παραγόντων και των υπόλοιπων συστατικών όπως η νιασιναμίδη, γνωστή για τις καταπραϋντικές της ιδιότητες. Το Capital Soleil UV Clear SPF50+ δεν αφήνει λευκά ίχνη στην επιδερμίδα και ενσωματώνεται τέλεια στο δέρμα.

Capital Soleil Cell Protect Water Fluid Spray SPF30

To Capital Soleil Cell Protect Water Fluid Spray SPF30 Αντηλιακό Σπρέι Σώματος παρέχει τέσσερα επίπεδα αντηλιακής προστασίας: UVB, UVA, μακράς διάρκειας UVA και αντιοξειδωτικά, τα οποία εξουδετερώνουν και μειώνουν τις επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών στο δέρμα. Η εξαιρετικά ελαφριά σύνθεσή του είναι υποαλλεργική και κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος. Με αόρατο φινίρισμα, απορροφάται γρήγορα, αφήνοντας το δέρμα απαλό και προστατευμένο.

Capital Soleil Cell Protect Water Fluid Spray SPF 50+

To Capital Soleil Cell Protect Water Fluid Spray SPF50+ Αντηλιακό Σπρέι Σώματος είναι ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με πολύ υψηλή προστασία, που φιλτράρει τη UVA, UVB και τη μακρά UVA ακτινοβολία. Διαθέτει επίσης αντιοξειδωτική δράση που συμβάλλει στην προστασία του δέρματος από τη δράση των ελεύθερων ριζών. Είναι ανθεκτικό στο νερό, με ελαφριά υφή σε μορφή σπρέι και διαφανές φινίρισμα, που το καθιστούν το τέλειο προϊόν για υπαίθριες δραστηριότητες.
Το Cell Protect Water Fluid SPF50+ είναι σχεδιασμένο με συνδυασμό ηφαιστειακού νερού Vichy, υαλουρονικού οξέος και πατενταρισμένης τεχνολογίας NETLOCK. Αυτό το αντηλιακό είναι το ιδανικό προϊόν για όσους αναζητούν πολύ υψηλή προστασία, καθώς επανορθώνει τις βλάβες από τον ήλιο σε κυτταρικό επίπεδο και έχει λευκό φινίρισμα χωρίς ραβδώσεις.

Πότε πρέπει να εφαρμόζω αντηλιακό;

Για να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή κάλυψη και προστασία, οι ειδικοί συνιστούν να εφαρμόζετε το αντηλιακό γενναιόδωρα. Μπορείτε να το εφαρμόζετε στο σπίτι, πριν εκτεθείτε στην ακτινοβολία, και όταν φτάσετε στον τόπο έκθεσης. Επαναλαμβάνετε πάντα την εφαρμογή κάθε δύο ώρες έντονης έκθεσης στον ήλιο, μετά από κάθε μπάνιο ή εάν ιδρώσετε... Ακόμα και αν το προϊόν είναι ανθεκτικό στο νερό. Εφαρμόστε σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές και μην ξεχνάτε το πίσω μέρος του λαιμού, το μέτωπο, τα αυτιά και τα πέλματα των ποδιών.

Το κλειδί είναι η ποσότητα του αντηλιακού που χρησιμοποιείτε και η επαναληπτική εφαρμογή. Τέλος, απλώστε το προϊόν γενναιόδωρα στο δέρμα και, αν χρησιμοποιείτε σπρέι, θυμηθείτε να κάνετε απαλό μασάζ μετά τον ψεκασμό για να επιτύχετε ομοιόμορφη κάλυψη.

Η λήψη αυτών των μέτρων θα σας βοηθήσει να απολαύσετε το ύπαιθρο, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις επιπτώσεις των ακτίνων του ήλιου στο δέρμα σας ή το ηλιακό έγκαυμα.
skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ