Παιδικά αντηλιακά: πώς να επιλέξετε και γιατί;

Το κουδούνι που περιμένουν με την μεγαλύτερη ανυπομονησία τα παιδιά είναι εκείνο που σηματοδοτεί το τέλος της σχολικής χρονιάς και την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών, όταν τα σχολικά βιβλία κλείνουν και οι τσάντες κρύβονται βαθιά στην ντουλάπα όπου θα περιμένουν υπομονετικά το φθινόπωρο, οι συναντήσεις με τους φίλους στη θάλασσα, ανταγωνισμός σε βουτιές και παγωτά, ατέλειωτα παιχνίδια κάτω από τον ήλιο - για τα παιδιά το καλοκαίρι είναι χαρά, διακοπές, γέλια και ανεμελιά και, βαθιά μέσα τους, και οι μεγάλοι έτσι θα ήθελαν να ζουν το καλοκαίρι τους, σαν παιδιά! Ωστόσο, έχοντας αναλάβει τον πιο υπεύθυνο ρόλο που υπάρχει, αυτόν του γονιού, καλούνται να βρουν τον τρόπο που τα παιδιά τους θα απολαμβάνουν τα παιχνίδια στην παραλία αλλά με απόλυτη ασφάλεια και προστασία από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία.

Πράγματι, όσο ζωοδότης και αναζωογονητικός είναι ο ήλιος, τόσο επικίνδυνος μπορεί να αποδειχτεί για όποιον ρισκάρει να σταθεί μπροστά του χωρίς την σωστή αντηλιακή προστασία - πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα παιδί! Το δέρμα των παιδιών είναι πέντε φορές πιο λεπτό από των ενηλίκων, ο μηχανισμός παραγωγής μελανίνης (της φυσικής χρωστικής που δρα ως άμυνα της επιδερμίδας απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία) δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, το ίδιο και ο μηχανισμός επιδιόρθωσης των βλαβών στα κύτταρα. Αν σε αυτά προσθέσετε τις έρευνες που έχουν αποδείξει ότι ακόμα και ένα μόνο σοβαρό ηλιακό έγκαυμα στην παιδική ηλικία αρκεί για να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος στην ενήλικη ζωή, και ότι με κάθε έκθεση στον ήλιο συσσωρεύονται βλάβες τόσο στην επιφάνεια της επιδερμίδας όσο και πιο βαθιά σε κυτταρικό επίπεδο οι οποίες μπορεί να μην φαίνονται, αλλά με την πάροδο του χρόνου λειτουργούν αθροιστικά σε βάρος της υγείας και της ομορφιάς της επιδερμίδας, τότε εύκολα καταλαβαίνετε την τεράστια σημασία της σωστής αντηλιακής προστασίας του παιδικού δέρματος!Παιδικά αντηλιακά: Επιλέξτε με προσοχή!

Όπως εξηγήσαμε, το παιδικό δέρμα είναι ανώριμο και εξαιρετικά ευάλωτο στον ήλιο, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι το 50%-80% των βλαβών που προκαλούνται από την ακτινοβολία UV προκύπτουν κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία. Με δεδομένη την φυσιολογία του παιδικού δέρματος και το γεγονός ότι λόγω της έντονης δραστηριότητάς τους τα παιδιά ιδρώνουν πολύ και βουτάνε συχνά στη θάλασσα, χρειάζονται εξειδικευμένη και ενισχυμένη αντηλιακή προστασία. Να θυμίσουμε εδώ μια πολύ σημαντική πληροφορία τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες κάτω από τον ήλιο: η αποτελεσματικότητα των κλασικών αντηλιακών μειώνεται σε βρεγμένη επιδερμίδα ενώ μετά από 30 λεπτά παραμονής σε αλμυρό νερό, η πιθανότητα αντηλιακού εγκαύματος αυξάνεται κατά 23%! Συμπέρασμα: η υψηλή αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη ακόμα και μέσα στο νερό, το ίδιο και η ανανέωση του αντηλιακού αμέσως μετά το κολύμπι!


Ειδικά μελετημένο για παιδιά, το Capital Soleil Παιδικό Αντηλιακό Γαλάκτωμα SPF50 θα γίνει ο φύλακας-άγγελος της παιδικής επιδερμίδας το καλοκαίρι. Για την καταπολέμηση των βλαβερών επιπτώσεων της ακτινοβολίας UV στο παιδικό δέρμα, τα Εργαστήρια Vichy ενσωμάτωσαν στο συγκεκριμένο αντηλιακό γαλάκτωμα ένα σύστημα φίλτρων με βάση το Mexoryl για πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος (από τις UVA και τις UVB), με μεγάλη φωτοσταθερότητα. Χωρίς άρωμα, parabens ή χρωστικές, το Capital Soleil Παιδικό Αντηλιακό Γαλάκτωμα SPF50 έχει υποαλλεργική σύνθεση δοκιμασμένη σε ευαίσθητες επιδερμίδες από δερματολόγους και παιδιάτρους. Με ρευστή και απαλή υφή που απλώνεται εύκολα, πολύ ανθεκτικό στο νερό και την άμμο, προστατεύει το πρόσωπο και το σώμα των παιδιών από το ηλιακό έγκαυμα που όχι μόνο είναι επώδυνο αλλά, όπως εξηγήσαμε, έχει και μακροπρόθεσμες σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Το Αντηλιακό σπρέι Capital Soleil Kids Cell Protect Water Fluid SPF50 παρέχει προηγμένη αντηλιακή προστασία στην παιδική επιδερμίδα σε 4 επίπεδα δράσης (UVB, UVA, μακρές UVA και αντιοξειδωτική δράση), προλαμβάνοντας τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος, ακόμα και σε κυτταρικό επίπεδο. Σε αυτή την ειδικά μελετημένη αντηλιακή σύνθεση για παιδιά, η Vichy αξιοποιεί την δύναμη της τεχνολογίας Netlock, η οποία είναι κατοχυρωμένη με πολλαπλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας: τα φίλτρα UV αιχμαλωτίζονται μέσα σε μικροσταγονίδια τζελ, τα οποία σχηματίζουν ένα εξαιρετικά λεπτό, ομοιόμορφο και ανθεκτικό φιλμ προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία κατά την εφαρμογή του προϊόντος στην επιδερμίδα, με αόρατο τελείωμα και χωρίς να αφήνει λευκά υπολείμματα. Επιπλέον, τα Κλάσματα Προβιοτικών, το Υαλουρονικό Οξύ και το Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό Vichy που περιέχει, προστατεύουν τον παιδικό επιδερμιδικό φραγμό από τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος και προσφέρουν ενυδάτωση. Ιδανικό για πρόσωπο και σώμα, υποαλλεργικό και παιδιατρικά ελεγμένο, το Capital Soleil Kids Cell Protect Water Fluid SPF50 έχει και ένα έξτρα προσόν: είναι απαλλαγμένο από αμφιλεγόμενα αντηλιακά φίλτρα, ακολουθώντας τη δέσμευση της Vichy για σεβασμό στη θαλάσσια ζωή.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ