Η ιδανική προετοιμασία για την έκθεση στον ήλιο

Εάν ετοιμάζεστε να φύγετε για διακοπές, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε σωστά την επιδερμίδα σας από τη ζέστη. Διαβάστε τις καλύτερες συμβουλές μας για να απολαύσετε με ασφάλεια τον ήλιο, πριν ακόμα μπείτε στο καράβι.

Προετοιμασία της επιδερμίδας πριν από τις διακοπές: πώς να μαυρίσετε με ασφάλεια

Λοιπόν, έχετε κλείσει τα αεροπορικά σας εισιτήρια, η βαλίτσα σας είναι σχεδόν γεμάτη, βρήκατε’ κάποιον να κρατήσει τον σκύλο σας: τώρα, μόλις’ λίγες μέρες μένουν για να το ζήσετε σε ένα ζεστό και ηλιόλουστο μέρος! Εάν σχεδιάζετε’ να περάσετε πολύ χρόνο στην παραλία, είναι’ σημαντικό να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας τις ημέρες πριν από την αναχώρησή σας. Η επιδερμίδα που είναι’ σωστά ενυδατωμένη είναι πολύ λιγότερο πιθανό να υποφέρει από συμπτώματα που σχετίζονται με ηλιακά εγκαύματα[1], συμπεριλαμβανομένων των ερεθισμών ή του ξεφλουδίσματος. Ο λόγος; Όσο περισσότερη υγρασία μπορεί να συγκρατήσει η επιδερμίδα σας, τόσο καλύτερα μπορεί να καταπολεμήσει τις βλάβες που σχετίζονται με εξωτερικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ακτινοβολίας UV και της ρύπανσης. Χωρίς ενυδάτωση, η ελαστικότητα της επιδερμίδας’ σας και οι λειτουργίες φραγμού αρχίζουν να μειώνονται, οπότε δείξτε της λίγη αγάπη με ένα γαλάκτωμα σώματος μετά το ντους. Οι κηλίδες που συνδέονται με την έκθεση στον ήλιο, γνωστό ως ‘φαινόμενο υποτροπής’, προκύπτουν από την πάχυνση της επιδερμίδας μετά από υπερβολική έκθεση, γι' αυτό κάντε τακτικά απολέπιση για να αποφύγετε τη συσσώρευση σμήγματος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σπυράκια.

[1] Etude expérimentale sur les effets des UV sur la peau. L’Oréal Research & Development, mars 2007 (19 sujets), Etude UV et couche cornée Cunliffe, W. J.; Burton, J. L.; Shuster, S. The effect of local temperature variations on the sebum excretion rate. Br. J. Dermatol. 1970, 83, 650-654.

Φροντίστε την επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια των διακοπών σας

Πρώτα απ' όλα: ενυδάτωση! Εάν’ σκοπεύετε να βρεθείτε σε πτήση μεγάλης διάρκειας, μην’ ξεχάσετε να ανανεώσετε τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας’ σας με έναν γρήγορο ψεκασμό ενυδατικού mist προσώπου για όσο βρίσκεστε στο αεροπλάνο, καθώς η πίεση του αέρα στην καμπίνα έχει την τάση να ξηραίνει το δέρμα. Όταν θα ασχοληθείτε με τον καθαρισμό της επιδερμίδας σας μετά την πτήση, λάβετε υπόψη τον τύπο της. Εάν η επιδερμίδας σας είναι επιρρεπής στη λιπαρότητα, μπορεί να βοηθήσει ο καθαρισμός δύο φορές την ημέρα με μια σύνθεση εμπλουτισμένη με στυπτικά συστατικά για να ξηράνει το υπερβολικό σμήγμα, ενώ για ξηρή επιδερμίδα, θα πρέπει να προτιμήσετε καθαριστικά με κρεμώδη υφή για να αποκαταστήσετε τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας ’ μετά από ένα εξαντλητικό ταξίδι.

Είναι’ προτιμότερο να αρχίσετε να σκέφτεστε την προστασία από τον ήλιο μόλις προσγειωθείτε, ειδικά εάν η πτήση σας φτάνει στη μέση της ημέρας, όταν ο ήλιος είναι στο αποκορύφωμά του (μεταξύ 11 π.μ. και 3 μ.μ.). Το UV AGE DAILY διαθέτει SPF 50+ και είναι εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην εξουδετέρωση των αρνητικών επιπτώσεων της ρύπανσης που σχετίζεται με την ακτινοβολία UV και είναι εξαιρετικό αν’ ταξιδεύετε με τρένο ή αυτοκίνητο. Τέλος, θυμηθείτε να πίνετε αρκετό νερό: όταν πρόκειται για τη φροντίδα του ξηρής επιδερμίδας το καλοκαίρι, είναι’ καλύτερο να λειτουργείτε από μέσα προς τα έξω. Τέλος, η εφαρμογή ενός θρεπτικού body butter ή κρέμας πλούσιας σε ενυδατικά συστατικά είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή ξηρών περιοχών ή περιοχών που ξεφλουδίζουν, ενώ παράλληλα η επιδερμίδα ενισχύεται έναντι πιθανής βλάβης από ακτινοβολία UV.
skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ