OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

EΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ 
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ
ΕΝΑΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ, ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ & ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΑΣ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Skin ageing algorithm background

Ρυτίδες Ματιών Θεραπεία

Πού οφείλονται οι γραμμές συνοφρυώματος; Γιατί εμφανίζονται τόσο νωρίς; Και τι γίνεται με τις ρυτίδες στο μέτωπο; Τι πρέπει να κάνετε για να απαλλαγείτε από αυτές;

Εδώ θα βρείτε όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά.

Γραμμές συνοφρυώματος: πού οφείλονται;


Οι γραμμές συνοφρυώματος σχηματίζονται στην περιοχή ανάμεσα στα φρύδια, λόγω, μεταξύ άλλων παραγόντων, «των μυϊκών συσπάσεων που μας επιτρέπουν να συνοφρυωνόμαστε» εξηγεί η δερματολόγος και ειδική στην επιδερμίδα Δρ Anny Cohen Letessier. Μετά τις ρυτίδες στο πόδι της χήνας, αυτές είναι από τις πρώτες ρυτίδες που κάνουν την εμφάνισή τους στην επιδερμίδα. Κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται λυπημένο, ενώ στην πραγματικότητα νοιώθετε μια χαρά. Όπως εξηγεί η Δρ Anny Cohen Letessier: «Όταν οι γυναίκες φτάνουν γύρω στα 30, συνήθως τις απασχολούν περισσότερο οι εκφράσεις τους παρά οι ίδιες οι ρυτίδες που μπορεί να έχουν. Μπορεί να φαίνονται λυπημένες, εκνευρισμένες, αγχωμένες ή στρεσαρισμένες, ακόμη κι όταν είναι απολύτως ήρεμες. Νομίζω ότι σε αυτήν την ηλικία αυτό είναι το βασικότερο μέλημά τους! Αυτή η φαινομενικά λυπημένη έκφραση οφείλεται κυρίως στις κάθετες ρυτίδες, όπως οι γραμμές συνοφρυώματος.» Το φαινόμενο αυτό συχνά εντείνεται ακόμη περισσότερο από την ηλικία των 40 και μετά, όταν επιταχύνεται η διαδικασία της γήρανσης και οι γυναίκες καταβάλλουν μεγαλύτερες προσπάθειες να την καταπολεμήσουν.

Γραμμές συνοφρυώματος: λύσεις για να επιβραδύνετε την εμφάνισή τους

Η ενυδάτωση του προσώπου είναι απαραίτητη σε κάθε ηλικία, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ελαστικότητα της επιδερμίδας και, συνεπαγόντως, να περιοριστεί η εμφάνιση των ρυτίδων έκφρασης, όπως οι γραμμές συνοφρυώματος. Για τον σκοπό αυτόν, τίποτα δεν είναι πιο αποτελεσματικό από έναν ορό εμπλουτισμένο με Υαλουρονικό Οξύ. Αυτό το πανίσχυρο συστατικό είναι διαθέσιμο σε δύο μορφές: κατακερματισμένο και υψηλού μοριακού βάρους. Το κατακερματισμένο Υαλουρονικό Οξύ έχει τη μορφή μικρότερων σωματιδίων, η οποία του προσδίδει μεγαλύτερη ικανότητα διείσδυσης στην έμβια στοιβάδα της επιδερμίδας. Έχει οφέλη αυτό για την επιδερμίδα; Φυσικά και έχει, καθώς με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η αντιγηραντική δράση του σε ό,τι αφορά την επανόρθωση των ρυτίδων και τη βελτίωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Εξίσου σημαντικό είναι, ωστόσο, και το Υαλουρονικό Οξύ υψηλού μοριακού βάρους, αφού έχει σαν αποτέλεσμα την ορατή σύσφιξη της επιδερμίδας. Από την ηλικία των 30 και μετά, ένα τέτοιο πρόγραμμα περιποίησης βοηθά στην αποτροπή του σχηματισμού ρυτίδων στο μέτωπο. Πείτε αντίο σε αυτήν τη μόνιμα κουρασμένη όψη του προσώπου σας, που στα 20 δεν είχατε καν ιδέα τι σημαίνει!

Γραμμές συνοφρυώματος: λύσεις για να τις αντιμετωπίσετε… αφού εμφανιστούν στο μέτωπό σας

Τα σαράντα είναι εκείνη η εποχή στη ζωή μας που η επιδερμίδα μας αναπόφευκτα έρχεται αντιμέτωπη με τη γήρανση, και γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να ανακάμψει. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους: μια «γηρασμένη επιδερμίδα» χρειάζεται 5 φορές περισσότερο χρόνο για να αναπλαστεί σε σχέση με τη νεότερη επιδερμίδα*. Τι σημαίνει αυτό για το πρόσωπό σας; Τα σημάδια της γήρανσης είναι πιο έντονα στην επιδερμίδα σας το βράδυ παρά το πρωί που ξυπνάτε και, κυρίως, οι ρυτίδες γίνονται πιο εμφανείς όσο περνούν οι ώρες. «Οι γυναίκες συνήθως θεωρούν πολύ ενοχλητικές τις γραμμές συνοφρυώματος στο μέτωπό τους, όταν αυτές γίνονται πια μόνιμες και είναι εμφανείς ακόμη και αν το πρόσωπο βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας. Το φαινόμενο αυτό σχετίζεται με τις επαναλαμβανόμενες μυϊκές συσπάσεις σε συνδυασμό με τη σταδιακή απώλεια της πυκνότητας της επιδερμίδας» μας υπενθυμίζει η Anny Cohen Letessier. Τα καλά νέα είναι ότι μια στοχευμένη θεραπεία για ρυτίδες ματιών μπορεί να αμβλύνει το επίμονο αυτό πρόβλημα. Επιλέξτε ένα ισχυρό κοκτέιλ αντιγηραντικών συστατικών που θα βοηθήσουν στην ανάπλαση των στοιβάδων της επιδερμίδας σας. Αναζητήστε μια πλήρη θεραπεία αντιγήρανσης με ουσίες σύσφιξης και λείανσης των ρυτίδων, οι οποίες θα επανορθώσουν τα σημάδια της γήρανσης, όπως τις γραμμές συνοφρυώματος. Η ιδανική περιποίηση: ξεκινήστε τη μέρα σας με μια αναζωογονητική τονωτική λοσιόν, και, στη συνέχεια, φροντίστε την επιδερμίδα σας με έναν αντιγηραντικό ορό που να δρα στοχευμένα ενάντια στα 10 κύρια σημάδια γήρανσης. Φυσικά, ολοκληρώστε με την κρέμα ημέρας σας.

Η συμβουλή του ειδικού για την αντιμετώπιση των γραμμών συνοφρυώματος: η καθημερινή άσκηση 3 λεπτών.

INSIDE-IMG-WHAT-CAN-BE-DONE-TO-FIGHT-AGAINST-FROWN-AND-FOREHEAD-LINESΧρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και τον δείκτη σας, κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας τσιμπώντας ελαφρά την επιδερμίδα (πολύ απαλά!). Κινηθείτε ανοδικά, από την περιοχή της μύτης προς το κέντρο του μετώπου. Στη συνέχεια, κρατήστε σφιχτά ενωμένα τα δάχτυλά σας και τραβήξτε από το μέτωπο προς την περιοχή των κροτάφων. Επαναλάβετε την κίνηση από το μέτωπο προς τους κροτάφους έξι φορές, τρεις φορές για κάθε πλευρά.

* Μελέτη της Επιδερμίδας από τη L'Oréal Research, 2015.

go to top