OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

Γρήγορο Μαύρισμα & Αντηλιακή Προστασία

Οι ειδικοί μας προειδοποιούν εδώ και χρόνια για τους κινδύνους από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Ο κόσμος της μόδας επιχειρεί να μας πείσει ότι το μαύρισμα είναι out. Τίποτα όμως δεν μπορεί να μετριάσει τη χαρά μας όταν  αποκτάμε  αυτό το υπέροχο, λαμπερό χρώμα καλοκαιριού… ιδίως όταν δεν  έχει χρειαστεί να κάνουμε συμβιβασμούς στην προστασία και την ομορφιά της επιδερμίδας μας .

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.  Στη βασική στιβάδα της επιδερμίδας  βρίσκονται τα μελανοκύτταρα, μια ειδική κατηγορία κυττάρων, τα οποία παράγουν μελανίνη,  τη χρωστική ουσία  που αποτελεί το φυσικό φωτοπροστατευτικό μας από τις ακτίνες UV.  Το μπρούτζινο χρώμα που αποκτάμε είναι αποτέλεσμα ενός  πολύπλοκου μηχανισμού. Μόλις οι ακτίνες του ήλιου γίνουν αισθητές από την επιδερμίδα, τα μελανοκύτταρα παίρνουν εντολή από το DNA να συνθέσουν τυροσίνη, ένα αμινοξύ το οποίο, μέσα σε μικροσκοπικούς σάκους, τα μελανοσώματα, μετατρέπεται με τη βοήθεια ενζύμων, σε μελανίνη.  Τα μελανοσώματα, φορτωμένα με μελανίνη, ταξιδεύουν  μέχρι την επιφάνεια της επιδερμίδας κι εκεί ανοίγουν σαν ομπρέλα για να την προστατέψουν από τις ακτίνες UV, χαρίζοντάς μας συγχρόνως το μαύρισμα που τόσο επιθυμούμε . Τα επίπεδα παραγωγής μελανίνης δεν είναι  ίδια για όλους τους ανθρώπους. Εξαρτώνται από τον φωτότυπο, το φύλο (οι γυναίκες μαυρίζουν δυσκολότερα), την ηλικία και βέβαια το χρόνο έκθεσης της επιδερμίδας μας στον ήλιο.

Να επέμβουμε όχι, μπορούμε όμως να τον επιταχύνουμε και να τον βελτιώσουμε. · Μέσω της διατροφής: Τροφές όπως η γαλοπούλα, το ψάρι, τα ασπράδια των αυγών, το αβοκάντο, το γιαούρτι, το σουσάμι κ.α , ενισχύουν τη σύνθεση  τυροσίνης.  Επίσης, τροφές  πλούσιες σε καροτενοειδή  όπως είναι τα καρότα, η ντομάτα , τα βερίκοκα κ.α , συμβάλλουν στην αύξηση παραγωγής μελανίνης  και επιταχύνουν το μαύρισμα. · Με «έξυπνα» αντηλιακά προϊόντα νέας τεχνολογίας:  Οι συνθέσεις αυτές, χωρίς να χρησιμοποιούν αυτομαυριστικούς παράγοντες (δεν είναι δηλαδή self-tanners) έχουν εμπλουτιστεί με ενεργοποιητές μελανίνης, δηλαδή συστατικά που βελτιώνουν και επιταχύνουν τους φυσικούς μηχανισμούς παραγωγής μελανίνης, προσφέροντάς μας γρήγορο μαύρισμα και υψηλή προστασία. Το ιδανικό κοκτέιλ για το καλοκαίρι!

· Για να αποκτήσουμε το φωτεινό χρώμα που ονειρευόμαστε, σε πρόσωπο και σώμα, αποφεύγοντας το κοκκίνισμα και τη θαμπή όψη της επιδερμίδας θα πρέπει να αναζητήσουμε μια σύνθεση με σύστημα φίλτρων ευρέος φάσματος και υψηλής απόδοσης  για αποτελεσματική προστασία  από τις UVB, τις UVA και τις μακρές UVA (SPF 30 και SPF 50+) · Για  ομοιόμορφο, ομοιογενές και λαμπερό μαύρισμα που διαρκεί, το αντηλιακό μας θα πρέπει να είναι περιέχει  ενυδατικούς παράγοντες σε υψηλή συγκέντρωση. · Τέλος, για βέλτιστο μαύρισμα που εξελίσσεται γρήγορα, το αντηλιακό μας  θα πρέπει να είναι εμπλουτισμένο με ενεργά συστατικά που επιταχύνουν τη φυσική παραγωγή μελανίνης

· Οι αντηλιακές συνθέσεις με δροσερές , λεπτόρρευστες υφές, που είναι ανθεκτικές στο νερό και τον ιδρώτα είναι ιδανικές για όσες –και όσους- από εμάς αναζητάμε ομοιόμορφο, γρήγορο και ασφαλές μαύρισμα , αλλά αντιπαθούμε  τα προϊόντα που αφήνουν γυαλάδα και λιπαρότητα στο πρόσωπο . · Τα αντηλιακά  σώματος σε μορφή σπρέι που ψεκάζουν πάνω, κάτω και πλαγίως, αντέχουν στο νερό  και δεν … γεμίζουν άμμο, είναι ιδανικά  για εμάς που αναζητάμε υψηλή , ακόμα και πολύ υψηλή, προστασία, ενυδάτωση, και γρήγορο μαύρισμα , εύκολα, πρακτικά και απλά. Με ένα ψιτ…

go to top