Σαμπουάν Χωρίς Θειικά Άλατα

Σε ποιες περιπτώσεις ένα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα είναι καλύτερο για τα μαλλιά μας; Μια φόρμουλα που ωφελεί τόσο το τριχωτό της κεφαλής όσο και την ίνα της τρίχας.

 

Πριν εξετάσουμε το γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα, ας βεβαιωθούμε πρώτα ότι ξέρουμε τι πραγματικά είναι τα θειικά άλατα … Η ένωση αυτή απαντάται σε πολλές μορφές, όμως αυτές που χρησιμοποιούνται κατά παράδοση στα σαμπουάν και άλλα καλλυντικά προϊόντα είναι το λαυρυλο-αιθεροθειικό νάτριο, το λαυρυλοθειικό νάτριο, και το λαυρυλο-αιθεροθειικό αμμώνιο, γνωστά ως ανιονικά επιφανειοδραστικά ή αλλιώς θειικά άλατα. Γιατί όμως πρέπει να τα αποκλείσουμε από την καθημερινή φροντίδα των μαλλιών μας;

 

Τα θειικά άλατα μπορεί να αποδυναμώσουν τα μαλλιά & την επιδερμίδα μας σε βάθος χρόνου

 

Τα θειικά άλατα χρησιμοποιούνται στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών λόγω της ικανότητάς τους να δημιουργούν αφρό και να απομακρύνουν τους ρύπους και τα έλαια από τις ίνες των τριχών. Στους περισσότερους ανθρώπους, τα σαμπουάν με θειικά άλατα δεν προκαλούν ξηρότητα ή φαγούρα στο κεφάλι, όμως όσοι έχουν ευαίσθητο τριχωτό κεφαλής θα πρέπει μάλλον να μείνουν μακριά από τα παραδοσιακά προϊόντα καθαρισμού, όπως αυτά που περιέχουν θειικά άλατα, καθώς μπορεί να αποδειχθούν πολύ σκληρά για το δέρμα τους.

 

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα;

 

Αυτοί, λοιπόν, είναι οι δύο λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποφεύγουμε τα σαμπουάν με θειικά άλατα. Ποια είναι, όμως, τα πλεονεκτήματα των σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα; Τα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα συμβάλλουν στη διατήρηση της υγρασίας και στη φυσική παραγωγή ελαίων. Το Dercos δημιούργησε δύο προϊόντα χωρίς θειικά άλατα για το ευαίσθητο και ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής: ένα για κανονικά/λιπαρά μαλλιά, και ένα για ξηρά μαλλιά. Είναι ειδικά σχεδιασμένα όχι απλώς να καταπραΰνουν το τριχωτό της κεφαλής, αλλά και να τονώνουν το δέρμα, καθιστώντας το έτσι πιο ανθεκτικό ενάντια στους ερεθισμούς, για ανακούφιση που διαρκεί, ενώ παράλληλα διαφυλάσσουν τη λειτουργία των ινών της τρίχας. Επιπλέον, τα σαμπουάν Dercos είναι απολύτως ασφαλή για τα βαμμένα μαλλιά: προστατεύουν το χρώμα, και αποκαθιστούν τις βλάβες που προκαλούν οι επιθετικές χημικές ουσίες που περιέχουν οι βαφές μαλλιών.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ