Απολέπιση του τριχωτού κεφαλής για αντιπιτυριδική περιποίηση

Αφήστε το σαμπουάν στην άκρη! Αν ταλαιπωρείστε από πιτυρίδα, ίσως είναι καιρός να επενδύσετε σε ένα scrub για το τριχωτό της κεφαλής.

 

Μάθετε παρακάτω όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την τελευταία αυτή τάση στην περιποίηση των μαλλιών, που έχει αγαπηθεί από bloggers και επαγγελματίες.

 

Απολέπιση του τριχωτού: τι είναι;

 

Έχοντας παραμείνει για χρόνια ένα μυστικό που γνώριζαν μόνο οι επαγγελματίες του κλάδου, τα scrubs για το τριχωτό της κεφαλής βγαίνουν επιτέλους στο προσκήνιο! Πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από πιτυρίδα έχουν πλέον στραφεί σε αυτά τα scrubs, αντικαθιστώντας το παραδοσιακό τους σαμπουάν. Τον τελευταίο καιρό, αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα μέθοδος απολέπισης έχει αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων σε διάφορα blogs για τα μαλλιά και την ομορφιά –μπορεί όμως πράγματι να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της πιτυρίδας;

"Η φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής είναι τόσο σημαντική όσο και η φροντίδα της επιδερμίδας μας."

Matthieu Ségiuer, ιδιοκτήτης και επικεφαλής stylist στο παριζιάνικο κομμωτήριο Salon Séguier

 

 

Ο ειδικός στα μαλλιά Matthieu Ségiuer, ιδιοκτήτης και επικεφαλής stylist στο παριζιάνικο κομμωτήριο Salon Séguier, λέει: «Η φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής είναι τόσο σημαντική όσο και η φροντίδα της επιδερμίδας μας. Γνωρίζουμε ότι το τριχωτό αποτελείται από τον ίδιο τύπο υδρόφιλης μεμβράνης όπως και η επιδερμίδα, καθώς και ότι καταπονείται από τους ίδιους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να απολεπίζουμε τακτικά το τριχωτό, όπως ακριβώς κάνουμε με το πρόσωπο και το σώμα μας.»

 

Πώς τα scrubs για το τριχωτό της κεφαλής μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της πιτυρίδας

 

Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής –κάτι απαραίτητο για την υγεία των μαλλιών. Ωστόσο, αν πάσχετε από υποτροπιάζουσα κολλώδη ή λιπαρή πιτυρίδα, είναι σημαντικό να επιλέξετε μια λύση με κλινικώς αποδεδειγμένα αποτελέσματα, η οποία να στοχεύει την περίσσεια σμήγματος που ευθύνεται για τα συμπτώματα αυτά. Οι θεραπείες όπως το Dercos Micro Peel απομακρύνουν την πιτυρίδα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη μείωση της λιπαρότητας και στην αύξηση του όγκου των μαλλιών.[1] Αν λοιπόν έχετε παρατηρήσει τη συσσώρευση επίμονης λιπαρής πιτυρίδας, δοκιμάστε να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας εφαρμόζοντας περιστασιακά μια απολεπιστική θεραπεία.

[1] Οι συμμετέχοντες σε μελέτη για το Dercos Micro Peel ανέφεραν ότι ο όγκος των μαλλιών τους αυξήθηκε κατά 57%. Κλινική δοκιμή που διεξήχθη από το Τμήμα Έρευνας της L’Oréal. 15 γυναίκες και 17 άνδρες. Μέσος όρος ηλικίας: 32 έτη. Οι συμμετέχοντες εφάρμοσαν το Dercos Micro-Peel Shampoo δύο φορές την εβδομάδα για διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων, χρησιμοποιώντας ένα ουδέτερο σαμπουάν για τρεις εβδομάδες προ της θεραπείας και τέσσερις εβδομάδες μετά τη θεραπεία.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ