Τα οφέλη του υαλουρονικού οξέος για την επιδερμίδα

Το υαλουρονικό οξύ είναι το αντιγηραντικό συστατικό για το οποίο μιλούν όλοι οι ειδικοί στην περιποίηση της επιδερμίδας. Πώς όμως δρα για να προστατεύσει την επιδερμίδα;

 

Παρακάτω, ρίχνουμε μια ματιά σε όλα τα οφέλη που αυτό το εξαιρετικά ενυδατικό συστατικό μπορεί να προσφέρει στην άτονη, θαμπή επιδερμίδα.

 

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Αυτό το μόριο σακχάρου (το οποίο οι επιστήμονες περιέγραφαν σαν μια «κολλώδη ουσία» μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1970 – ναι, κι όμως, μιλάμε σοβαρά!) είναι πολύ δημοφιλές μεταξύ των δερματολόγων, λόγω των εξαιρετικών ενυδατικών ιδιοτήτων του. Μία μόνο σταγόνα υαλουρονικού οξέος, μάλιστα, μπορεί να συγκρατήσει έως και 1.000 φορές το βάρος της σε νερό. Χάρη στην εντυπωσιακή αυτή ικανότητά του, το υαλουρονικό οξύ έχει καταστεί βασικό συστατικό κάθε λογής προϊόντων περιποίησης, από ορούς και τονωτικές λοσιόν μέχρι αντιγηραντικές κρέμες

Πώς, λοιπόν, λειτουργεί το υαλουρονικό οξύ; Όλα εξαρτώνται από το μοριακό μέγεθος. Δεν είναι όλα τα υαλουρονικά οξέα ίδια, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε κάποια πράγματα για το τι μπορεί να προσφέρει το κάθε διαφορετικό είδος στην επιδερμίδα σας. Το υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους έχει μεγαλύτερο μέγεθος από εκείνο χαμηλού μοριακού βάρους, κάτι που το καθιστά ιδανικό για τη λείανση και αναζωογόνηση της επιφάνειας της επιδερμίδας. Από την άλλη πλευρά, τα μικρότερα μόρια διεισδύουν βαθύτερα στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να είναι καταλληλότερα για εξειδικευμένα ή στοχευμένα προϊόντα περιποίησης.

 

Το υαλουρονικό οξύ είναι ασφαλές;

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα μόριο που απαντάται εκ φύσεως στην επιδερμίδα. Αυτό σημαίνει ότι είναι απολύτως ασφαλές τόσο το να λαμβάνεται δια στόματος ως συμπλήρωμα, όσο και το να εφαρμόζεται τοπικά μέσω των διαφόρων προϊόντων περιποίησης. Φυσικό και αποτελεσματικό, το υαλουρονικό οξύ είναι επίσης πολύ απαλό με την επιδερμίδα –επομένως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τύπο επιδερμίδας και σε κάθε ηλικία.

 

Τι περιέχει το υαλουρονικό οξύ;

Σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση των ορατών σημαδιών γήρανσης, το υαλουρονικό οξύ είναι σίγουρα στην πρώτη θέση της λίστας με τα πιο hot συστατικά που πρέπει κανείς να λαμβάνει υπόψη. Το υαλουρονικό οξύ περιλαμβάνεται συχνά στη σύνθεση πληρωτικών θεραπειών, τις οποίες χρησιμοποιούν πλαστικοί χειρουργοί και δερματολόγοι για την ανάπλαση της επιδερμίδας. Όσον αφορά στην καθημερινή χρήση, το υαλουρονικό οξύ συγκαταλέγεται μεταξύ των συνηθέστερων συστατικών διαφόρων προϊόντων, όπως ενυδατικές, ορούς, τονωτικές λοσιόν και μάσκες προσώπου. Όντας ιδανικό για καθημερινή χρήση, το Minéral 89 αξιοποιεί όλη τη δύναμη του υαλουρονικού οξέος υψηλού μοριακού βάρους, το οποίο συνδυάζεται με Ιαματικό Νερό της Vichy για να προσφέρει, μέρα με τη μέρα, ενυδάτωση και αναζωογόνηση στην επιδερμίδα.

 

Γιατί το υαλουρονικό οξύ είναι ευεργετικό για την επιδερμίδα;

 

Όλα έχουν να κάνουν με την ενυδάτωση.

Κατ’ αρχάς, πρέπει να εξηγήσουμε γιατί η ενυδάτωση είναι τόσο σημαντική για την υγεία και τη φρεσκάδα της επιδερμίδας. Αποτελώντας το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος, καθήκον της επιδερμίδας είναι να λειτουργεί σαν φραγμός, προστατεύοντας τον οργανισμό μας ενάντια στις αρνητικές επιπτώσεις διαφόρων παραγόντων. Οι εξωτερικοί αυτοί παράγοντες, γνωστοί στο σύνολό τους ως «εκθεσίωμα», περιλαμβάνουν τα πάντα: από την επιβλαβή ηλιακή ακτινοβολία και την έλλειψη ύπνου μέχρι το κάπνισμα και τη ρύπανση. Όσο πιο ισχυρά είναι τα κύτταρα της εξωτερικής στοιβάδας της επιδερμίδας, τόσο πιο σωστά ενυδατωμένη είναι ολόκληρη η επιδερμίδα. Αυτό της επιτρέπει να παίξει τον προστατευτικό της ρόλο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καταπολεμώντας τα βακτήρια και τις μολύνσεις, ακόμα και τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.

 

Πώς το υαλουρονικό οξύ ενυδατώνει την επιδερμίδα

Το υαλουρονικό οξύ δρα γεμίζοντας τα κενά που διαχωρίζουν τα κύτταρα της επιδερμίδας – σαν αναλογία, φανταστείτε το νερό που πέφτει σε μια πισίνα γεμάτη με μπαλάκια του τένις. Όπως είναι λογικό, αυτή η ενίσχυση των επιπέδων νερού αποκαθιστά το σφρίγος της επιδερμίδας, κάνοντάς την, κατ’ επέκταση, πιο λεία. Μολονότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη της απώλειας νερού, όταν εφαρμόζεται στην επιδερμίδα, το υαλουρονικό οξύ έχει σχετικά μικρό χρόνο ημιζωής (λιγότερο από μία ημέρα).[1] Με άλλα λόγια, η καθημερινή χρήση είναι ο ιδανικός τρόπος να αξιοποιήσετε στο έπακρο όλη τη δύναμη αυτού του ισχυρού συμμάχου της επιδερμίδας σας! Σε συνδυασμό με το Ιαματικό Νερό της Vichy, το υαλουρονικό οξύ συμβάλλει στην ενίσχυση της λειτουργίας του φυσικού δερματικού φραγμού, βελτιώνοντας τη συγκράτηση νερού και τη δομή της επιδερμίδας.

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583886/

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ