Γιατί η κρέμα ματιών είναι σημαντική


Σίγουρα, όλες το κάνουμε, όταν ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας είναι ελάχιστος. Όμως, σε ό,τι αφορά τη φροντίδα της περιοχής των ματιών, ένα γρήγορο πέρασμα με τη συνηθισμένη ενυδατική σας δεν φτάνει. Διαβάστε παρακάτω γιατί είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για αυτήν την τόσο ευαίσθητη περιοχή.

 

Κρέμα ματιών: τα βασικά. Γιατί η συνηθισμένη ενυδατική σας δεν επαρκεί.

 

Γιατί το περίγραμμα των ματιών χρειάζεται μια ειδική κρέμα;

Μπορεί να μην καλύπτει μεγάλη επιφάνεια, αλλά το περίγραμμα των ματιών είναι μια από τις πιο σκληρά εργαζόμενες περιοχές στο πρόσωπό μας. Για παράδειγμα, το ξέρατε ότι η περιοχή των οφθαλμών πραγματοποιεί κατά μέσο όρο πάνω από 10.000 βλεφαρίσματα την ημέρα; Πέραν της καθημερινής αυτής καταπόνησης, η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια, ακριβώς επειδή είναι εξαιρετικά λεπτή, παρουσιάζει ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στο ηλιακό φως και τις βλάβες που προκαλεί η ακτινοβολία UV. Αυτό την καθιστά μια από τις πρώτες περιοχές όπου τείνουν να εμφανίζονται σημάδια γήρανσης.

Εκτός από το γεγονός ότι η επιδερμίδα της είναι τρεις με πέντε φορές πιο λεπτή σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο, η περιοχή των ματιών στερείται λιποκυττάρων, στα οποία οφείλεται σε γενικές γραμμές η σφριγηλή και νεανική όψη του προσώπου. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπο σώμα, στην πραγματικότητα, η υποδερμίδα του περιγράμματος των ματιών –η βαθύτερη στοιβάδα της επιδερμίδας, όπου αποθηκεύεται το «περισσευούμενο» λίπος του προσώπου και του σώματος– δεν διαθέτει δικά της λιποκύτταρα, κάτι που σημαίνει ότι χάνει τον όγκο της πιο γρήγορα από άλλες περιοχές του προσώπου.

Με λίγα λόγια; Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πιο ευαίσθητη, πιο εύθραυστη, και πιο ευπαθής απέναντι στους βλαβερούς εξωτερικούς παράγοντες –με αποτέλεσμα να παρουσιάζει μεγαλύτερες πιθανότητες χαλάρωσης ή απώλειας όγκου, αν δεν λάβει την κατάλληλη φροντίδα. Δεδομένου ότι το περίγραμμα των ματιών έχει διαφορετικές ανάγκες σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπό σας, η συνηθισμένη σας ενυδατική κρέμα δεν μπορεί να προστατεύσει επαρκώς την ευαίσθητη αυτή περιοχή.

 

Γιατί η κρέμα ματιών κερδίζει την ενυδατική, και μάλιστα με διαφορά

Γιατί λοιπόν η κρέμα ματιών είναι τόσο σημαντική; Ας ξεκινήσουμε ρίχνοντας μια ματιά στο τι δεν πρέπει να κάνετε κατά την ενσωμάτωση της φροντίδας των ματιών στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Μολονότι οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουμε προϊόντα προσώπου ειδικά προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας μας, θα εκπλαγείτε με το πόσες από εμάς πιστεύουμε ότι η συνηθισμένη κρέμα ημέρας ή νυκτός που χρησιμοποιούμε είναι ικανή να προσφέρει στην περιοχή των ματιών μας όλη την απαιτούμενη φροντίδα. Όπως ακριβώς δεν θα πλένατε το πρόσωπό σας με αφρόλουτρο (ελπίζουμε), το να βάζετε απλώς μια έξτρα στρώση της κρέμας ημέρας σας κάτω από τα μάτια είναι μάλλον απίθανο να έχει τα ίδια αποτελέσματα με μια στοχευμένη κρέμα ματιών. Τα προϊόντα περιποίησης που είναι σχεδιασμένα να βοηθούν την επιδερμίδα να συγκρατεί την υγρασία μπορεί να είναι ιδανικά αν το πρόσωπό σας τείνει να γίνεται πολύ ξηρό τον χειμώνα· ωστόσο, αν το πρωί ξυπνάτε με πρησμένα μάτια, αυτές οι συνθέσεις μπορεί να παγιδεύσουν το νερό στην εν λόγω περιοχή.

Επομένως, πώς θα ισορροπήσετε σε αυτό το τεντωμένο σχοινί, ανάμεσα στην υπερβολική και την ανεπαρκή ενυδάτωση; Όταν αναζητάτε μια κρέμα ματιών που να στοχεύει αποτελεσματικά κάποια από τα συνηθέστερα προβλήματα της περιοχής αυτής, όπως τις σακούλες κάτω από τα μάτια, τους μαύρους κύκλους και τις λεπτές γραμμές, είναι σημαντικό να επιλέγετε με σύνεση τα συστατικά –ιδίως αφού τα εν λόγω προβλήματα εμφανίζονται κατά κανόνα μόνο στην περιοχή των ματιών. Αναζητήστε ανάλαφρες τζελ ή κρεμώδεις υφές που γλιστρούν απαλά στην επιδερμίδα, και μην το παρακάνετε με την ποσότητα –το μυστικό είναι λίγο και συχνά. Τέλος, ο συνδυασμός μιας αποτελεσματικής κρέμας ματιών –ιδανικά μιας πλούσιας σε ενεργά συστατικά– με ένα τακτικό μασάζ προσώπου είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να αποτρέψετε τον σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων, καθώς και να αντιμετωπίσετε το περιστασιακό πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ