Πώς να επιλέξω αντιηλιακό προσώπου για λιπαρές επιδερμίδες;

Η επιστημονική κοινότητα είναι κατηγορηματική: απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία όλοι οι τύποι δέρματος κινδυνεύουν το ίδιο και έχουν ανάγκη από καθημερινή, υψηλή προστασία. Ως τελευταίο και απολύτως απαραίτητο βήμα στο καθημερινό skincare, το αντηλιακό προσώπου (όπως κάθε προϊόν φροντίδας που χρησιμοποιείτε) είναι σημαντικό να έχει σύνθεση που να ανταποκρίνεται στον τύπο και τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας σας- ένας λόγος παραπάνω, αν πρόκειται για λιπαρή, με τάση για ακμή επιδερμίδα.

Παράλληλα με τους μηχανισμούς που πυροδοτούν την υπερβολική έκκριση λιπαρότητας και τις εξάρσεις ακμής, το Εκθεσίωμα– το σύνολο δηλαδή των παραγόντων στους οποίους είμαστε εκτεθειμένοι από την αρχή της ζωής μας- όχι μόνο επηρεάζουν αλλά χειροτερεύουν τα κλινικά συμπτώματα στον συγκεκριμένο τύπο δέρματος. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, όταν η επιδερμίδα είναι εκτεθειμένη στους περιβαλλοντικούς παράγοντες και ειδικά στις ακτίνες UV, διαταράσσεται η λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού οδηγώντας σε ανεξέλεγκτη αύξηση του σμήγματος και των φαγέσορων καθώς και σε πάχυνση της κεράτινης στιβάδας. Ακριβώς αυτή η πάχυνση του δέρματος χειροτερεύει την ακμή καθώς μπλοκάρονται οι τριψοσμηγματογόνοι θύλακες εγκλωβίζοντας το σμήγμα στο εσωτερικό τους. Επιπλέον, η ακτινοβολία UV προκαλεί υπεροξείδωση των λιπιδίων, η οποία οδηγεί σε βλάβες στη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού αλλά και του κυτταρικού DNA, αύξηση του οξειδωτικού στρες και μείωση της αντιοξειδωτικής άμυνας, φλεγμονές και εξάρσεις ακμής, αλλά και επιτάχυνση της μελανογένεσης η οποία επιδεινώνει το μεταφλεγμονώδες ερύθημα και την υπερμελάγχρωση.

Σε όλα τα παραπάνω, βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι η καθημερινή έκθεση στον ήλιο και τη ρύπανση, θεωρείται υπεύθυνη για πάνω από το 80% των σημαδιών γήρανσης που εμφανίζονται στην επιδερμίδα, σε όποιον τύπο και αν ανήκει. Πρόκειται για το πολυσυζητημένο φαινόμενο της «φωτορύπανσης», η οποία εντείνει το οξειδωτικό στρες και επιταχύνει την εμφάνιση ρυτίδων, κηλίδων, χαλάρωσης.

 

Λιπαρή επιδερμίδα: Αυτή είναι η εξειδικευμένη αντηλιακή προστασία που χρειάζεστε!

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, οποιαδήποτε σύνθεση αγγίζει τη λιπαρή με τάση για ακμή επιδερμίδα θα πρέπει να είναι ειδικά μελετημένη ώστε να μην πυροδοτεί περαιτέρω εξάρσεις και, ιδανικά, να συμβάλλει στην εξισορρόπηση και την εξυγείανσή της. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα, ειδικά για τις αντηλιακές φόρμουλες, και η Vichy δεν θα μπορούσε να μην βρει τον τρόπο να το κερδίσει ώστε να προσφέρει και στις λιπαρές επιδερμίδες την ιδανική, καθημερινή αντηλιακή προστασία που έχουν απόλυτη ανάγκη. Ο λόγος για το Capital Soleil UV-Clear Anti-Imperfections Water Fluid SPF50 για καθημερινή προστασία UV και ταυτόχρονη καταπολέμηση των ατελειών (λιπαρότητα, εξάρσεις ακμής, σημάδια).
 
Η πρωτοποριακή σύνθεση του UV-Clear συνδυάζει την προηγμένη, πολύ υψηλή αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος (βασισμένη στην πατενταρισμένη τεχνολογία Netlock) με δραστικά δερματολογικά συστατικά κατά των ατελειών και συγκεκριμένα:
2% Νιασιναμίδη, που διορθώνει τα σημάδια ακμής, καταπραύνει και ενυδατώνει
-  0,3% Σαλικυλικό οξύ, ένα βήτα υδροξυ-οξύ με ήπια απολεπιστική δράση, το οποίο θέτει υπό έλεγχο την έκκριση σμήγματος και έχει αντιφλεγμονώδη δράση
-  1% βιταμίνη Ε που προστατεύει από το οξειδωτικό στρες από την UV ακτινοβολία και τη ρύπανση
-  0,1% Κλάσματα Προβιοτικών που εξισορροπούν τον επιδερμιδικό φραγμό, καταπραύνουν και αναγεννούν την επιδερμίδα
-  1% Ηφαιστειακό Ιαματικό Νερό Vichy που ενισχύει τον επιδερμιδικό φραγμό
-  0,5% Airlicium και 0,2% Ψευδάργυρο PCA για ματ τελείωμα, απορρόφηση του σμήγματος και αντιμικροβιακή δράση.
 
Μαζί με την καθημερινή, πολύ υψηλή προστασία UVA & UVB με SPF50 , το UV Clear προσφέρει και ορατή διόρθωση μετά από 2 μήνες, μειώνοντας τα σημάδια ακμής κατά 32%, τη γυαλάδα κατά 31% (1) και τις ατέλειες κατά 66% (1)!  Η ειδικά μελετημένη, εξαιρετικά ανάλαφρη, υδάτινη υφή του κάνει την καθημερινή χρήση του ιδιαίτερα ευχάριστη για το λιπαρό δέρμα και το δέρμα με τάση ακμής, καθώς απορροφάται άμεσα, δεν κολλάει, αφήνει την επιδερμίδα να αναπνέει, χαρίζει ένα άνετο, ματ αποτέλεσμα για 12 ώρες (σχεδιασμένο να ανταποκρίνεται τέλεια στο layering), και δεν αφήνει την παραμικρή υποψία από λευκά ίχνη σε όλους τους φωτότυπους δέρματος. 
 
(1) Κλινική βαθμολόγηση, 34 εθελοντές, εφαρμογή 1 φορά την ημέρα για 56 ημέρες. αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ