OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

Υαλουρονικό οξύ και εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη επιφέρει πολυάριθμες αλλαγές, ιδίως στην επιδερμίδα σας, καθιστώντας απαραίτητη την προσαρμογή του προγράμματος περιποίησής σας.

Υαλουρονικό οξύ και εγκυμοσύνη

Παρακάτω συζητούμε για το υαλουρονικό οξύ και το πώς αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για την αναζωογόνηση και την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας.

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των συνηθέστερων δερματικών προβλημάτων που κάνουν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Να ποιες ανάγκες μπορεί να παρουσιάσει η επιδερμίδα σας την περίοδο αυτή.

Γιατί η παραγωγή υαλουρονικού οξέος στον οργανισμό μας αυξάνεται κατά την εγκυμοσύνη;


Μάλλον γνωρίζετε ήδη ότι το υαλουρονικό οξύ απαντάται εκ φύσεως στο σώμα μας. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι το γιατί η συγκέντρωσή του αυξάνεται, καθώς η εγκυμοσύνη προχωρά. Ο λόγος έχει να κάνει με τον σημαντικό ρόλο του υαλουρονικού οξέος σε ό,τι αφορά την προετοιμασία του σώματος για τον τοκετό(1). Αφού μείνετε έγκυος, το σώμα σας αρχίζει να ετοιμάζεται για τη γέννηση του παιδιού, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τις μεταβολές στον τραχηλικό ιστό, ο οποίος διαθέτει υψηλές συγκεντρώσεις υαλουρονικού οξέος. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτή η αύξηση επηρεάζει και τα επίπεδα υαλουρονικού οξέος στην επιδερμίδα.


90%των γυναικών βιώνουν
σημαντικές και πολύπλοκες
αλλαγές στην επιδερμίδα τους
κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;


Πάνω από το 90% των γυναικών παρουσιάζουν σημαντικές και πολύπλοκες αλλαγές στην επιδερμίδα τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης(2). Οι αλλαγές αυτές συνήθως αποκαθίστανται μετά τον τοκετό(3), όμως, κατά την εγκυμοσύνη, μπορεί να παρουσιαστούν μαύροι κύκλοι και ορατή ξηρότητα, η οποία εντείνει την όψη των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Άλλη μια συνήθης δερματική πάθηση είναι το μέλασμα (μάσκα εγκυμοσύνης) –μια ακανόνιστου σχήματος καφέ δυσχρωμία στο πρόσωπο(4).

το υαλουρονικό οξύ μπορεί να βελτιώσει την ενυδάτωση και να καταπολεμήσει την ξηρότητα της επιδερμίδας.

Πώς το υαλουρονικό οξύ μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ξηρότητας που προκαλείται κατά την εγκυμοσύνη;


Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συνιστάται να επιλέγετε προϊόντα δερματολογικά ελεγμένα, υποαλλεργικά, και σχεδιασμένα για την ευαίσθητη επιδερμίδα. Αυτό θα σας εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή περιποίηση για την επιδερμίδα σας, ενώ παράλληλα θα ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες ερεθισμών ή επιδείνωσης τυχών δερματικών παθήσεων.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι το υαλουρονικό οξύ μπορεί να βελτιώσει την ενυδάτωση και να καταπολεμήσει την ξηρότητα(5) που μπορεί να προκληθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το υαλουρονικό οξύ, γνωστό για τις ενυδατικές και αναζωογονητικές ιδιότητές του, εμπεριέχεται σε πολλά προϊόντα περιποίησης.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω υαλουρονικό οξύ σε ενέσιμη μορφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;


Κατά την εγκυμοσύνη ή τον θηλασμό, είναι προτιμότερο να αποφεύγετε οποιεσδήποτε αχρείαστες χειρουργικές διαδικασίες, για την ασφάλεια τόσο τη δική σας όσο και του παιδιού σας(6). Μολονότι το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που απαντάται εκ φύσεως στο σώμα, οι ενέσεις και τα πληρωτικά μέσα ενέχουν αυξημένο κίνδυνο τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί –συμπεριλαμβανομένης της cellulitis, μιας μορφής βακτηριακής μόλυνσης της επιδερμίδας(7). Είναι λοιπόν καλύτερο να μείνετε στις κρέμες και τους ορούς με υαλουρονικό οξύ, για να κρατήσετε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη και χαρούμενη!

ΠΗΓΕΣ:
1.     Kobayashi, H. et al, "Serum hyaluronic acid levels during pregnancy and labor." in Obstetrics & Gynecology 93.4 (1999) pp. 480-4 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10214818]
2.     Vora, R.V. et al, "Pregnancy and Skin" in Journal of Family Medicine and Primary Care 3.4 (2014) pp. 318-324 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4311336/]
3.     Kar, S. et al, "Pregnancy and Skin" in Journal of Obstetrics & Gynecology of India 62.3 (2012) pp. 268-275 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3444563/]
4.     Vora, R.V. et al, "Pregnancy and Skin" in Journal of Family Medicine and Primary Care 3.4 (2014) pp. 318-324 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4311336/]
5.     Werschler, W.P. et al, "Enhanced Efficacy of a Facial Hydrating Serum in Subjects with Normal or Self-Perceived Dry Skin" in The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatlogy 4.2 (2011) pp. 51-55 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3050617/]
6.     Trivedi, M.K. et al, "A review of the safety of cosmetic procedures during pregnancy and lactation" in International Journal of Women's Dermatology 3.1 (2017) pp. 6-10 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5418954/]
7.     Trivedi, M.K. et al, "A review of the safety of cosmetic procedures during pregnancy and lactation" in International Journal of Women's Dermatology 3.1 (2017) pp. 6-10 [Accessible at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5418954/]

Ετικέτες:

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

 • {Όνομα_Προϊόντος}

  Mineral 89 ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

  Ενυδατικό Booster Προσώπου

  Κρέμα ημέρας

  ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: Η καθημερινή δόση δύναμης της επιδερμίδας

 • ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Βιταμίνη C για λαμπερή επιδερμίδα

  Συστατικά

  Βιταμίνη C για λαμπερή επιδερμίδα

  Η πολυάσχολη καθημερινότητά σας μπορεί να επηρεάσει την επιδερμίδα σας, αφήνοντάς την ορατά κουρασμένη και θαμπή. Το ξέρατε όμως ότι μια από τις πιο ξακουστές βιταμίνες σε ολόκληρο τον κόσμο μπορεί να είναι και το κλειδί για φωτεινή, λαμπερή επιδερμίδα; Ελάτε να ρίξουμε μαζί μια ματιά στις αναζωογονητικές ιδιότητες της Βιταμίνης C...

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Βιταμίνη C & υαλουρονικό οξύ: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί;

  Συστατικά

  Βιταμίνη C & υαλουρονικό οξύ: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί;

  Θα πρέπει η Βιταμίνη C και το υαλουρονικό οξύ, συστατικά που καθένα έχει τα δικά του οφέλη, να χρησιμοποιούνται συνδυαστικά; Παρακάτω εξηγούμε πώς μπορείτε να τα ενσωματώσετε στο πρόγραμμα περιποίησής σας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Συστατικά

  Υαλουρονικό Οξύ: Αντιγήρανση και ενυδάτωση

  Γιατί το Υαλουρονικό Οξύ με τις εκπληκτικές ενυδατικές δυνάμεις είναι επίσης το τέλειο δώρο αντιγήρανσης για την επιδερμίδα σας.

  Υαλουρονικό Οξύ: το μυστικό που δεσμεύει την υγρασία και κρύβεται πίσω από τη ζωντάνια της επιδερμίδας. Το πιο αποτελεσματικό δερματολογικό συστατικό ενυδάτωσης. Και τα οφέλη του δεν σταματούν εδώ. Οι νέοι τρόποι διάχυσής του στο δέρμα επεκτείνουν τα θετικά αποτελέσματά του πέρα από την ενυδάτωση. Πρωτοποριακές θεραπείες και συνθέσεις ενισχύουν ακόμα περισσότερο την ικανότητά του να απαλύνει τις ρυτίδες. Από τις «μικροβελόνες» στερεοποιημένου Υαλουρονικού Οξέος που διαχέονται στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος μέχρι τον συνδυασμό διαφορετικών μορφών Υαλουρονικού Οξέος για μέγιστη αποτελεσματικότητα, καλωσορίστε τη νέα γενιά Υαλουρονικού Οξέος.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Συστατικά

  Πεπτίδια: Το συστατικό που αλλάζει τα δεδομένα στην αντιγήρανση

  Τα πεπτίδια είναι το νέο αντιγηραντικό συστατικό που πρέπει να αναζητάτε.
  Με τη ρετινόλη, τα αντιοξειδωτικά, τα AHAs και τη Βιταμίνη C να κυριαρχούν στα προϊόντα ομορφιάς, μπορεί να σας φαίνεται ότι εμφανίζεται συχνά κι ένα νέο σούπερ ενεργό συστατικό. Η τελευταία τάση στην ομορφιά είναι τα πεπτίδια: βραχείες αλυσίδες αμινοξέων, κάποια εκ των οποίων είναι γνωστά για την ικανότητά τους να πυροδοτούν την παραγωγή κολλαγόνου επιβραδύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης. Να γιατί είναι το αντιγηραντικό συστατικό που πρέπει να γνωρίζετε.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  go to top