OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

3 συμβουλές για όμορφα γένια

3 συμβουλές για όμορφα γένια

Ανακαλύψτε 3 σημαντικές συμβουλές της Sarah Daniel-Hamizi, από το πασίγνωστο κουρείο "La Barbière de Paris", για γενειάδα, μούσι και μουστάκι. Περιποιηθείτε την επιδερμίδα και τα γένια σας.

Επιλέξτε ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας


Τα γένια μπορούν να αναδείξουν συγκεκριμένα δυνατά σημεία ή να καλύψουν άλλα λιγότερο αρμονικά σημεία του προσώπου: ακμή, διεσταλμένους πόρους, ουλές, ξεκίνημα διπλοσάγονου.  

Αρχικά, προσδιορίστε τη μορφολογία του προσώπου σας βγάζοντας μια selfie ή ρωτώντας τα άτομα του περιβάλλοντός σας τη γνώμη τους. Έτσι, μπορείτε να καθορίσετε τον τύπο που σας πηγαίνει περισσότερο. Σε περίπτωση αμφιβολίας, διαλέξτε τη σίγουρη λύση: τα γένια λίγων ημερών ταιριάζουν σε όλα τα σχήματα προσώπου. · Στρογγυλό πρόσωπο: επιλέξτε ένα κοντό μούσι, χωρίς όγκο, που θα κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται μακρύτερο. · Μακρόστενο πρόσωπο: ένα κοντό μούσι στην περιοχή του πηγουνιού σε συνδυασμό με μια λωρίδα προς τα αυτιά ή σε συνδυασμό με φαβορίτες εξισορροπεί αυτό το σχήμα προσώπου. · Τετράγωνο πρόσωπο: δοκιμάστε γένια λίγων ημερών ή μουστάκι, για να κάνετε το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο λεπτό.

Λούστε τα γένια σας


Τα γένια καθαρίζονται, όπως και το υπόλοιπο σώμα. Προσοχή: μη χρησιμοποιείτε το σαμπουάν σας αλλά ένα προϊόν καθαρισμού προσώπου που χρησιμοποιείται και κάνει αφρό όπως ένα σαμπουάν, αλλά έχει βασικές διαφορές. Διαφορετικά κινδυνεύετε να ξηράνετε και να ερεθίσετε την επιδερμίδα σας. Πραγματοποιήστε κυκλικές κινήσεις για να φτάσει το προϊόν ως την επιδερμίδα. Μην ξεχνάτε να ξεβγάζετε με άφθονο χλιαρό νερό (για να απομακρυνθεί όλο το προϊόν) και να στεγνώνετε τα γένια σας. Έχετε δύο επιλογές για το στέγνωμα: ταμπονάροντας με μια πετσέτα ή στεγνώνοντας με το πιστολάκι. Απλά κι αποτελεσματικά.

Περιποιηθείτε τα γένια σας κι ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με μια κίνηση


Κρυμμένη κάτω από τα γένια, η επιδερμίδα σας ξηραίνεται αν δε φτάνει ως αυτήν κανένα ενυδατικό προϊόν. Έτσι ξεφλουδίζει και εμφανίζονται αντιαισθητικά νεκρά κύτταρα. Κρίμα: τα γένια σας θα φαίνονται λιγότερο όμορφα. Καθώς όμως είναι κρυμμένη κάτω από τα γένια, η επιδερμίδα είναι λιγότερο προσβάσιμη, οπότε απαιτεί ενισχυμένη ενυδάτωση. Επιλέξτε λοιπόν ένα προϊόν πολλαπλής δράσης για την επιδερμίδα και τα γένια. Κάθε πρωί, χτενίστε τα για να καθαρίσετε και να ξεμπερδέψετε τις τρίχες.

Τα γένια προστατεύουν από τις εξωτερικές επιθέσεις


Όσο πιο πυκνά είναι τα γένια, τόσο περισσότερο προστατεύουν την επιδερμίδα από ορισμένους επιθετικούς παράγοντες. Και πρώτα απ' όλα, από τις ακτίνες UV, παράγοντες γήρανσης της επιδερμίδας. Τα γένια περιορίζουν, επίσης, την ευαισθησία και την ξηρότητα της επιδερμίδας λόγω του ανέμου, της ρύπανσης και του ξυρίσματος. Κάποιοι άνδρες τα βλέπουν επίσης ως έναν καλό τρόπο να κρατήσουν μακριά από την επιδερμίδα τη σκόνη κι άλλα αλλεργιογόνα στοιχεία.

Ετικέτες:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποια είναι η καλύτερη ανδρική ενυδατική κρέμα προσώπου;

Άνδρες

Ποια είναι η καλύτερη ανδρική ενυδατική κρέμα προσώπου;

Η επιλογή της καλύτερης ενυδατικής για την ανδρική επιδερμίδα δεν είναι εύκολη υπόθεση –ιδίως για όσους ζουν σε αστικό περιβάλλον. Παρακάτω αναλύουμε γιατί η περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου είναι εξίσου σημαντική για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σπυράκια στο πρόσωπο των αντρών

Άνδρες

Σπυράκια στο πρόσωπο των αντρών

Τα σπυράκια δεν ταλαιπωρούν μόνο τους εφήβους. Οι άνδρες παραπονιούνται όλο και συχνότερα για ατέλειες της επιδερμίδας. Ο δερματολόγος Philippe Deshayes σας δίνει μερικές συμβουλές για να απαλλαγείτε από αυτές και να κάνετε την επιδερμίδα σας σαν καινούρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ανδρικό ξύρισμα προσώπου: Βασικά Tips!

Άνδρες

Ανδρικό ξύρισμα προσώπου: Βασικά Tips!

Ένας άνδρας διαθέτει κατά μέσο όρο 150 ημέρες από τη ζωή του στο ξύρισμα. Όμως, αυτή η κίνηση, αν δεν είναι απόλυτα ελεγχόμενη, μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα και να διαταράξει την ισορροπία της επιδερμίδας. Οι σωστές κινήσεις για απαλό ξύρισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

go to top