Σπυράκια στο πρόσωπο των αντρών

Τα σπυράκια δεν ταλαιπωρούν μόνο τους εφήβους. Οι άνδρες παραπονιούνται όλο και συχνότερα για ατέλειες της επιδερμίδας. Ο δερματολόγος Philippe Deshayes σας δίνει μερικές συμβουλές για να απαλλαγείτε από αυτές και να κάνετε την επιδερμίδα σας σαν καινούρια.

 

Κι οι άνδρες έχουν τις ατέλειές τους

 

Παρόλο που δεν είναι ευχάριστο να το παραδεχόμαστε, ορισμένα προβλήματα της επιδερμίδας ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τους άνδρες. «Πολύ συχνά, αυτές οι ατέλειες προκαλούνται από μόλυνση των θυλάκων από βακτηρίδια που παρουσιάζονται λόγω του ξυρίσματος», εξηγεί ο Δρ. Deshayes. Όμως υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο και ιδιαίτερα η έκκριση λιπαρών ουσιών σε ολόκληρο το πρόσωπο, λόγω της παρουσίας περισσότερων και πιο ενεργών σμηγματογόνων αδένων στους άνδρες απ’ ότι στις γυναίκες.

 

Κύριοι, οι σωστές κινήσεις για να αντιμετωπίσετε τα σπυράκια

 

Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τις ατέλειες; Με συχνό ξύρισμα, λέει ο Δρ. Deshayes, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα είναι ήπιο: «Να ξυρίζεστε αποκλειστικά με τη φορά των τριχών. Χρησιμοποιήστε ένα προϊόν ξυρίσματος που δεν περιέχει σαπούνι και το οποίο διαθέτει αντιβακτηριδιακή δράση, ώστε να εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων». Και, πάνω απ’ όλα, καταργήστε τα προϊόντα after shave που περιέχουν οινόπνευμα, καθώς επιδεινώνουν το πρόβλημα.

 

Αντιμετωπίστε τα σπυράκια εξυγιαίνοντας την επιδερμίδα σας

 

Το θέμα του ξυρίσματος δε λύνει από μόνο του το πρόβλημα. Αν έχετε σπυράκια, πρέπει επίσης να αντιμετωπίσετε το θέμα της λιπαρής επιδερμίδας, που αποτελεί την αιτία τους. Κατά το Δρα. Deshayes, ο σωστός καθαρισμός της επιδερμίδας αποτελείται από 2 απλούστατα στάδια: «- Καθαρίστε την επιδερμίδα σας με ένα gel που δεν περιέχει σαπούνι αλλά περιλαμβάνει δραστικές απολεπιστικές ουσίες που εμποδίζουν την περίσσεια σμήγματος και τα νεκρά κύτταρα να φράσσουν τους πόρους. - Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα αντιβακτηριδιακό προϊόν για μετά από το ξύρισμα, το οποίο να περιέχει σαλικυλικό οξύ που εξουδετερώνει τους μικροοργανισμούς που προκαλούν λοιμώξεις. Τέλος, για να αποφύγετε τη γυαλάδα σε ολόκληρη τη διάρκεια της ημέρας, επιλέξτε μια ανδρική κρέμα προσώπου με υφή για ματ αποτέλεσμα. Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν σας περιέχει ενυδατικούς παράγοντες που κάνουν την επιδερμίδα σας πιο λεία και αντιμετωπίζουν τους ερεθισμούς που προκαλούν σπυράκια».

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ