Ανδρική τριχόπτωση: 5 συμβουλές για το ιδανικό χτένισμα

Τα ωραία μαλλιά είναι το Α και το Ω για μια περιποιημένη εμφάνιση. Εάν παρατηρείτε αραίωση στα μαλλιά σας, μην ανησυχείτε: το σωστό κούρεμα και χτένισμα είναι όλα όσα χρειάζεστε για να δείξετε τον καλύτερο εαυτό σας.

Το κούρεμά σας μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά

Για να πετύχουμε τέλεια το κόλπο αυτό, ζητήσαμε από τον κομμωτή και μπλόγκερ Fred Birault τις κορυφαίες συμβουλές του για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα λεπτά ή αδύναμα μαλλιά.

Εάν έχετε λεπτά μαλλιά, μην ζητήσετε να σας κουρέψουν πολύ κοντά, καθώς αυτό θα κάνει τα μαλλιά να φαίνονται ακόμα πιο λεπτά. Όταν κόβετε τα μαλλιά γύρω από τους κροτάφους σας, πρέπει να τα κόβετε ομοιόμορφα. Δίνοντας υπερβολικό όγκος στα πλαϊνά του κεφαλιού σας θα τονίσει τα σημεία με τα πιο αδύναμα μαλλιά στην κορυφή ή στο πίσω-πάνω μέρος του κεφαλιού.

Μην επιλέξετε τη μέθοδο του Λιμπεράτσε
Συνιστούμε να αποφύγετε τα ψεύτικα μαλλιά αλλά Ντόναλντ Τραμπ. Ένα αεράκι και αυτό ήταν. Οπότε μην μπείτε στον πειρασμό: δεν ξεγελάτε κανέναν φορώντας περουκίνι.

Επιλέξτε πιο ήπια σαμπουάν για αδύναμα μαλλιά
Τα σαμπουάν με ήπια σύνθεση είναι πολύ λιγότερο πιθανό να ερεθίσουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας όταν χρησιμοποιούνται τακτικά. Συνεπώς, προσπαθήστε να μην το παρακάνετε: το πολύ συχνό λούσιμο των μαλλιών θα οδηγήσει σε έναν φαύλο κύκλο υπερβολικής παραγωγής σμήγματος.

Δεχθείτε τα πράγματα όπως είναι
Ξεχάστε την απεγνωσμένη προσπάθεια να διατηρείτε πάντα τα μαλλιά σας τέλεια χτενισμένα. Αντί αυτού, προσπαθήστε να σεβαστείτε τη φυσική κίνηση των μαλλιών σας και αποφύγετε το υπερβολικό ζελέ ή μους που δίνει όγκο. Εκτός κι αν θέλετε να θυμίζετε τους Mad Men. Αντί για τζελ που προκαλούν ξηρότητα και κάνουν εύθραυστα τα μαλλιά, ο Fred προτείνει να ψεκάζετε τα μαλλιά με σπρέι θαλασσινού αλατιού αν επιθυμείτε ένα ήπιο στυλιζάρισμα. Το αποτέλεσμα; Μαλλιά με φυσική υφή.

Γενειάδα: ναι ή όχι;
Εάν ταιριάζει η γενειάδα στο πρόσωπό σας, προτιμήστε τη: απλώς φροντίστε να τη διατηρείτε περιποιημένη και σε σωστή αναλογία. Η γενειάδα τεσσάρων ημερών είναι υπεραρκετή. Οτιδήποτε μεγαλύτερο θα κάνει την αναλογία μαλλιών-γενειών να φαίνεται περίεργη.
skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ