Συμβουλές για το Βάψιμο των Μαλλιών – Ερεθισμοί και Φαγούρα

Πριν βάψετε τα μαλλιά σας, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμάσει σωστά το τριχωτό της κεφαλής σας, ώστε να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς ή ερυθρότητα.

 

Υγιές τριχωτό κεφαλής = υγιή μαλλιά

 

Όλες εμείς που βάφουμε τακτικά τα μαλλιά μας, γνωρίζουμε τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν κάποια από τα πιο συνήθη συστατικά των προϊόντων βαφής. Ξηρά, εύθραυστα μαλλιά χωρίς λάμψη, ψαλίδα και τρίχες που σπάνε εύκολα, χρώμα που ξεθωριάζει σχεδόν κατευθείαν, και η λίστα δεν σταματά εδώ. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την επιλογή λανθασμένων προϊόντων για την περιποίηση των βαμμένων μαλλιών, τότε εύκολα καταλαβαίνουμε γιατί πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται από ερεθισμούς κατά τη διάρκεια –ή ακόμη και μετά– τη διαδικασία της βαφής. Επιπλέον, η χημική καταπόνηση είναι ένας από τους βασικότερους ενόχους σε ό,τι αφορά την εμφάνιση αρνητικών αντιδράσεων στο ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής, γεγονός που συχνά επιδεινώνει τα κλασσικά συμπτώματα –με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη φαγούρα.

Ποιο είναι, λοιπόν, το μυστικό για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή, με λαμπερό χρώμα, ελαχιστοποιώντας παράλληλα το τσούξιμο και τους ερεθισμούς; Η εκ των προτέρων προετοιμασία του τριχωτού της κεφαλής – άλλωστε, η υγεία των μαλλιών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Η σωστή περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες να έχετε δυνατά, όμορφα μαλλιά· έτσι, η φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής είναι το κλειδί για να εξασφαλίσετε τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη βαφή των μαλλιών σας. Σύμφωνα με μελέτες, οι γυναίκες με ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής βάφουν εξίσου συχνά τα μαλλιά τους, επομένως είναι σημαντικό να επιλέγετε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης που θα ανταποκριθούν στις ανάγκες τόσο των μαλλιών όσο και του τριχωτού της κεφαλής σας.

 

Το ευαίσθητο τριχωτό κεφαλής χρειάζεται φροντίδα

 

Τα συνήθη προβλήματα που σχετίζονται με την περιποίηση των βαμμένων μαλλιών ή των μαλλιών με ντεκαπάζ εντείνονται ακόμη περισσότερο για τις γυναίκες με ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής . Σχεδόν το ένα τέταρτο των ανθρώπων που αναφέρουν συμπτώματα υπερευαισθησίας βάφουν τα μαλλιά τους. [1] Το αποτέλεσμα; Τα παραδοσιακά προϊόντα για τη διατήρηση του χρώματος τείνουν να μην συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την ευαισθησία του τριχωτού της κεφαλής , ενώ οι θεραπείες που βοηθούν στην καταπράυνση του ευαίσθητου τριχωτού συνήθως δεν κρατούν το χρώμα ζωντανό.

Συνεπώς, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φροντίσετε το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής σας, αν βάφετε συστηματικά τα μαλλιά σας; Μερικές από τις πιο κοινές χημικές ουσίες που απαντώνται σε καταναλωτικά προϊόντα βαφής μαλλιών, όπως η αμμωνία και τα θειικά άλατα, ενδέχεται να ερεθίσουν το ευαίσθητο τριχωτό , προκαλώντας ερυθρότητα , φαγούρα , ή/και αίσθηση τσουξίματος .  Χωρίς να περιέχει καθόλου θειικά άλατα και Paraben, η πρωτοποριακή κρέμα καθαρισμού των μαλλιών Dercos Ultra Soothing Color αντικαθιστά τα κλασσικά σαμπουάν, για να καθαρίσει και να μαλακώσει τα μαλλιά, χωρίς να καταστρέφει τα φυσικά έλαια της τρίχας. Σύμφωνα με καταναλωτικά τεστ που διεξήχθησαν σε μαλλιά Βραζιλιάνων [2] , που ταλαιπωρούνται σε μεγάλο βαθμό από συμπτώματα ευαισθησίας στο τριχωτό της κεφαλής,  το 82% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι το χρώμα τους παρέμεινε ζωντανό μετά τη χρήση του Ultra Soothing Color, ενώ το 78% δήλωσαν ότι το προϊόν προσέφερε ανακούφιση και αίσθηση δροσιάς στο τριχωτό της κεφαλής τους.

[1] IPSOS, Global Beauty Track, Άνδρες/Γυναίκες, 2014
[2] Clinical Study, Self Assessment, 41 subjects, 3 weeks

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ