Ξηρά Μαλλιά

Τα ξηρά μαλλιά χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, που να περιλαμβάνει οπωσδήποτε ένα προϊόν περιποίησης και επανόρθωσης των μαλλιών. Χρειάζονται όμως και το κατάλληλο χτένισμα. Να μερικές συμβουλές styling για να μην… τραβάτε τα μαλλιά σας!

 

Τα ξηρά μαλλιά δεν είναι καταστροφή, αρκεί να τα φροντίζετε σωστά. Οι δύο ειδικοί μας θα σας δώσουν μια εικόνα για το πώς μπορείτε να προσφέρετε στα μαλλιά σας την καλύτερη δυνατή περιποίηση με τις κατάλληλες τεχνικές και εργαλεία, ώστε κάθε σας επιθυμία να γίνει πραγματικότητα.

 

Η βάση για απόλυτα υγιή μαλλιά

 

Τι σημαίνει υγιή μαλλιά; Σημαίνει μαλλιά δυνατά, απαλά, λαμπερά. Για να κατανοήσουμε τη δομή της τρίχας, η Pascale Mora, Διευθύντρια Επιστημονικής Επικοινωνίας της Vichy, μας εξηγεί: «Στην καρδιά του στελέχους της τρίχας βρίσκεται ο φλοιός, ο οποίος περιέχει και τα δομικά συστατικά της. Προστατεύεται από 6 έως 10 αδιαπέραστες στοιβάδες μικρών φολίδων, οι οποίες ενώνονται μεταξύ τους μέσω των λιπιδίων. Αυτό είναι η γνωστή σε όλους μας επιδερμίδα. Όταν αυτή υφίσταται βλάβες από τον ήλιο, τη ρύπανση, ή τους μηχανικούς και χημικούς επιθετικούς παράγοντες, ο φλοιός αλλοιώνεται.» Έτσι, τα ξηρά μαλλιά γίνονται θαμπά και εύθραυστα, φορτίζονται με θετικά ιόντα, και δεν φορμάρονται εύκολα.

 

Αναδομήστε τα μαλλιά σας από μέσα προς τα έξω

 

Πρώτος κανόνας είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης μαλλιών κατάλληλα για τον δικό σας τύπο μαλλιών. Η Pascale Mora μας διαβεβαιώνει: «Όποιο και αν είναι το προϊόν (σαμπουάν, κοντίσιονερ, μάσκα), στόχος είναι η επανόρθωση και η προστασία των ξηρών και εύθραυστων μαλλιών.» Ένα προϊόν περιποίησης πλούσιο σε λιπίδια θα δράσει στην επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής, αναδομώντας την επιδερμίδα. Έτσι, τα ξηρά μαλλιά θα ανακτήσουν όλη την απαλότητα, τη λάμψη και τη δύναμή τους. Επίσης, η πρόοδος που έχει σημειωθεί στις σχετικές έρευνες έχει οδηγήσει στη δημιουργία προϊόντων με ενεργά συστατικά που δρουν σε βάθος (όπως αυτά με Σύμπλεγμα Κερατίνης), τα οποία διεισδύουν στο εσωτερικό της τρίχας απελευθερώνοντας θρεπτικές ουσίες και προσφέροντας, έτσι, επανόρθωση και τόνωση.

 

Ξηρά μαλλιά: τα σωστά (ήπια) εργαλεία styling

 

Ο Auréa Bautista, επαγγελματίας κομμωτής και στυλίστας, έχει την ίδια άποψη: «Η βάση όλων είναι το σωστό λούσιμο και η κατάλληλη φροντίδα, ώστε τα μαλλιά να ανακτήσουν την ελαστικότητά τους, η οποία είναι απαραίτητη για οποιοδήποτε styling.» Έχετε ξηρά μαλλιά; Επενδύστε σε υψηλής τεχνολογίας εργαλεία: -Οι κεράτινες χτένες και οι βούρτσες με φυσικές τρίχες αγριογούρουνου ξεμπερδεύουν απαλά τα μαλλιά, χωρίς να δημιουργούν στατικό ηλεκτρισμό. - Όσον αφορά στο πιστολάκι μαλλιών, ρυθμίστε τη ροή του αέρα στο δυνατό για να μειώσετε τον χρόνο στεγνώματος, και επιλέξτε ένα με τεχνολογία ιονισμού ώστε να ελαχιστοποιήσετε την τριβή και να περιορίσετε τα περάσματα με τη βούρτσα.

 

Το ιδανικό βούρτσισμα για τα ξηρά μαλλιά

 

«Όποιο χτένισμα κι αν θέλετε να κάνετε, πάντοτε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας όσο το δυνατόν καλύτερα», συμβουλεύει ο Auréa Bautista. «Αρχικά με μια πετσέτα για να απορροφήσετε την υγρασία, και στη συνέχεια με το πιστολάκι σας.» Ονειρεύεστε ένα υπέροχο χτένισμα; Ο Auréa σας καθοδηγεί βήμα προς βήμα: «Το βούρτσισμα λειαίνει τα μαλλιά, δίνοντας όγκο στις ρίζες ή κίνηση στα μαλλιά. Τοποθετήστε το πιστολάκι ελαφρώς λοξά προς τη βούρτσα, χρησιμοποιώντας το ακροφύσιο με κατεύθυνση προς τα κάτω, κατά μήκος των μαλλιών, ώστε να προστατεύσετε την επιδερμίδα του τριχωτού της κεφαλής. Μην πιέζετε απευθείας πάνω στα μαλλιά, γιατί υπάρχει κίνδυνος να κάψετε την τρίχα.» Για μια πινελιά ρετρό, στερεώστε τις μπροστινές τούφες των μαλλιών σας με φουρκέτες για να δημιουργήσετε κυματισμούς, και στεγνώστε με το πιστολάκι.

 

Σίδερο ισιώματος και κατσαρώματος: μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ξηρά μαλλιά;

 

«Στο κομμωτήριό μου, χρησιμοποιώ σίδερα με αυτό-ρυθμιζόμενο σύστημα θερμότητας, τα οποία ανιχνεύουν την ευαισθησία των μαλλιών», λέει ο Auréa Bautista. Αξιολόγηση των κατάλληλων για ξηρά μαλλιά σίδερων ισιώματος και κατσαρώματος: - Οι κεραμικές πλάκες διαχέουν σωστά τη θερμότητα. - Ορισμένα σίδερα ισιώματος διαθέτουν κεραμικές πλάκες με επίστρωση τουρμαλίνης, έναν ημιπολύτιμο λίθο που διαχέει αρνητικά ιόντα. Καταστέλλουν τον στατικό ηλεκτρισμό και, έτσι, τα μαλλιά φορμάρονται καλύτερα, πιο γρήγορα, παραμένοντας ενυδατωμένα και λαμπερά. -Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την ισιωτική πρέσα ατμού. Είναι λίγο βαρύτερη στον χειρισμό, αλλά αποτελεί ένα πολύ αποτελεσματικό, ήπιο και γρήγορο εργαλείο, αφού χρειάζεται μόνο ένα πέρασμα για κάθε τούφα. Χρησιμοποιήστε την με απιονισμένο νερό, για να αποφύγετε τα άλατα του σκληρού νερού. Προσοχή όμως! Είναι σημαντικό να στεγνώνετε καλά τα μαλλιά σας πριν χρησιμοποιήσετε το σίδερο ισιώματος ή κατσαρώματος, ειδάλλως μπορεί να κάψετε τις τρίχες αποδυναμώνοντάς τες ακόμη περισσότερο. Απαραίτητο είναι επίσης να χρησιμοποιείτε πάντοτε ένα προϊόν θερμοπροστασίας για να προστατεύετε τα ξηρά μαλλιά από τη θερμότητα.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ