Αποφύγετε τη δυσοσμία από τον ιδρώτα με το κατάλληλο αποσμητικό

Η εφίδρωση είναι ένας μηχανισμός που διαθέτει το σώμα προκειμένου να ρίξει τη θερμοκρασία του, όταν «αντιλαμβάνεται» πως αυτή έχει ανέβει παραπάνω από το φυσιολογικό. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ιδρώνουμε, αλλά όχι ο μοναδικός: για παράδειγμα, το συμπαθητικό νευρικό σύστημα ελέγχει την εφίδρωση που συνδέεται με την άσκηση, ενεργοποιώντας τους εκκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες, ενώ υπάρχει και η συναισθηματική εφίδρωση, η οποία συνδέεται με τους αποκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες – σε αυτή την περίπτωση ο ιδρώτας δεν έχει αποστολή να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματος αλλά να το φέρει σε κατάσταση ετοιμότητας προκειμένου να αντιμετωπίσει τον στρεσογόνο παράγοντα ή κατάσταση.

Ιδρωτοποιοί αδένες υπάρχουν στο μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του σώματος (κατά μέσο όρο υπολογίζεται ότι υπάρχουν συνολικά τέσσερα με πέντε εκατομμύρια ιδρωτοποιοί αδένες), και χωρίζονται σε δύο βασικούς τύπους: τους εκκρινείς, οι οποίοι βρίσκονται κυρίως στις παλάμες, τις πατούσες, το μέτωπο και τις μασχάλες, εκκρίνουν απευθείας στην επιφάνεια του δέρματος έναν καθαρό και άοσμο ιδρώτα που αποτελείται κυρίως από νερό μαζί με χλωριούχο νάτριο (αλάτι) και κάλιο – και τους αποκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες, που είναι μεγαλύτεροι σε μέγεθος, εντοπίζονται κυρίως στις μασχάλες και τη βουβωνική χώρα και εκκρίνουν έναν λιπαρό, πλούσιο ιδρώτα που απελευθερώνεται στα τριχοθυλάκια και που, όταν έρθει σε επαφή με συγκεκριμένα βακτήρια της περιοχής, αποκτά έντονη, δυσάρεστη οσμή. Επιπλέον, κάποιες τροφές όπως το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάχανο, το μπρόκολο, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θείο το οποίο κατά τον μεταβολισμό μετατρέπεται σε πτητικές ενώσεις που εξατμίζονται μέσω του ιδρώτα (αλλά και της αναπνοήςκαι των ούρων) και δίνουν αυτή την δυσάρεστη μυρωδιά.  Τέλος, έχει αποδειχτεί ότι και οι ορμονικές μεταβολές, στην εφηβεία αλλά και μετά την ηλικία των 40, επηρεάζουν την οσμή του ιδρώτα.


Αποσμητικό: Ο καθημερινός σας σύμμαχος φρεσκάδας

Όποια και αν είναι η αιτία που την προκαλεί, η δυσοσμία του ιδρώτα είναι μια κατάσταση που δημιουργεί αμηχανία. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει τρόπος να την προλάβετε, και αυτός δεν είναι άλλος από το αποσμητικό. Η σύνθεσή του είναι ειδικά μελετημένη ώστε να εξουδετερώνει τα βακτήρια που αλληλεπιδρούν με τον ιδρώτα δημιουργώντας ένα όξινο περιβάλλον το οποίο δεν ευνοεί την ανάπτυξή τους. Επιπλέον, συνήθως περιέχει και άρωμα που δημιουργεί μια αίσθηση φρεσκάδας ενώ συγχρόνως εξουδετερώνει την όποια δυσάρεστη μυρωδιά τείνει να δημιουργηθεί.

Η Vichy με την σειρά αποσμητικών – την πρώτη σειρά σε αποτελεσματικότητα και ασφάλεια στο φαρμακείο, για κάθε τύπο επιδερμίδας- προσφέρει μια βεντάλια συνθέσεων που δρουν κατά της δυσοσμίας του ιδρώτα και της εφίδρωσης, ενώ παράλληλα χαρίζουν φρεσκάδα που διαρκεί και σέβονται την ισορροπία της επιδερμίδας.  Εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε το αποσμητικό Vichy που θα γίνει ο καθημερινός σας σύμμαχος φρεσκάδας:


  • Το best selling γυναικείο Αποσμητικό Roll-On 48Η της σειράς αποσμητικών, χωρίς άρωμα, προσφέρει εντατική αποσμητική δράση μεγάλης διάρκειας, φιλική προς την επιδερμίδα. Τα ενεργά συστατικά κατά της εφίδρωσης που περιέχει, έχουν ακόμα πιο στοχευμένη δράση στην καρδιά των ιδρωτοποιών πόρων, για 48 ώρες non-stop.
  • Αν βρίσκεστε καθημερινά αντιμέτωπη με την υπερβολική εφίδρωση, επιλέξτε το γυναικείο αποσμητικό Clinical Control Roll-On 96H. Αναπτυγμένο υπό δερματολογικό έλεγχο, εξασφαλίζει 96 ώρες στεγνή επιδερμίδα αφήνοντάς τη να «αναπνέει», ενώ η αντιβακτηριδιακή δράση του, βασισμένη σε ενεργά συστατικά με Ψευδάργυρο, αποτρέπει την κακοσμία. Υποαλλεργικό, χωρίς αιθυλική αλκοόλη, κατάλληλο ακόμα και για την ευαίσθητη επιδερμίδα.
  • Το Ανδρικό Αποσμητικό Κατά της Εφίδρωσης 72Η έχει σύνθεση πλούσια σε ενεργά συστατικά που εμποδίζουν την υπερβολική έκκριση ιδρώτα καθώς και υπεραπορροφητικά μεταλλικά στοιχεία, ώστε να ρυθμίζει αποτελεσματικά την εφίδρωση και την υγρασία έως και 72 ώρες. Η επιδερμίδα παραμένει άνετη χωρίς να κολλάει, χωρίς ερεθισμούς αλλά με μια αίσθηση άνεσης που διαρκεί όλη μέρα... και ακόμα παραπάνω!
  • Το Ανδρικό Αποσμητικό Clinical Control Roll-On 96H, είναι ο πιο ισχυρός σύμμαχος κατά της υπερβολικής εφίδρωσης. Ενεργά συστατικά με Ψευδάργυρο, ο οποίος είναι γνωστός για την αντιβακτηριδιακή δράση του, εξουδετερώνουν την κακοσμία στην πηγή της και κρατούν τις μασχάλες στεγνές έως και 96 ώρες, ενώ αφήνουν την επιδερμίδα να “αναπνέει”.
  • Το στρες, όπως εξηγήσαμε και πιο πάνω, είναι ένας σημαντικός παράγοντας εφίδρωσης και το best selling Roll-On Αποσμητικό Stress Resist 72Η είναι ειδικά μελετημένο ώστε να προσφέρει μέγιστη αποτελεσματικότητα ακόμα και σε συνθήκες άγχους. Η σύνθεσή του βασίζεται σε αποτελεσματικά συστατικά κατά της εφίδρωσης, υπεραπορροφητικά μέταλλα και Perspicalm το οποίο ρυθμίζει την έκκριση του ιδρώτα λόγω θερμότητας ή έντονου στρες, για 72 ώρες. Δυνατό «χαρτί» για άντρες και γυναίκες που δεν μπορούν να αποφύγουν το καθημερινό στρες αλλά θέλουν να απαλλαγούν από το άγχος της έντονης εφίδρωσης με ένα πολύ αποτελεσματικό προϊόν που σέβεται την επιδερμίδα.
skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ