Stressed skin: Οι παράγοντες που το επηρεάζουν

Ότι στις μέρες μας το στρες βρίσκεται ανάμεσα στους πιο επικίνδυνους «εχθρούς» μας, αυτό είναι πλέον δεδομένο πέρα από κάθε αμφιβολία. Όπως δεδομένο είναι πως εξαιτίας αυτής της άμεσης σύνδεσης που υπάρχει ανάμεσα στον εγκέφαλο και στο δέρμα μας, ό,τι αισθανόμαστε ανά πάσα στιγμή πυροδοτεί μια σειρά αντιδράσεων και παραγωγής ορμονών που «γράφουν» στον καμβά του προσώπου μας. Όπως, λοιπόν, όταν αισθανόμαστε χαρούμενοι ανεβαίνουν κατακόρυφα τα επίπεδα της σεροτονίνης, της γνωστής και ως «ορμόνης της ευτυχίας» που δίνει στο πρόσωπό μας αυτή τη μοναδική λάμψη, έτσι και όταν διανύουμε περιόδους έντονου στρες – ή, όταν βρισκόμαστε κάτω από την επίδραση χρόνιου στρες- οι επιπτώσεις του γίνονται αισθητές και στην επιδερμίδα μας.

Και βέβαια, δεν είναι μόνο η εσωτερική πίεση, το άγχος, που οδηγεί στο stressed skin αλλά και οι non-stop εξωτερικές επιθέσεις- συνέπεια του σύγχρονου τρόπου ζωής στα αστικά κέντρα. Η υψηλή ρύπανση, οι απότομες κλιματικές αλλαγές, η έλλειψη ύπνου, η έκθεση στον καπνό του τσιγάρου, σε συνδυασμό με το έντονο άγχος, συνθέτουν μια κατάσταση ιδιαίτερα επιβαρυντική για το δέρμα, την οποία οι ερευνητές ονομάζουν «Εκθεσίωμα». Καθώς το δέρμα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στις επιθέσεις του εκθεσιώματος, όταν αυτό στρεσάρεται τότε επηρεάζεται η ικανότητά του να αμύνεται, ο δερματικός φραγμός χάνει την ισορροπία του, πυροδοτείται ο μηχανισμός φλεγμονών και η ανοσία εξασθενεί. Τι σημαίνει αυτό; Αυξημένη απώλεια νερού από το δέρμα, ανεξέλεγκτες επιθέσεις από τις ελεύθερες ρίζες και ορατά σημάδια φλεγμονής, όπως κοκκινίλες, κνησμός, ξηρότητα. Την ίδια στιγμή υποχωρούν και τα ορατά χαρακτηριστικά της υγείας του: εγκαθίσταται η θαμπή, ανομοιόμορφη όψη, και αρχίζουν να σχηματίζονται λεπτές γραμμές – αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του λεγόμενου stressed skin.

Καθώς στον σύγχρονο τρόπο ζωής η συμβουλή «μην αγχώνεσαι» είναι απολύτως ουτοπική, χρειαζόμαστε άλλες λύσεις που να ενδυναμώνουν την επιδερμίδα και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το φαινόμενο του stressed skin. Ακριβώς αυτή ήταν η ιδέα πίσω από την μεγάλη έρευνα που διεξάγουν εδώ και χρόνια τα εργαστήρια Vichy τα οποία ανέπτυξαν μια μοναδική καινοτομία: εστιάζοντας στα πλεονεκτήματα των προβιοτικών (να θυμίσουμε ότι τα προβιοτικά είναι μικροοργανισμοί που ευνοούν τη σύνθεση της μικροχλωρίδας και συμβάλλουν στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος), η Vichy δημιούργησε ένα αποκλειστικό ενεργό συστατικό, τακλάσματα. Πιο συγκεκριμένα, τα συνδύασε με εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση Ιαματικού Ηφαιστειακού Νερού Vichy, του πλουσιότερου Ιαματικού νερού σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός, για τον οποίο εκκρεμεί ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, έχει δείξει πως ενισχύει σημαντικά τη φυσική άμυνα της επιδερμίδας και του επιδερμικού φραγμού και πρωταγωνιστεί σε ένα must προϊόν στο καθημερινό σας skincare, όποιον τύπο επιδερμίδας και αν έχετε!

Ο λόγος για το Mineral 89 Probiotic Fractions, ένα Booster ανάπλασης και επανόρθωσης της υγιούς όψης της επιδερμίδας, που συνδυάζει κλάσματα προβιοτικών και Ηφαιστεικό Νερό Vichy με 4% Νιασιναμίδη. Δοκιμασμένη σε συνθήκες έντονου στρες, με τη δράση της να έχει αξιολογηθεί μέσω μιας πρωτοφανούς πλατφόρμας κλινικών δοκιμών, αυτή η πανίσχυρη σύνθεση προσφέρει αποδεδειγμένα, άμεση αλλά και μακράς διάρκειας δράση στα συμπτώματα του stressed skin. Υποαλλεργικό, κατάλληλο ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα δέρματα, χωρίς άρωμα, αλκοόλη, χρωστικές και σιλικόνες, το Mineral 89 Probiotic Fractions φέρνει ένα χάδι άμεσης δροσιάς, ενυδάτωσης και ανακούφισης στην επιδερμίδα ενώ μέρα με τη μέρα επαναφέρει την υγιή όψη της ενισχύοντας τους αμυντικούς μηχανισμούς της και αποκαθιστώντας τη λάμψη, την ελαστικότητα, την ομοιομορφία, την σφριγηλότητα, τις λεπτές γραμμές, την απαλή υφή της!

Ιδανική επιλογή για την καθημερινή skincare ρουτίνα σας το Mineral 89 Probiotic Fractions αποτελεί το πρώτο βήμα φροντίδας για το stressed skin αλλά και για κάθε τύπο επιδερμίδας - και είναι τόσο ευέλικτο, που συνδυάζεται με οποιοδήποτε άλλο προϊόν φροντίδας Vichy χρησιμοποιείτε.
skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ