Πεπτίδια: Το συστατικό που αλλάζει τα δεδομένα στην αντιγήρανση

Τα πεπτίδια είναι το νέο αντιγηραντικό συστατικό που πρέπει να αναζητάτε.

Με τη ρετινόλη, τα αντιοξειδωτικά, τα AHAs και τη Βιταμίνη C να κυριαρχούν στα προϊόντα ομορφιάς, μπορεί να σας φαίνεται ότι εμφανίζεται συχνά κι ένα νέο σούπερ ενεργό συστατικό.

Η τελευταία τάση στην ομορφιά είναι τα πεπτίδια: βραχείες αλυσίδες αμινοξέων, κάποια εκ των οποίων είναι γνωστά για την ικανότητά τους να πυροδοτούν την παραγωγή κολλαγόνου επιβραδύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης.

Να γιατί είναι το αντιγηραντικό συστατικό που πρέπει να γνωρίζετε.

 

"καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα χρειάζεται ενίσχυση για να μπορέσει να ανανεωθεί"

 

Με την πάροδο του χρόνου, όπως συμβαίνει σε όλο μας το σώμα, ο μεταβολισμός των κυττάρων του δέρματος επιβραδύνεται. Έτσι, υποβαθμίζεται η ικανότητα του δέρματος να ανανεώνεται και να παράγει κολλαγόνο – δομικές ίνες του χορίου – με αποτέλεσμα την απώλεια της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας. Όταν σε αυτά προστίθεται η έκθεση στις ακτίνες UV, η διαδικασία επιταχύνεται δραματικά. Επιπλέον, η φλεγμονή που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες λόγω των επιθετικών παραγόντων, όπως η ρύπανση και ο καπνός του τσιγάρου, μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Κατά συνέπεια, καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα χρειάζεται ενίσχυση για να μπορέσει να ανανεωθεί.

 

Τα πανίσχυρα πεπτίδια

Ένας τρόπος να επιτευχθεί αυτό είναι επιλέγοντας ενεργά συστατικά που ενισχύουν τις ίνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Κι εδώ έρχονται τα πεπτίδια – μια πανίσχυρη οικογένεια αντιγηραντικών συστατικών με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα in vitro. Υπάρχουν φυσικά στο σώμα, σε ορμόνες όπως οι ενδορφίνες και η οξυτοκίνη που ευθύνονται για την καλή μας διάθεση. Ενώνονται με ειδικά κύτταρα-υποδοχείς και πυροδοτούν μεταβολικές διεργασίες, διεγείροντας τα κύτταρα του δέρματος ώστε να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο. Μεταξύ των πλέον αποτελεσματικών πεπτιδίων, που επιλέγονται στα προϊόντα περιποίησης, συγκαταλέγονται τα πεπτίδια του μπιζελιού και τα τριπεπτίδια.

Το πεπτίδιο του μπιζελιού έχει φυσική προέλευση. Ενισχύει το κολλαγόνο και την ελαστίνη ευνοώντας την παραγωγή τους στο δέρμα, ενώ ταυτόχρονα σταθεροποιεί τη σύνδεση χορίου και επιδερμίδας κάνοντας το δέρμα πιο σφριγηλό.

Τα τριπεπτίδια είναι ένα πανίσχυρο συστατικό που αυξάνει τη σύνθεση κολλαγόνου και λουμικάνης – υπεύθυνη για τη σταθερότητα του συνδετικού ιστού – ενισχύοντας τη δομή του δέρματος και ενδυναμώνοντάς συνολικά. Βελτιώνει την πυκνότητα του δέρματος και προσφέρει αναζωογόνηση.

 

Πώς να τα συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα ομορφιάς σας

Η επιλογή προϊόντων περιποίησης με πεπτίδια, όπως το Liftactiv Collagen Specialist, αποτελεί πραγματική επένδυση στη νεανικότητα και την ομορφιά της επιδερμίδας σας. Και σε συνδυασμό με άλλα συστατικά, τα πεπτίδια γίνονται κυριολεκτικά πανίσχυρα.

Σχεδιασμένο να δρα στοχευμένα στα ορατά σημάδια της απώλειας του κολλαγόνου, το Liftactiv Collagen Specialist είναι πλούσιο σε πεπτίδια. Εμπεριέχει ενεργά συστατικά σε ποσοστό 38% – η υψηλότερη περιεκτικότητα που έχει επιτευχθεί ποτέ από τα Εργαστήρια Vichy. Κι όλα αυτά σε μια υποαλλεργική σύνθεση, κατάλληλη για την ευαίσθητη επιδερμίδα. Σε συνδυασμό με τη Βιταμίνη C για καταπολέμηση της μελάγχρωσης, Eperuline για καταπραϋντική δράση και HEPES για λείανση του ανάγλυφου της επιδερμίδας, τα πεπτίδια της Liftactiv Collagen Specialist ολοκληρώνουν την πανίσχυρη αυτή αντιγηραντική σύνθεση. Δοκιμές απέδειξαν την αύξηση της σφριγηλότητας της επιδερμίδας, τη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων στο περίγραμμα των ματιών, στο μέτωπο και στις ρινοπαρειακές πτυχώσεις, καθώς και σημαντική βελτίωση στην επιδερμιδική ανανέωση για πιο νεανική και πιο ξεκούραστη όψη. 

Η πλοήγηση στον κόσμο της αντιγηραντικής περιποίησης μπορεί να φαντάζει δύσκολη. Αναζητήστε προϊόντα με πεπτίδια και αφήστε τα να κάνουν εκείνα όλη τη δουλειά για εσάς, για να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή στήριξη για την επιδερμίδα σας. Γιατί αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να στοχεύσετε το 100% των σημαδιών γήρανσης.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ