Ορός προσώπου με υαλουρονικό οξύ: Τα οφέλη του στο δέρμα

Ξεκίνησε από τα ιατρεία των ειδικών ως ένα από τα πιο δημοφιλή ενέσιμα υλικά για το γέμισμα των ρυτίδων και την αναπλήρωση του όγκου που χάνεται με το πέρασμα του χρόνου! Σε χρόνο dt σκαρφάλωσε στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα star συστατικά της κοσμητολογίας και πλέον θεωρείται must στο καθημερινό skincare, για ενυδατωμένη, νεανική επιδερμίδα. Σίγουρα θα έχετε ήδη καταλάβει ότι πρόκειται για το υαλουρονικό οξύ – γνωρίζατε, όμως, ότι αυτό το πολύτιμο συστατικό υπάρχει φυσιολογικά στο δέρμα μας;

 

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια γλυκοζαμινογλυκάνη υψηλού μοριακού βάρους η οποία παράγεται φυσιολογικά από τους ινοβλάστες (όπως και το κολλαγόνο και η ελαστίνη), υπάρχει σε ολόκληρο το σώμα μας και αποτελεί βασικό δομικό συστατικό του δέρματος, καθώς η μισή από τη συνολική ποσότητα υαλουρονικού που διαθέτουμε εντοπίζεται εκεί. Ως υδρόφιλο μόριο, έχει την εντυπωσιακή ιδιότητα να συγκρατεί έως 1000 φορές το βάρος του σε νερό και εξαιτίας αυτής της ιδιότητας λειτουργεί ως κύριος ρυθμιστής της ενυδάτωσης και καθορίζει την ελαστικότητα του δέρματος. Επιπλέον, αυτό το... «πολυτάλαντο» συστατικό βελτιώνει την ενδοκυτταρική επικοινωνία, προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία, συμβάλλει στην επούλωση των πληγών καθώς και στην καταπολέμηση των φλεγμονών. Όμως, η φυσιολογική διαδικασία σύνθεσης του υαλουρονικού οξέος συνοδεύεται και από μια επίσης φυσιολογική διαδικασία αποδόμησης.Ο δυναμικός ρυθμός ανανέωσής του, ορίζει τη διάρκεια ζωής του στην επιδερμίδα, ώστε να είναι μικρότερη από μία ημέρα και με αυτό τον τρόπο, την βοηθά να διατηρεί ένα «ισοζύγιο». Δυστυχώς, αφενός το πέρασμα του χρόνου που επιβραδύνει το φυσιολογικό ρυθμό παραγωγής υαλουρονικού, αφετέρου οι εξωτερικές επιθέσεις του Εκθεσιώματος (UV ακτινοβολία, ρύπανση, καπνός, έλλειψη ύπνου κ.α.) εξαντλούν τα αποθέματά του, συχνά πολύ πιο γρήγορα από ό,τι θα περιμέναμε. Αποτέλεσμα: εμφάνιση των σημαδιών αφυδάτωσης, απώλεια όγκου και ελαστικότητας, χαλάρωση της επιδερμίδας.

 

Υαλουρονικό οξύ: το star συστατικό της κοσμηετολογίας

Σε αυτό το σημείο παίρνει τη σκυτάλη η κοσμητολογία η οποία παράγει υαλουρονικό οξύ μέσω βιοτεχνολογίας, με διαφορετικό μοριακό βάρος ώστε να προσφέρει τις πολύτιμες ιδιότητές του τόσο στην επιφάνεια της επιδερμίδας όσο και βαθύτερα. Έτσι, το υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους σχηματίζει ένα αόρατο φιλμ στην επιφάνεια της επιδερμίδας, την τροφοδοτεί με υγρασία κρατώντας τη ελαστική και λεία, ενώ συμβάλλει και στην καλή λειτουργία του επιδερμικού φραγμού. Το υαλουρονικό οξύ μεσαίου μοριακού βάρους εισχωρεί βαθύτερα και γεμίζει εκ των έσω τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες ενώ το υαλουρονικό χαμηλού μοριακού βάρους φτάνει μέχρι το χόριο και υποστηρίζει τον μεταβολισμό των κυττάρων, έχει αντιοξειδωτική δράση, υποστηρίζει τους ινοβλάστες στη φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος, κολλαγόνου και ελαστίνης, βελτιώνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα της επιδερμίδας.


Για όλους αυτούς τους λόγους, ένα προϊόν φροντίδας με υαλουρονικό οξύ, και ειδικά σε μορφή serum που έχει συμπυκνωμένη σύνθεση και μοριακή δομή τέτοια ώστε να εισχωρεί βαθύτερα στην επιδερμίδα, είναι απαραίτητο στο καθημερινό skincare. Όσο για το πότε να ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε, οι ειδικοί είναι υπέρ της άποψης «όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα»!

 

Ποιο serum με υαλουρονικο οξύ να επιλέξω;

Στις νεότερες ηλικίες επιλέξτε ένα serum με υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους για ενυδάτωση, τόνωση και ενδυνάμωση της επιδερμίδας όπως το Mineral 89 Καθημερινό Booster Ενυδάτωσης & Ενδυνάμωσης, ένα από τα πιο αποτελεσματικά all-gender skincare προϊόντα, το οποίο συνδυάζει Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy σε συγκέντρωση 89% με Υαλουρονικό οξύ φυσικής προέλευσης. Ενισχυμένο από τη φύση με 15 απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία, το Mineral 89 Booster ενδυναμώνει κατά 71% τον επιδερμιδικό φραγμό, εξασφαλίζοντας την αντοχή και την προστασία της επιδερμίδας από τις εξωτερικές επιθέσεις. Μάλιστα, πλέον κυκλοφορεί σε ακόμα πιο οικολογική, γυάλινη συσκευασία, ανακυκλώσιμη, κατασκευασμένη από 25% ανακυκλωμένο γυαλί και 23% πιο ελαφριά σε σχέση με την προηγούμενη.


Ειδικά μελετημένο για το δέρμα που υφίσταται έντονο στρες από τις καθημερινές εξωτερικές και εσωτερικές επιθέσεις (Εκθεσίωμα) και παρουσιάζει σημάδια καταπόνησης όπως ξηρότητα, κνησμό, ερυθρότητα, θαμπάδα, ανομοιόμορφη όψη, το Mineral 89 Probiotic Fractions είναι ένα Booster Ανάπλασης και Επανόρθωσης. Συνδυάζει Κλάσματα Προβιοτικών που ενεργοποιούν την επιδερμιδική ανάπλαση, βελτιώνουν τη λειτουργία του επιδερμιδικού φραγμού και ενισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας χάρη στις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, με Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό Vichy το οποίο είναι πλούσιο σε 15 μεταλλικά στοιχεία, αυξάνει σημαντικά την επανορθωτική ικανότητα του επιδερμιδικού φραγμού και ενισχύει τη φυσική άμυνα της επιδερμίδας και 4% Νιασιναμίδη (Βιταμίνη Β3), γνωστή για την καταπραϋντική της δράση.

Μεγαλώνοντας και καθώς οι ανάγκες της επιδερμίδας αλλάζουν, προτιμήστε ένα serum που συνδυάζει υαλουρονικό οξύ σε διαφορετικά μοριακά βάρη με ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά που θα έρθουν να προστατέψουν το φυσικό υαλουρονικό οξύ της επιδερμίδας από την αλλοίωση που προκαλούν οι εξωτερικοί επιθετικοί παράγοντες (Εκθεσίωμα).  Το Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler είναι ένα serum για το πρόσωπο και τα μάτια που προσφέρει 100% αναπλήρωση της καθημερινής απώλειας υαλουρονικού οξέος στην επιδερμίδα, άμεση και προοδευτική δράση κατά των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Συνδυάζει το Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό της Vichy με 1,5% Υαλουρονικό οξύ φυσικής προέλευσης (1% χαμηλού μοριακού βάρους για διόρθωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων και 0.5% υψηλού μοριακού βάρους για ενυδάτωση και ελαστικότητα) και αντιοξειδωτική Βιταμίνη Cg που συμβάλλει στην προστασία του Υαλουρονικού οξέος της επιδερμίδας από την αλλοίωση που προκαλεί το Εκθεσίωμα. Επιπλέον, το πεπτίδιο που περιέχει δρα κατά των ρυτίδων ενώ το Ιαματικό Ηφαιστειακό Νερό της Vichy ενισχύει τη φυσική άμυνα του δέρματος.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ