Ο καλύτερος ορός προσώπου για τα σημάδια γήρανσης

Αν ψάχνετε τον καλύτερο ορό προσώπου για να τον προσθέσετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας, αυτό το άρθρο θα σας ενημερώσει πλήρως σχετικά με τους ορούς προσώπου και πώς μπορείτε να τους αξιοποιήσετε στην καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του προσώπου σας. Οι οροί προσώπου μπορούν να σας προσφέρουν ποικίλα οφέλη, ανάλογα με τον ορό που επιλέγετε. Υπάρχει ένας ορός για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας, από την ενυδάτωση έως την αντιγήρανση.

Σε αυτόν τον οδηγό θα σας εξηγήσουμε τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τους ορούς προσώπου: τι είναι, πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο για την ηλικία και τον τύπο της επιδερμίδας σας και με ποια σειρά να τους συμπεριλάβετε στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας.

Τι είναι οι οροί προσώπου και για ποιο λόγο πρέπει να τους χρησιμοποιούμε;
Τύποι ορών προσώπου
Πότε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε έναν ορό;
Πώς να επιλέξετε τον καλύτερο ορό προσώπου για την ηλικία σας;
Ορός για κάθε ηλικία και τύπο δέρματος.
Σειρά Liftactiv για το δέρμα που εμφανίζει τα πρώτα σημάδια γήρανσης
Ο ορός που καταπολεμά τα σημάδια της εμμηνόπαυσης
Πριν ή μετά την ενυδατική κρέμα;

Τι είναι οι οροί προσώπου και για ποιο λόγο πρέπει να τους χρησιμοποιούμε;

Στον κόσμο της ομορφιάς, οι οροί προσώπου γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Αλλά τι είναι και για ποιο λόγο πρέπει να τους χρησιμοποιούμε;

Ο ορός προσώπου είναι ένα καλλυντικό ελαφριάς υφής, που μπορεί να κυμαίνεται από διάλυμα έως λάδι, συμπεριλαμβανομένων των πολύ ελαφριών γαλακτωμάτων, και απορροφάται γρήγορα. Εφαρμόζεται μετά τον καθαρισμό και την τόνωση, αλλά πριν από την ενυδατική κρέμα ή την κρέμα αντιγήρανσης.

Το χαρακτηριστικό των ορών προσώπου είναι ότι οι φόρμουλές τους περιέχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις δραστικών συστατικών σε σχέση με τις κρέμες και είναι πιο εξειδικευμένοι, ενώ η υδαρής  υφή τους ευνοεί τη βαθιά και ταχεία απορρόφηση από την επιδερμίδα, κάτι που καθιστά δυνατή την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων, όπως οι ρυτίδες, οι σκούρες κηλίδες και η αφυδάτωση. Σε αντίθεση με τις ενυδατικές κρέμες, οι οποίες σχηματίζουν ένα φιλμ, οι οροί δεν σχηματίζουν σχεδόν καθόλου φιλμ, επιτρέποντας την εφαρμογή κάποιας άλλης θεραπείας στη συνέχεια, χωρίς να επηρεάζεται η απορρόφησή τους από την επιδερμίδα.

Τύποι ορών προσώπου

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ορών προσώπου, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος για το οποίο προορίζονται, καθώς και με βάση τα ενεργά συστατικά με τα οποία είναι σχεδιασμένοι:
 
Αντιοξειδωτικοί οροί: Ένας από τους πιο δημοφιλείς είναι ο ορός με βιταμίνη C, γνωστός για τις ιδιότητές του κατά των ελεύθερων ριζών και της γήρανσης.
 
Ενυδατικοί οροί: Αυτός ο τύπος ορού βελτιώνει την ενυδάτωση και την υφή της επιδερμίδας, συμβάλλοντας στη διατήρηση της υγρασίας της. Ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα δραστικά συστατικά σε αυτού του τύπου τους ορούς είναι το υαλουρονικό οξύ, καθώς μία από τις ιδιότητες του συγκεκριμένου συστατικού είναι η υψηλή ικανότητα συγκράτησης της υγρασίας.

Οροί αποχρωματισμού: Οι οροί αυτοί περιέχουν στις φόρμουλές τους δραστικά συστατικά με διαφορετικές ιδιότητες, όπως νιασιναμίδη, γνωστή για την ομογενοποιητική της ικανότητα, ή γλυκολικό οξύ (αναφορά στο άλφα υδροξυ-οξύ) και άλλα δραστικά συστατικά με απολεπιστικές ιδιότητες. Αυτοί οι οροί βοηθούν στην ορατή διόρθωση των σκούρων κηλίδων στο πρόσωπο και στην εξομάλυνση του ανομοιόμορφου τόνου της επιδερμίδας.

Οροί κατά της γήρανσης: Ένας άλλος τύπος ορών που είναι από τους πιο δημοφιλείς είναι οι οροί που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση της γήρανσης, τη σύσφιξη, την αναζωογόνηση ή τη φωτεινότητα της επιδερμίδας. Οι φόρμουλές τους περιέχουν ενεργά συστατικά, όπως ρετινόλη, ένα ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό, προξυλάνη, υαλουρονικό οξύ και πεπτίδια κατά της γήρανσης.
 
Για να ανακαλύψετε ποιος τύπος ορού ταιριάζει καλύτερα στην επιδερμίδα σας, είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε έναν δερματολόγο ή ειδικό στην περιποίηση της επιδερμίδας για εξατομικευμένες συστάσεις, ώστε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψηφιακά εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους, όπως το Skin Consult AI.

Πότε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε έναν ορό;

Όταν πρόκειται για την περιποίηση του προσώπου, συχνά αναρωτιόμαστε σε ποια ηλικία πρέπει να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε έναν ορό. Στην περίπτωση των ενυδατικών ορών, μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε ηλικία, καθώς η διαδικασία ενυδάτωσης είναι βασική και μπορείτε να την εντάξετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μέσω ενός ορού. Στην περίπτωση ενός αντιγηραντικού ορού, είναι συνήθως καλύτερο να τον χρησιμοποιείτε από την ηλικία των 25 ή 30 ετών, όταν αρχίζουν να γίνονται ορατά τα πρώτα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο.

Ορισμένοι οροί απαιτούν προοδευτική ενσωμάτωση στο πρόγραμμα φροντίδας του προσώπου σας, για παράδειγμα εκείνοι που περιλαμβάνουν στη σύνθεσή τους ρετινόλη. Στην περίπτωση της χρήσης ρετινόλης, είναι απαραίτητο να την εφαρμόζετε προοδευτικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας περιποίησης, εφαρμόζοντάς τη μία ή δύο φορές την εβδομάδα και αυξάνοντας τη συχνότητα ύστερα από μερικές εβδομάδες. Επιπλέον, τα δραστικά συστατικά ορισμένων ορών μπορούν να επιφέρουν αραίωση της κεράτινης στιβάδας, δηλαδή του εξωτερικού στρώματος της επιδερμίδας, που αποτελείται από νεκρά κύτταρα. Η μείωση του πάχους της καθιστά το δέρμα πιο ευάλωτο στην ηλιακή ακτινοβολία, γι' αυτό φροντίστε πάντα να χρησιμοποιείτε αντηλιακό.

Πώς να επιλέξετε τον καλύτερο ορό προσώπου για την ηλικία σας;

Καθώς οι ανάγκες του δέρματος αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα προϊόν που μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές τις αλλαγές. Όταν επιλέγετε έναν ορό, εξετάστε τη σύνθεσή του και τα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει.

Ορός για όλες τις ηλικίες και όλους τους τύπους δέρματος

Εμπλουτισμένος με το ηφαιστειακό νερό της Vichy και υαλουρονικό οξύ, ο ενυδατικός ορός Mineral 89 είναι το ιδανικό προϊόν περιποίησης για όλες τις ηλικίες και όλους τους τύπους δέρματος. Χάρη στην ελαφριά φόρμουλά του απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα, προσφέροντας ενυδάτωση και λάμψη και αφήνοντάς την απαλή και ελαστική. Επιπλέον, πρόκειται για μια μινιμαλιστική φόρμουλα χωρίς άρωμα, η οποία έχει δοκιμαστεί σε ευαίσθητες και εύθραυστες επιδερμίδες. Παράλληλα, αυτός ο ορός βοηθά στην καταπολέμηση των επιπτώσεων των περιβαλλοντικών επιθέσεων, όπως η ρύπανση. Η σύνθεσή του, πλούσια σε υαλουρονικό οξύ, βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας.

Συνιστούμε να ενσωματώσετε τον ενυδατικό ορό Mineral 89 στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Απλώς εφαρμόστε τον στο πρόσωπο και στο λαιμό σας μετά τον καθαρισμό και την τόνωση, και στη συνέχεια εφαρμόστε τη συνήθη ενυδατική ή αντιγηραντική σας κρέμα, ενώ μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.

Εάν ανησυχείτε επίσης για το περίγραμμα των ματιών σας, το Mineral 89 Eye Fortifier Ενυδατική κρέμα ματιών για λαμπερό βλέμμα θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ενυδάτωση αυτής της περιοχής, ενώ παράλληλα θα την αναζωογονήσει.

Liftactiv: οι καλύτεροι οροί για το δέρμα που εμφανίζει τα πρώτα σημάδια γήρανσης

Η σειρά Liftactiv της VICHY LABORATOIRES είναι μια σειρά αντιγηραντικών προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης στο δέρμα. Η σειρά αυτή περιλαμβάνει διάφορους αντιρυτιδικούς ορούς με πληθώρα ιδιοτήτων για την αντιμετώπιση των διαφορετικών αναγκών που μπορεί να έχει η επιδερμίδα σας. Ο Liftactiv Supreme Vitamin C Αντιρυτιδικός Ορός προσώπου είναι ιδανικός για την επίτευξη πιο φωτεινής επιδερμίδας. Αυτός ο ορός περιέχει 15% καθαρή βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στη βελτίωση της λάμψης του δέρματος, και ένα αντιοξειδωτικό κοκτέιλ που συνδυάζει βιταμίνη Ε με πολυφαινόλες πεύκου, που προστατεύουν το δέρμα από τις βλαβερές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, και υαλουρονικό οξύ, το οποίο συμβάλλει στη μείωση των ορατών σημαδιών γήρανσης, όπως ρυτίδες και λεπτές γραμμές, καθώς και στην παροχή βαθιάς ενυδάτωσης.

Αν θέλετε να μειώσετε την εμφάνιση βαθύτερων ρυτίδων, το Liftactiv Retinοl Specialist Serum – Ορός Προσώπου για Βαθιές Ρυτίδες είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτός ο ορός είναι σχεδιασμένος με καθαρή ρετινόλη, η οποία είναι παράγωγο της βιταμίνης Α και είναι γνωστό ότι προάγει την παραγωγή κολλαγόνου, συμβάλλοντας στη βελτίωση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος. Η ρετινόλη βοηθά στην εξομάλυνση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών, βελτιώνοντας την υφή και τον τόνο του δέρματος.

Αυτός ο ορός περιέχει επίσης κλάσματα προβιοτικών, τα οποία συμβάλλουν στην ενίσχυση του φυσικού φραγμού του δέρματος. Η φόρμουλά του βοηθά στη βελτίωση της σφριγηλότητας του δέρματος σε πάνω από το 90% των γυναικών και στη διόγκωση της επιδερμίδας του προσώπου σε πάνω από το 80% των χρηστών (κλινική μελέτη, αυτοαξιολόγηση σε 50 γυναίκες, σε 5 μήνες), καθιστώντας το εξαιρετική επιλογή για την καταπολέμηση όλων των τύπων ρυτίδων, ακόμη και των πιο έντονων.

Το Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler - Αντιγηραντικός Ορός Προσώπου με Υαλουρονικό Οξύ είναι ένα άλλο προϊόν της σειράς για την αντιμετώπιση των ρυτίδων στο πρόσωπο και γύρω από τα μάτια. Αυτός ο αντιρυτιδικός ορός περιλαμβάνει στη σύνθεσή του καθαρό υαλουρονικό οξύ, ένα βασικό συστατικό για τη διατήρηση του δέρματος ενυδατωμένου και ελαστικού. Βοηθά στη συμπλήρωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, καταπολεμώντας την απώλεια της σφριγηλότητας του δέρματος και χαρίζοντας μια νεανική, πιο φρέσκια εμφάνιση. Επιπλέον, αυτός ο ορός περιέχει έναν συνδυασμό αντιγηραντικών ενεργών συστατικών, όπως πεπτίδια με αντιγηραντικές ιδιότητες και βιταμίνη Cg, συστατικό αναγνωρισμένο για την αντιοξειδωτική του δράση.

Εάν ο στόχος σας είναι να μειώσετε τις ατέλειες και να βελτιώσετε τον τόνο του δέρματός σας, το Liftactiv Specialist B3 Dark Spot Serum – Ορός Προσώπου για Κηλίδεςhttps://www.vichy.gr/proionta/peripoihsh-dermatos/serum-proswpou/antighranshs/liftactiv-specialist-b3-serum-proswpou-gia-khlides είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος στην προσπάθεια για τη μείωση της υπερμελάγχρωσης στο πρόσωπο. Αυτός ο ορός περιέχει νιασιναμίδη, γνωστή για την ικανότητα να μειώνει την εμφάνιση κηλίδων και να βελτιώνει-εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος. Περιέχει επίσης ένα σύμπλεγμα απολέπισης που περιλαμβάνει γλυκολικό οξύ μαζί με απολεπιστικές δραστικές ουσίες, που συμβάλλουν στην ομαλοποίηση των πιο επιφανειακών στρωμάτων του δέρματος, βοηθώντας στην καταπολέμηση των ορατών κηλίδων.

Τα πεπτίδια έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και η βιταμίνη Cg βοηθά στην εξομάλυνση του τόνου του δέρματος και στην επίτευξη μιας πιο φωτεινής επιδερμίδας. Ως αποτέλεσμα, αυτός ο ορός συμβάλλει στη μείωση των ατελειών κατά 29% κατά μέσο όρο και μέχρι 71% (κλινική μελέτη, υπολογίστηκε στο 33% μιας ομάδας 44 γυναικών ύστερα από 2 μήνες, με μέσο αποτέλεσμα 29% στη βελτίωση του χρωματισμού των ατελειών).

Επίσης αποδεδειγμένη είναι η αποτελεσματικότητά του στην ορατότητα των ρυτίδων του προσώπου, με μείωση κατά 10% (κλινική αξιολόγηση, 44 καυκάσιες γυναίκες, φωτότυπος I έως IV, 50% ευαίσθητο δέρμα. Χρήση ορού Liftactiv B3 2/ημέρα, 2 μήνες και βασική ενυδατική κρέμα.)

Εν κατακλείδι, η σειρά Liftactiv της VICHY LABORATOIRES προσφέρει μια ποικιλία προϊόντων για την καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης του δέρματος. Βρείτε εδώ τις προτάσεις μας για τους αντιγηραντικούς ορούς προσώπου από αυτή τη σειρά: Liftactiv Vitamin C Serum, Liftactiv Retinol Serum, Liftactiv Supreme H.A. Epidermic Filler και Liftactiv B3 Anti-Blemish Serum, ο καθένας με συγκεκριμένες ιδιότητες για την αντιμετώπιση διαφορετικών προβλημάτων που σχετίζονται με τη γήρανση του δέρματος.

Ο ορός που καταπολεμά τα σημάδια της εμμηνόπαυσης

Καθώς πλησιάζει η εμμηνόπαυση, το δέρμα αρχίζει να υφίσταται αλλαγές σχετικά με την υφή και την ελαστικότητά του, ενώ μετά την εμμηνόπαυση η χαλάρωση και η ξηρότητα γίνονται πλέον ορατές. Για να καταπολεμήσετε αυτά τα σημάδια γήρανσης, επιλέξτε το Neovadiol Meno 5 Serum – Ορός Προσώπου για την Εμμηνόπαυση. Αυτός ο ορός έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μειώνει ορατά τις επιπτώσεις των ορμονικών μεταβολών που προκύπτουν από την εμμηνόπαυση, με μια συμπυκνωμένη επιλογή ενεργών συστατικών που συμβάλλουν στη βελτίωση της πυκνότητας του δέρματος, των σκούρων κηλίδων, των ρυτίδων, της θαμπάδας και της ξηρότητας.

Βασισμένος σε έναν μοναδικό συνδυασμό προξυλάνης και εκχυλίσματος Cassia, ο οποίος αντισταθμίζει τις επιπτώσεις των ορμονικών αλλαγών, ξεχωρίζει για τις αντιγηραντικές του ιδιότητες. Περιλαμβάνει νιασιναμίδη, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μαζί με βιταμίνη Cg και βιταμίνη Ε. Ενσωματώνει γλυκολικό οξύ, με απολεπιστικές ιδιότητες, και φυτικά έλαια πλούσια σε ωμέγα 6 και 9, με θρεπτικές ιδιότητες.

Για την καταπολέμηση των σημαδιών της εμμηνόπαυσης, το Neovadiol Meno 5 Bi-serum Peri and Post Menopause παρέχει την τέλεια λύση. Χάρη στον συνδυασμό των ενεργών συστατικών του, επανενεργοποιεί 5 μηχανισμούς του δέρματος με μία μόνο κίνηση: επαναπροσδιορίζει το περίγραμμα του προσώπου, διορθώνει τις κηλίδες γήρανσης, μειώνει τις ρυτίδες, αυξάνει τη λάμψη και επαναφέρει τα λιπίδια της επιδερμίδας, προσφέροντας μια ορατά νεότερη και πιο λεία επιδερμίδα και, κατ’ επέκταση, λαμπερό δέρμα.

Πριν ή μετά την ενυδατική κρέμα;

Όταν ενσωματώνετε έναν ορό προσώπου στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, μπορεί να αναρωτιέστε πότε πρέπει να τον εφαρμόζετε: πριν ή μετά την ενυδατική σας κρέμα. Ένας ορός πρέπει να εφαρμόζεται πάντα πριν από την κρέμα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε διάφορους ορούς, το ερώτημα θα ήταν το εξής: ποιος πρέπει να εφαρμόζεται πρώτος;

Η απάντηση καθορίζεται από την υφή του ορού:

1. Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να εφαρμόζονται πρώτα οι οροί που είναι πιο ελαφρείς, όπως τα διαλύματα ή τα διαλύματα σε μορφή γέλης, τα οποία απορροφώνται γρήγορα. Στη συνέχεια, οι οροί που είναι ρευστοί και, τέλος, οι οροί σε λάδι.
2. Καθώς αυτό το προϊόν έχει πιο κρεμώδη υφή από τον ορό, συνιστάται να χρησιμοποιείτε την ενυδατική κρέμα στο τέλος της ρουτίνας σας.

Ανακαλύψτε τους ορούς της VICHY LABORATOIRES και βρείτε αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της επιδερμίδας σας, προκειμένου να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.
skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ