5 πράγματα της παραλίας που ερεθίζουν το δέρμα με ακμή

Έχετε δέρμα με τάση ακμής ή ατέλειες;

Ρίξτε μια ματιά στη λίστα μας με 5 πράγματα που πρέπει να προσέχετε κατά τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις στην παραλία.


Ακτίνες UV

Όπως γνωρίζουμε, το «φαινόμενο της υποτροπής» ( LINK : 4 - The rebound effect : how the sun affects your spots ) , που τείνει να επηρεάζει την επιδερμίδα μας μετά τις διακοπές, μπορεί να οδηγήσει στην έξαρση των συμπτωμάτων της ακμής. Αυτό οφείλεται στην πάχυνση της επιδερμίδας ως συνέπεια της υπερβολικής έκθεσης στις ακτίνες UV . Όσοι λοιπόν έχουν επιδερμίδα επιρρεπή στις ατέλειες, πρέπει απαραιτήτως να θυμούνται να εφαρμόζουν γενναιόδωρη ποσότητα αντηλιακού. Οι λεπτόρρευστες συνθέσεις έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στις πιο λιπαρές επιδερμίδες.


Θαλασσινό νερό

Μολονότι το θαλασσινό νερό μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο για την αποστείρωση των βακτηρίων, όσοι έχουν δέρμα επιρρεπή στις ατέλειες και την ακμή θα πρέπει να φροντίζουν να μην περνούν πάρα πολλή ώρα μέσα στη θάλασσα. Το θαλασσινό νερό μπορεί να μειώσει κατά 23% την ικανότητα της επιδερμίδας να προστατεύεται ενάντια στις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου, καθώς και να αφυδατώσει τις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας.[1] Για παράδειγμα, τα επίπεδα άλατος που απαντώνται στη Μεσόγειο, την πιο αλμυρή θάλασσα του κόσμου, μειώνουν κατά 23% τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας σε σύγκριση με τις φυσικές πηγές ή τις λίμνες.[2] Επιλέξτε ένα αντηλιακό που να είναι ανθεκτικό στο νερό, όπως το Mattifying Corrective Care Sun Protection με SPF 30 της Vichy, για να εξασφαλίσετε αποτελεσματική προστασία στην επιδερμίδα σας. Επιπλέον, προσπαθήστε να ξεπλένεστε με γλυκό νερό, ώστε να απομακρύνετε το αλάτι που μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευση σμήγματος και την εμφάνιση ατελειών.

[1] Schempp, C. M., Blümke, C., Schulte-Mönting, J., Schöpf, E., & Simon, J. C. (1998). Effect of various salt solutions on ultraviolet B-induced erythema and pigmentation. Der Hautarzt; Zeitschrift fur Dermatologie, Venerologie, und verwandte Gebiete, 49(6), 482-486.
[2] Αυτώθι.


Χλώριο


Ας αρχίσουμε με τα καλά νέα: η περιστασιακή έκθεση στο χλώριο μπορεί, στην πραγματικότητα, να συμβάλει στην καταπολέμηση της λιπαρότητας, ρυθμίζοντας την παραγωγή ελαίων στην επιδερμίδα βελτιώνοντας την όψη ειδικά της επιδερμίδας με τάση ακμής . Ακούγεται τέλειο, έτσι δεν είναι; Μην βιάζεστε. Όπως συμβαίνει και με το φως του ήλιου, η υπερβολική έκθεση της επιδερμίδας σε ξηραντικούς παράγοντες, όπως το χλώριο, μπορεί να επιφέρει το «φαινόμενο της υποτροπής». Μολονότι βραχυπρόθεσμα οι στυπτικές αυτές ιδιότητες βοηθούν στην καταπράυνση της επιδερμίδας με τάση ακμής ή ατελειών, η παρατεταμένη έκθεση μπορεί να κάνει την επιδερμίδα να αυξήσει την παραγωγή ελαίων, προκειμένου να αντισταθμίσει αυτό που αντιλαμβάνεται ως υπερβολική ξηρότητα. [1] Για να αποφύγετε τις εξάρσεις, προσπαθήστε να περιορίσετε τις βουτιές σας στην πισίνα.

[1] https://www.bustle.com/articles/93917-is-chlorine-good-for-your-skin-or-will-it-just-make-summer-acne-more-insufferable


Άμμος


Γνωρίζατε ότι, εκτός από το να αντανακλά το 20% με 40% της ακτινοβολίας UV , η άμμος μπορεί επίσης να εξουδετερώσει ένα μέρος της αντηλιακής προστασίας σας; [1] Επιπλέον, η άμμος κολλάει στην επιδερμίδα και μπορεί να προκαλέσει ενοχλητικά εξανθήματα μετά από μια μέρα στην παραλία. Ευτυχώς, η τεχνολογία κατά της άμμου του Sun Protection της Vichy θα απομακρύνει γρήγορα την περίσσεια άμμου, επιτρέποντας στα αντηλιακά φίλτρα να κάνουν ανενόχλητα τη δουλειά τους και κρατώντας, παράλληλα, την επιδερμίδα σας απαλή και χωρίς ερεθισμούς.

[1] Beyer, D. M., Faurschou, A., Philipsen, P. A., Hædersdal, M., & Wulf, H. C. (2010). Sun protection factor persistence on human skin during a day without physical activity or ultraviolet exposure. Photodermatology, photoimmunology & photomedicine, 26(1), 22-27.


Ζέστη


Το να περνάτε πολλή ώρα κάτω από τον ήλιο δεν βλάπτει μόνο τις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας σας. Η αυξημένη εφίδρωση εντείνει την παραγωγή σμήγματος [1] , κάτι που επιδεινώνει την ακμή. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε σωστά το πρόσωπό σας με ένα αφρώδες καθαριστικό με βάση το τζελ ή το νερό, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία με μια τονωτική λοσιόν. Το τελευταίο αυτό στάδιο θα δράσει σαν στυπτικός παράγοντας, απομακρύνοντας την περίσσεια ελαίων από την επιφάνεια της επιδερμίδας.

[1] Cunliffe, W. J., Burton, J. L., & SHUSTER, S. (1970). The effect of local temperature variations on the sebum excretion rate. British Journal of Dermatology, 83(6), 650-654.

skinconsult banner

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ SKINCONSULT

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΛΥΣΗ