OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

3 υγιεινές συμβουλές για την ερεθισμένη επιδερμίδα

Νοιώθετε τους έντονους ρυθμούς της ζωής να σας καταβάλλουν, κι αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται;

3 υγιεινές συμβουλές για την ερεθισμένη επιδερμίδα

Μην ανησυχείτε, εμείς έχουμε τη λύση για την ερεθισμενη επιδερμίδα σας. Ό,τι κι αν κάνετε σήμερα, μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμά σας αυτές τις 3 συμβουλές «αντι-στρες» - δεν απαιτούν επιπλέον χρόνο ή χρήματα, μόνο μια μικρή προσπάθεια. Πιστέψτε μας, τα αποτελέσματα θα σας αποζημιώσουν.

Να θυμάστε να φροντίζετε τον εαυτό σας

Δεν σας περισσεύει ούτε ένα λεπτό; Το καταλαβαίνουμε. Ωστόσο, το ότι ζείτε σε γρήγορους ρυθμούς δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζείτε και άσχημα. Το να θυμάστε να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο, να χαλαρώνετε με ένα ζεστό ντους ή ένα αφρόλουτρο, ή να φροντίζετε την επιδερμίδα σας με μια αναζωογονητική ενυδατική κρέμα είναι εξίσου σημαντικό με το να προσέχετε τη διατροφή σας και να ασκήστε αρκετά. Άλλωστε το αξίζετε – τόσο εσείς όσο και η επιδερμίδα σας.

Γρήγοροι ρυθμοί; Πατήστε το φρένο

Αν διαπιστώσετε ότι τρέχετε με το γκάζι στο τέρμα πέντε μέρες την εβδομάδα, μάλλον είναι καιρός να πατήσετε φρένο –κι αυτό όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα. Τουλάχιστον ένα βράδυ την εβδομάδα, προγραμματίστε και καταπιαστείτε με μια δραστηριότητα που θα σας κάνει να προσμένετε κάτι (για να μην αναφέρουμε ότι θα σας αναγκάζει να φεύγετε από το γραφείο στην ώρα σας). Μια γκαλερί τέχνης, μια συνάντηση με φίλους, μια βραδιά στο σινεμά μόνη σας ή με άλλους: είτε νοιώθετε κοινωνική είτε όχι, απλώς να θυμάστε ότι μια έξοδος θα σας κάνει πολύ καλό, και μάλιστα σε βάθος χρόνου. Το να ζείτε μόνο για το Σαββατοκύριακο συχνά δημιουργεί μεγαλύτερο στρες, ειδικά εκείνα τα κυριακάτικα βράδια που οι έγνοιες αρχίζουν να σας τριβελίζουν το μυαλό. Γι’ αυτό αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και τις καθημερινές· πολύ σημαντικό, αν θέλετε να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και στην προσωπική σας ζωή.

Προσοχή στο «σύνδρομο tech neck»

Μήπως πιάνετε τον εαυτό σας να κάθεται σκυμμένος με τις ώρες πάνω από το κινητό; Προς έκπληξή μας, σύμφωνα με μελέτη σχετικά με τη χρήση των smartphones, οι νεαροί ενήλικες κοιτάζουν το κινητό τους έως και 85 φορές την ημέρα – περίπου πέντε φορές την ώρα. Τα πορίσματα μελέτης[1] κατέδειξαν επίσης ότι περνάμε σχεδόν διπλάσιο χρόνο ασχολούμενοι με το κινητό μας από ό,τι νομίζουμε – αρκετά ανησυχητικό στοιχείο. Μερικές φορές, όλοι πέφτουμε στην παγίδα του φαύλου κύκλου «σκρολάρω-ανανέωση-ξανά απ’ την αρχή», όμως η υπερβολική χρήση του κινητού μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο μας, κάνοντας την επιδερμίδα μας να φαίνεται κουρασμένη και ταλαιπωρημένη. Επιπλέον, το να κοιτάζουμε συνεχώς προς τα κάτω εντείνει τις ρυτίδες στον λαιμό μας, οδηγώντας στο τρομερό αυτό “tech neck”. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η υπερβολική χρήση του κινητού μπορεί να μας κάνει να νοιώθουμε ακόμη πιο εξαντλημένοι – ειδικά αν περνάμε όλη την ημέρα στο γραφείο, μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή. Αν όλα αυτά σας θυμίζουν τον εαυτό σας, προσπαθήστε να μειώσετε τον χρόνο που περνάτε στο διαδίκτυο: εκδίδοντας «απαγορευτικό» για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα κάνετε ένα συνειδητό βήμα που θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από το άγχος.
[1] Andrews S, Ellis DA, Shaw H, Piwek L (2015) Beyond Self-Report: Tools to Compare Estimated and Real-World Smartphone Use. PLoS ONE 10(10): e0139004. doi:10.1371/journal.pone.0139004

go to top