OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

EΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ 
ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ
ΕΝΑΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ, ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ, ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ & ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΑΣ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Skin ageing algorithm background

Πώς ενυδατώνεται καλύτερα η ευαίσθητη και αφυδατωμένη επιδερμίδα

Η αφυδατωμένη επιδερμίδα παρουσιάζει έλλειψη νερού, κάτι που κάνει την όψη της θαμπή με ορατές λεπτές γραμμές. Η επιδερμίδα γίνεται συχνά πιο ευαίσθητη, με αίσθηση δυσφορίας.

Πώς ενυδατώνεται καλύτερα η ευαίσθητη και αφυδατωμένη επιδερμίδα

Ο καλύτερος τρόπος να καταπολεμήσετε αυτή την κατάσταση είναι μέσω της αναπλήρωσης της ενυδάτωσης της επιδερμίδας σας. Να πώς μπορείτε να το καταφέρετε.

Πώς ενυδατώνεται καλύτερα η ευαίσθητη και αφυδατωμένη επιδερμίδα

Αν νοιώθετε την επιδερμίδα σας να σας τραβάει, είναι πιθανό να οφείλεται στα μειωμένα επίπεδα υγρασίας στην εξωτερική στοιβάδα της. Η αφυδατωμένη επιδερμίδα στερείται νερού και δεν αποτελεί τύπο επιδερμίδας αλλά προσωρινή κατάσταση. Πολλές φορές, η αφυδατωμένη επιδερμίδα συγχέεται με την ξηρή επιδερμίδα, ενώ υπάρχει και η συνήθης εσφαλμένη αντίληψη ότι, αφού η επιδερμίδα είναι ξηρή, αυτό σημαίνει ότι είναι αφυδατωμένη και, άρα, ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί. Όμως, η λανθασμένη περιποίηση μπορεί να παρατείνει (στην περίπτωση της αφυδατωμένης επιδερμίδας) ή να επιδεινώσει (στην περίπτωση της ξηρής επιδερμίδας) το πρόβλημα.

Είναι πιθανό να παρουσιαστεί ένας συνδυασμός αφυδατωμένης και ευαίσθητης επιδερμίδας.

Πού οφείλεται η αφυδάτωση της επιδερμίδας;


Οι εξωτερικοί παράγοντες, όπως ο καιρός, η ρύπανση και η ακτινοβολία UV, ενδέχεται να αλλοιώσουν τον δερματικό φραγμό, προκαλώντας αφυδάτωση στην επιδερμίδα. Άλλοι παράγοντες, όπως η γενετική προδιάθεση ή η διαδικασία της γήρανσης έχουν επίσης ως αποτέλεσμα τον εκφυλισμό του δερματικού φραγμού ή τη μείωση του υαλουρονικού οξέος.  Όλες αυτοί οι παράγοντες μπορεί να απομακρύνουν το νερό από την επιδερμίδα, αφυδατώνοντας και αφήνοντάς την ιδιαίτερα ευάλωτη(1).

Έτσι, λόγω της αφυδάτωσης, η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της, πράγμα που προκαλεί αίσθηση τραβήγματος, ξηρότητα, τραχύτητα  και θαμπή όψη. Αφού αφυδατωθεί, μάλιστα, ο δερματικός φραγμός αποδυναμώνεται και δεν μπορεί πλέον να παράσχει προστασία από εξωτερικούς παράγοντες. Η επιδερμίδα γίνεται πιο ευαίσθητη και πιο αντιδραστική.

Συμπτώματα της αφυδατωμένης επιδερμίδας

Η αφυδατωμένη επιδερμίδα μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται:

  • Αίσθηση τραβήγματος ή δυσφορίας
  • Κνησμός
  • Ορατές λεπτές γραμμές

Κύρια χαρακτηριστικά της αφυδατωμένης και ευαίσθητης επιδερμίδας


Είναι πιθανό να παρουσιαστεί ένας συνδυασμός αφυδατωμένης και ευαίσθητης επιδερμίδας. Έτσι, η επιδερμίδα γίνεται εξαιρετικά ευπαθής και χρειάζεται την κατάλληλη ενυδάτωση, ώστε να εξουδετερωθούν οι επιπτώσεις της αφυδάτωσης. Άλλες κοινές αιτίες της αυξημένης ευαισθησίας περιλαμβάνουν κάποια υποκείμενη δερματική διαταραχή, κάποια αλλεργία ή στρες.

Ωστόσο, επειδή η ευαίσθητη επιδερμίδα δεν είναι τύπος επιδερμίδας, αλλά μπορεί να αποτελεί σύμπτωμα ή αντίδραση σε διάφορους παράγοντες, ενδέχεται να συνδυαστεί με την αφυδατωμένη επιδερμίδα.

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την αφυδάτωση της επιδερμίδας σας;


Μια κρέμα ημέρας ή μια ενυδατική εμπλουτισμένη με ενυδατικά συστατικά μπορεί να αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική αναπληρώνοντας την περιεκτικότητα της επιδερμίδας σας σε υγρασία. Έτσι, θα διατηρήσετε την ενυδάτωσή της σε βέλτιστα επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα θα την προστατεύσετε από τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες. Αν έχετε λιπαρή, αφυδατωμένη επιδερμίδα, ένας ενυδατικός ορός θα προσφέρει ενισχυμένη ενυδάτωση, χωρίς να αυξήσει την παραγωγή σμήγματος (που κάνει την επιδερμίδα πιο λιπαρή).

Ποια είναι η καλύτερη περιποίηση για την αφυδατωμένη και ευαίσθητη επιδερμίδα;


Η Aqualia Thermal και το Minéral 89 δημιουργήθηκαν για να ενυδατώσουν σε βάθος την επιδερμίδα. Η ακριβής αναλογία ιαματικού νερού, φυτικού σακχάρου, και υαλουρονικού οξέος φυσικής προέλευσης προσφέρει 48 ώρες αναπλήρωση ενυδάτωσης στην επιδερμίδα, αφήνοντάς την αναζωογονημένη και λαμπερή. Τα εργαστήριά μας ανέπτυξαν έναν εξειδικευμένο ενεργό συνδυασμό, δημιουργώντας ένα διάλυμα αναπλήρωση ενυδάτωσης που βοηθά τα κύτταρα της επιδερμίδας να παραμείνουν υγιή παρέχοντάς τους ένα ιδανικό περιβάλλον.

Έχοντας ενσωματωθεί στις συνθέσεις της σειράς Aqualia Thermal, συμβάλλει στην αναπλήρωση της υγρασίας που χάνεται λόγω της επίδρασης των περιβαλλοντικών παραγόντων. Επίσης, τα προϊόντα της σειράς ενισχύουν τον δερματικό φραγμό προλαμβάνοντας την αφυδάτωση (ή αποτρέποντας την επανεμφάνισή της).

ΠΗΓΕΣ:


1. Derrick, C. W. et al, "Moisturizing Different Racial Skin Types" in The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology 7.6 (2014) pp. 25-32 [Accessible at:https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4086530/]

Ετικέτες:

go to top