OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

SKINCONSULTAI

Η εξατομικευμένη ανάλυση γήρανσης του δέρματος που αναπτύχθηκε από δερματολόγους, και λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κάνε τη διάγνωση τώρα
Skinconsult

Ποια είναι τα ιδανικά προϊόντα περιποίησης πριν τον ύπνο

Θέλετε να προσφέρετε στην επιδερμίδα σας όλα τα οφέλη ενός καλού βραδινού ύπνου; Διαβάστε τις συμβουλές μας για το πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης, που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο μέγιστο το νυχτερινό πρόγραμμα ομορφιάς σας.

Ποια είναι τα ιδανικά προϊόντα περιποίησης πριν τον ύπνο

Προετοιμάζοντας την επιδερμίδα σας για τον ύπνο


Όλοι ξέρουμε ότι ο καλός νυχτερινός ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία της επιδερμίδας μας. Ωστόσο, πολλές φορές αμελούμε το νυχτερινό πρόγραμμα περιποίησής μας. Το να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τις πολύτιμες αυτές ώρες ξεκούρασης είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση, σε μακροπρόθεσμη βάση, της υγείας της επιδερμίδας μας. Αξίζει, λοιπόν, να επενδύσετε στα προϊόντα εκείνα που θα ενισχύσουν τις φυσικές διαδικασίες ανάπλασης της επιδερμίδας σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Δρ. Nina Roos μοιράστηκε μαζί μας τις συμβουλές της σχετικά την κατάλληλη προετοιμασία της επιδερμίδας πριν από τον ύπνο. Μας υπενθύμισε επίσης τη σημασία του σωστού καθαρισμού για την απομάκρυνση των ρύπων και της σκόνης που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να θυμάστε να κρατάτε τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας κατά τον ύπνο, καθώς τα φυσικά έλαιά τους μπορεί να οδηγήσουν στον σχηματισμό ατελειών στις ευαίσθητες περιοχές, όπως το μέτωπο.

Επιλέγοντας τα κατάλληλα συστατικά περιποίησης


Η εξαιρετικά αποτελεσματική δράση των αντιοξειδωτικών ενάντια στις επιπτώσεις του οξειδωτικού στρες είναι ευρύτατα γνωστή. Για να καταπολεμήσετε, δε, τον αρνητικό αντίκτυπο των περιβαλλοντικών παραγόντων, δοκιμάστε ένα αναγνωρισμένο αντιοξειδωτικό, όπως η βαϊκαλίνη ή η ρεσβερατρόλη που εμπεριέχονται στη Slow Âge Night. Τα δύο αυτά συστατικά δεν παρουσιάζουν μόνο ισχυρές ιδιότητες κατά του οξειδωτικού στρες: έχει αποδειχθεί ότι η βαΪκαλίνη καταπολεμά επίσης την υπέρχρωση που σχετίζεται με τη γήρανση, ενώ η ρεσβερατρόλη ενισχύει την κυτταρική ανανέωση και δραστηριότητα[1].

βαΪκαλίνη καταπολεμά επίσης την υπέρχρωση που σχετίζεται με τη γήρανση, ενώ η ρεσβερατρόλη ενισχύει την κυτταρική ανανέωση και δραστηριότητα


Αν θέλετε να δώσετε μια έξτρα τονωτική δόση στο νυχτερινό πρόγραμμα περιποίησής σας, πριν από την εφαρμογή της μάσκας, επιλέξτε ένα μικροαπολεπιστικό παράγοντα, όπως τα LHA· έτσι, θα ενισχυθεί η κυτταρική ανανέωση κατά το πολύ σημαντικό αυτό χρονικό διάστημα, όταν η ανάπλαση των κυττάρων βρίσκεται στο ζενίθ της[2].

Εντούτοις, είναι καλό τα απολεπιστικά να χρησιμοποιούνται τη νύχτα, καθώς, αμέσως μετά την εφαρμογή τους το πρωί, μπορεί να προκαλέσουν φωτοευαισθησία κάνοντας την επιδερμίδα επιρρεπή στην ερυθρότητα[3].

Τα sleeping packs είναι ένας τέλειος, πολυτελής τρόπος να ολοκληρώσετε τη μέρα σας. Διεισδύουν βαθιά στην επιδερμίδα, καθώς παραμένουν για ώρες στην επιφάνειά της, σε αντίθεση με τα λίγα λεπτά για τα οποία εφαρμόζονται συνήθως οι μάσκες προσώπου. Η απώλεια υγρασίας εντείνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επομένως, είναι σημαντικό να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας με μια αποτελεσματική κρέμα νυκτός ή ένα sleeping pack, ώστε να αποτρέψετε τη διαδερμική απώλεια νερού και να ενισχύσετε τη λειτουργία του δερματικού φραγμού. Ταυτόχρονα, η επιλογή ενός προϊόντος πλούσιου σε αντιοξειδωτικά θα συμβάλει στην επανόρθωση των βλαβερών επιπτώσεων του οξειδωτικού στρες, στο οποίο η επιδερμίδα υπόκειται καθημερινά.

[1] Farris P., Yatskayer M., Chen N., Krol Y., Oresajo C. ‘Evaluation of efficacy and tolerance of a nighttime topical antioxidant containing resveratrol, baicalin, and vitamin e for treatment of mild to moderately photodamaged skin’ στο Journal of Drugs and Dermatology 13 (2014) σ. 1467–1472 [Προσβάσιμο σε: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25607790]
[2] Zeichner, J. et al, ‘The Use of Lipohydroxy Acid in Skin Care and Acne Treatment’ στο Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology 9.1 (2016) σ. 40-43 [Προσβάσιμο σε: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5300717/]
[3] Rendon, M. et al, ‘Evidence and Considerations in the Application of Chemical Peels in Skin Disorders and Aesthetic Resurfacing‘ στο Journal of Clinical Aesthetic Dermatology3.7 (2010) σ. 37-43 [Προσβάσιμο σε: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2921757/]

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

 • {Όνομα_Προϊόντος}
 • {Όνομα_Προϊόντος}

  Mineral 89 ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

  Ενυδατικό Booster Προσώπου

  Κρέμα ημέρας

  ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: Η καθημερινή δόση δύναμης της επιδερμίδας

 • ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Πρόσωπο

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Η άργιλος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, ιδίως σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Ωστόσο, οι μάσκες αργίλου για το πρόσωπο εξακολουθούν να περιβάλλονται από αρκετούς μύθους. Παρακάτω εξετάζουμε τρεις συνηθισμένες παρανοήσεις, για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από όλα όσα έχει να σας προσφέρει η μάσκα σας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Πρόσωπο

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας ευεξία: αν δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στην υγεία του σώματός μας. Παρακάτω εξετάζουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι πρέπει να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  go to top