OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

SKINCONSULTAI

Η εξατομικευμένη ανάλυση γήρανσης του δέρματος που αναπτύχθηκε από δερματολόγους, και λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κάνε τη διάγνωση τώρα
Skinconsult

3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

Η άργιλος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες[1] , ιδίως σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας.

3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου


Μελέτες
[2] καταδεικνύουν ότι η εφαρμογή αργίλου μπορεί να συμβάλει στον καθαρισμό, στην απορρόφηση της περίσσειας ελαίων, και στην ανανέωση της επιφάνειας της επιδερμίδας, καθώς και στην ταχύτερη επούλωση τοπικών ατελειών.[3]

Παρανόηση 1: Λανθασμένη επιλογή αργίλου για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας


Η άργιλος είναι ένας γενικός όρος που αναφέρεται σε ποικίλες φυσικές ανόργανες συνθέσεις, ενώ κάθε άργιλος έχει διαφορετικές ιδιότητες –κάτι που σημαίνει ότι καθεμιά είναι κατάλληλη για άλλον τύπο επιδερμίδας και άλλη ανάγκη, άρα βελτιώνει με διαφορετικό τρόπο την υγεία της επιδερμίδας.

Η λευκή άργιλος έχει λεπτόκοκκη σύνθεση και λειτουργεί σαν ήπιο καθαριστικό, για να μειώσει την περίσσεια ελαίων χωρίς να προκαλέσει ξηρότητα (ιδανική για τις ευαίσθητες και τις ξηρές επιδερμίδες)· η πράσινη άργιλος έχει πιο ισχυρές ιδιότητες προσρόφησης και απορρόφησης, κάτι που την καθιστά κατάλληλη για τις λιπαρές επιδερμίδες. Και τέλος ο άνθρακας –που ουσιαστικά δεν είναι άργιλος– είναι γνωστός για την ικανότητά του να έλκει και να απομακρύνει τους ρύπους και τις τοξίνες[4].


Παρανόηση 2: Εφαρμογή της μάσκας αργίλου για πάνω από 10 λεπτά


Οι μάσκες προσώπου από άργιλο διεισδύουν στην επιδερμίδα για να απορροφήσουν την περίσσεια ελαίων (απορρόφηση), ενώ ταυτόχρονα έλκουν και παγιδεύουν τους ρύπους (προσρόφηση). Ωστόσο, αυτό συνεπάγεται επίσης ότι, αν αφήσετε τη μάσκα παραπάνω από ό,τι πρέπει, η άργιλος μπορεί τελικά να προκαλέσει ξηρότητα στην επιδερμίδα σας.

Αντί λοιπόν να περιμένετε έως ότου η μάσκα στεγνώσει εντελώς, είναι προτιμότερο να την αφήσετε να δράσει μέχρι 10 λεπτά –όπως συνιστάται και για την Pureté Thermale Pore Purifying Clay Mask. Αν, μετά την αφαίρεση της μάσκας αργίλου, νοιώθετε την επιδερμίδα σας ξηρή ή να σας τραβάει, εφαρμόστε το καταπραϋντικό ιαματικό μεταλλικό νερό Mineral 89 mineralizing για να την επανενυδατώσετε.

Παρανόηση 3: Εφαρμογή της μάσκας αργίλου σε όλο το πρόσωπο


Η κάθε περιοχή του προσώπου έχει και τις δικές της ανάγκες. Μπορεί, για παράδειγμα, να έχετε λιπαρή ζώνη Τ, αλλά ξηρότητα στα μάγουλα. Η εφαρμογή της ίδιας μάσκας παντού δεν θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των διαφορετικών προβλημάτων, ενώ μπορεί ακόμα και να επιδεινώσει τοπικά την κατάσταση της επιδερμίδας.

Αντ’ αυτού, επιλέξτε μια στοχευμένη εφαρμογή –το λεγόμενο multi-masking. Η μέθοδος αυτή έγκειται είτε στην εφαρμογή της μάσκας μόνο στις προβληματικές περιοχές (παραδείγματος χάριν, εκείνες όπου εμφανίζονται ατέλειες ακμής), είτε στη χρήση διαφορετικών μασκών για κάθε περιοχή του προσώπου.

Με λίγα λόγια; Η άργιλος είναι εξαιρετική λύση για την απομάκρυνση των ρύπων από τους πόρους της επιδερμίδας σας, αλλά είναι σημαντικό να φροντίζετε να την χρησιμοποιείτε σωστά!

3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

Πηγές:

[1]
Ubick, S. “Mud, Mud, Glorious Mud”, στο The Magazine for the California Academy of Sciences, Οκτώβριος 2005. [Προσβάσιμο στο: http://www.academia.edu/3494104/Mud_Mud_Glorious_Mud]

[2] ‘Valenti, D.M., Silva, J. et al, ‘Effect of topical clay application on the synthesis of collagen in skin: an experimental study’ στο Clinical and experimental dermatology 37.2 (2012) σ. 164-168 [Προσβάσιμο στο: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22340693/]

[3] Williams, L. and Haydel, S. ‘Evaluation of the medicinal use of clay minerals as antibacterial agents’ στο International Geology Review 52.8 (2010) σ. 745-770 [Προσβάσιμο στο: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2904249/]

[4] Bansal, R. and Goyal, M. Activated Carbon Absorption (2005: USA, Taylor & Francis).

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

 • {Όνομα_Προϊόντος}

  ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  Μάσκα Αργίλου για Καθαρισμό Προσώπου

  Προϊόντα Καθαρισμού Προσώπου

  Η 1η μάσκα που συνδυάζει δυο τύπους λευκής αργίλου με Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy, αποσυμφορεί τους πόρους και καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα αφήνοντας την απολαυστικά απαλή.

 • {Όνομα_Προϊόντος}

  Mineral 89 ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

  Ενυδατικό Booster Προσώπου

  Κρέμα ημέρας

  ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: Η καθημερινή δόση δύναμης της επιδερμίδας

 • ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Πρόσωπο

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας ευεξία: αν δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στην υγεία του σώματός μας. Παρακάτω εξετάζουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι πρέπει να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  go to top