OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

Συμβουλές διαλογισμού: Πώς να ξεκινήσετε τη μέρα σας

Ακούτε πολλά για τα οφέλη του ενσυνείδητου διαλογισμού, αλλά δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Εμείς είμαστε εδώ! Διαβάστε παρακάτω μια εισαγωγή στη δημοφιλέστατη αυτή τεχνική χαλάρωσης και μάθετε πώς να την συμπεριλάβετε στην καθημερινή σας πρωινή ρουτίνα.

Συμβουλές διαλογισμού: Πώς να ξεκινήσετε τη μέρα σας

Καθοδηγούμενος διαλογισμός: μια εισαγωγή


Έτοιμες να δούμε μερικούς αριθμούς; Σε ό,τι αφορά το στρες στον χώρο εργασίας, το 46% του συνόλου των εργαζομένων αναφέρουν ότι νοιώθουν εξάντληση ή ότι έχουν υπερβολικά μεγάλο φόρτο δουλειάς, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον ύπνο λόγω της δουλειάς τους
[1]. Επιπλέον, πάνω από το ένα πέμπτο λένε ότι δεν καταπιάνονται συχνά με δραστηριότητες που συμβάλλουν στη διαχείριση του άγχους[2] –αν λοιπόν δεν είστε εξοικειωμένες με τον καθοδηγούμενο διαλογισμό, ήρθε η ώρα να μάθετε περισσότερα. Θεωρείται ότι η τεχνική αυτή βοηθά στη μείωση των επιπέδων του στρες, τη βελτίωση της παραγωγικότητας και την εξασφάλιση υγιούς ύπνου, με μερικές μελέτες, μάλιστα, να υποστηρίζουν ότι υπάρχει διασύνδεση ανάμεσα στον τακτικό καθοδηγούμενο διαλογισμό και στον περιορισμό των συμπτωμάτων του άγχους ή των ψυχικών ασθενειών.[3]

[1] http://www.stress.org/workplace-stress/
[2] https://www.apa.org/news/press/releases/stress/2014/stress-report.pdf
[3] http://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/fullarticle/1809754

Διαφορετικές μορφές διαλογισμού


Ενώ ο παραδοσιακός διαλογισμός εστιάζει κυρίως στην επίτευξη εσωτερικής γαλήνης μέσω της σιωπής, ο καθοδηγούμενος διαλογισμός περιλαμβάνει συχνά την επανάληψη –φωναχτά ή νοητά– κάποιων μάντρα που αποσκοπούν στην καταπολέμηση των αρνητικών ή επίμονων σκέψεων, επανεκπαιδεύοντας έτσι τον εγκέφαλο να συσχετίσει τη χαλάρωση με τον θετικό ή τον ενσυνείδητο τρόπο σκέψης. Ο καθοδηγούμενος οραματισμός, μια άλλη μορφή της παραπάνω τεχνικής, μας ενθαρρύνει να φανταστούμε εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης αγχωτικών καταστάσεων ή περιστάσεων που τείνουν να μας δημιουργούν στρες στην καθημερινή μας ζωή.

Ενσωματώνοντας τον καθοδηγούμενο διαλογισμό στην καθημερινότητά σας


Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση σε ένα ήσυχο μέρος, όπου μπορείτε να καθίσετε ή να ξαπλώσετε άνετα. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε στη ρουτίνα σας μερικές ήπιες ασκήσεις αναπνοής και δώστε προσοχή στη στάση του σώματός σας, ιδίως όταν κάθεστε στο γραφείο. Επίσης, μην διστάσετε να πειραματιστείτε με διάφορα είδη διαλογισμού! Κάποιοι τύποι καθοδηγούμενου οραματισμού απαιτούν τη χρήση ακουστικών, άλλοι εξασκούνται με τη συνοδεία χαλαρωτικής μουσικής, και άλλοι σας ενθαρρύνουν να επαναλάβετε ένα μάντρα ή ακόμα και να δημιουργήσετε ένα δικό σας –το ποια τεχνική σας ταιριάζει καλύτερα είναι δική σας επιλογή.


Αν ψάχνετε έναν πιο δραστήριο τρόπο να ξεκινάτε τη μέρα σας, η ειδικός στη γιόγκα Anna Khuade συνιστά τον συνδυασμό του διαλογισμού με τη γιόγκα (LINK: The perfect 5-minute yoga morning routine), έτσι ώστε το μυαλό σας να συγχρονιστεί και να εναρμονιστεί με το σώμα σας μετά το πρωινό ξύπνημα. Όποιο στιλ διαλογισμού κι αν προτιμάτε, αφιερώνοντας χρόνο κάθε πρωί για να συγκεντρωθείτε, πριν ασχοληθείτε με όλες τις καθημερινές σας υποχρεώσεις, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να διαχειριστείτε τα συναισθήματα στρες ή ανετοιμότητας –ακόμα κι αν αυτές είναι οι μόνες στιγμές που έχετε για τον εαυτό σας μέχρι το τέλος της μέρας!

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

 • {Όνομα_Προϊόντος}

  Mineral 89 ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

  Ενυδατικό Booster Προσώπου

  Κρέμα ημέρας

  ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: Η καθημερινή δόση δύναμης της επιδερμίδας

 • ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  3 συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος μετά τα 50

  Τρόπος ζωής

  3 συμβουλές για την περιποίηση του δέρματος μετά τα 50

  Μετά τα 50, τονώστε τη ζωτικότητα και την ευεξία σας με τη βοήθεια των καλύτερων συμμάχων: υγιεινή διατροφή, σωστή στάση σώματος, και μια αποτελεσματική αντιρυτιδική κρέμα. Αγαπήστε την ηλικία σας!

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  3 τρόποι να αντιμετωπίσετε την αραίωση των μαλλιών μετά τα 40

  Στιγμές της ζωής μας

  3 τρόποι να αντιμετωπίσετε την αραίωση των μαλλιών μετά τα 40

  Μήπως έχετε παρατηρήσει κι εσείς ότι, τα τελευταία χρόνια, τα μαλλιά σας παρουσιάζουν αραίωση; Οι βλάβες που σχετίζονται με το styling, την ηλικία, και τις ορμονικές μεταβολές κάνουν συχνά τα μαλλιά μας πιο λεπτά και πιο αδύναμα, καθώς πλησιάζουμε τα 40. Ωστόσο, παρακάτω θα μάθετε πώς μπορείτε, με λίγες βασικές αλλαγές, να μειώσετε τις ορατές επιπτώσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  go to top