OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

Πιτυρίδα: 3 λάθη προς αποφυγήν

Βαρεθήκατε να βλέπετε πιτυρίδα στα μαλλιά και στους ώμους σας; Μια λάθος τακτική μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα, γι’ αυτό ρίξτε μια προσεκτική ματιά στα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε.

Πιτυρίδα: 3 λάθη προς αποφυγήν

Η πιτυρίδα στα μαλλιά και στους ώμους σας μπορεί να δοκιμάσει την υπομονή σας και να σας κάνει να καταφύγετε στα μεγάλα μέσα προκειμένου να απαλλαγείτε από το άκρως ενοχλητικό αυτό πρόβλημα. Μια τέτοια βεβιασμένη κίνηση μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση αντί να την καταπραΰνει, ειδικά στην περίπτωση του ερεθισμένου τριχωτού της κεφαλής που παρουσιάζει κνησμό. Εστιάστε, λοιπόν, σε όλα εκείνα τα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε πλέον, και λύστε το πρόβλημα μια και καλή.

Λάθος #1 : Η εμφάνιση της πιτυρίδας σας έκανε να νοιώσετε ενοχές


Η πιτυρίδα είναι κάτι πέρα από τις δυνάμεις σας, και σε καμία περίπτωση δεν είναι αποτέλεσμα κακής υγιεινής. Στην πραγματικότητα, το ένα τρίτο του πληθυσμού υποφέρει από το πρόβλημα αυτό. Είτε πρόκειται για λιπαρή πιτυρίδα είτε για ξηρή, τα αίτια είναι κοινά: οι σμηγματογόνοι αδένες εκκρίνουν περίσσεια σμήγματος και αυξάνουν στο δεκαπλάσιο τη φυσική παρουσία των μυκήτων στην επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής. Η υπερανάπτυξη των μυκήτων αυτών προκαλεί ερεθισμούς και αποδυναμώνει τον επιδερμικό φραγμό. Αποτέλεσμα: το τριχωτό της κεφαλής γίνεται ευαίσθητο, παρουσιάζει έντονο ξεφλούδισμα, και εμφανίζει πιτυρίδα.

Λάθος #2 : Σκληρός καθαρισμός


Τέλος στα ακατάλληλα ή στα πολύ επιθετικά σαμπουάν. Με τον καιρό, καθιστούν ευπαθές το τριχωτό της κεφαλής, προξενούν φλεγμονή και οδηγούν στην εμφάνιση νέας πιτυρίδας. Ιδανική λύση είναι να λούζεστε κάθε δύο μέρες, όχι συχνότερα, χρησιμοποιώντας ένα αντιπιτυριδικό σαμπουάν με ουδέτερο pH, αν είναι δυνατόν, ώστε να επαναφέρετε την οξεοβασική ισορροπία στην περιοχή. Αυτή τη συμβουλή δίνει σε όλους τους πελάτες της η Delphine Courteille, κομμώτρια επιδείξεων μόδας. Τέλος, προτιμήστε τα σαμπουάν χωρίς θείο, που προστατεύουν τις ίνες της τρίχας και το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής, καθώς και αυτά που περιέχουν ενεργά συστατικά με αποδεδειγμένη δράση κατά της πιτυρίδας. Διθειούχο σελήνιο, ολαμινική πιροκτόνη, σαλικυλικό οξύ, κεραμίδιο, ψευδάργυρος, σελήνιο, και βιταμίνη PP: αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές στην καταπολέμηση της πιτυρίδας.

Λάθος #3 : Κάνετε πειράματα


Όχι, στη μάχη ενάντια στην πιτυρίδα δεν αυτοσχεδιάζουμε φτιάχνοντας το δικό μας σαμπουάν. Οι σπιτικές συνταγές με αιθέρια έλαια απλώς πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες να εντείνετε το πρόβλημα… Πολλές φορές, τα αιθέρια έλαια είναι αλλεργιογόνα και μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής. Είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε μια ήπια και καταπραϋντική φόρμουλα που θα σας προτείνει ο φαρμακοποιός σας.

Και τελικά…; Τι πρέπει να κάνετε για να απαλλαγείτε οριστικά από την πιτυρίδα;


1 – Κάντε πλούσιο αφρό με ένα αντιπιτυριδικό σαμπουάν και στη συνέχεια απλώστε το απαλά στις ρίζες των μαλλιών σας χρησιμοποιώντας μια βούρτσα· μην τρίβετε δυνατά, καθώς αυτό ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμούς στο τριχωτό της κεφαλής. Το πλεονέκτημα; Το σαμπουάν απλώνεται παντού ομοιόμορφα, πράγμα πολύ πρακτικό ιδίως αν έχετε μακριά μαλλιά. Επιπλέον, καθαρίζει σε βάθος τόσο τις ρίζες των μαλλιών όσο και το τριχωτό της κεφαλής. Απομακρύνει την περίσσεια σμήγματος και τους μύκητες, σταματώντας τους ερεθισμούς και το ξεφλούδισμα. Μια απλή και συνάμα εξαιρετικά αποτελεσματική λύση: μέσα σε λίγες εβδομάδες θα έχετε λιγότερη πιτυρίδα, και πιο υγιή, πιο καθαρά μαλλιά. 2 – Προτιμήστε τις δροσερές θερμοκρασίες Κατά τη διάρκεια του λουσίματος, χρησιμοποιήστε σχεδόν κρύο νερό, το οποίο θα λειτουργήσει καταπραϋντικά σε τυχόν ερεθισμούς και φλεγμονές. Ίδιο σκεπτικό πρέπει να ακολουθήσετε και για το στέγνωμα: ρυθμίστε το πιστολάκι σας στη χαμηλότερη θερμοκρασία. Να θυμάστε ότι η θερμότητα πυροδοτεί τους σμηγματογόνους αδένες. 3 – Ξεχάστε τα αξεσουάρ Μαντήλια, καπέλα, κορδέλες… Μπορεί να είναι στη μόδα, αλλά δημιουργούν θερμότητα και εφίδρωση στο τριχωτό της κεφαλής, διεγείροντας τους σμηγματογόνους αδένες. Τέλος, προσπαθήστε να μην αγγίζετε συνέχεια τα μαλλιά σας, επιλέξτε ένα αντιπιτυριδικό σαμπουάν χωρίς θείο, και αποφύγετε την υπερβολική χρήση προϊόντων styling.

go to top