OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

SKINCONSULTAI

Η εξατομικευμένη ανάλυση γήρανσης του δέρματος που αναπτύχθηκε από δερματολόγους, και λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κάνε τη διάγνωση τώρα
Skinconsult

Γιατί πρέπει απαραιτήτως να φοράτε SPF σε καθημερινή βάση

Γνωρίζατε ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες –συμπεριλαμβανομένης της ηλιακής ακτινοβολίας και της ρύπανσης– ευθύνονται για έως και το 80% της γήρανσης της επιδερμίδας;*

Γιατί πρέπει απαραιτήτως να φοράτε SPF σε καθημερινή βάση

Διαβάστε γιατί η καθημερινή χρήση SPF είναι τόσο σημαντική για το μέλλον της επιδερμίδας σας.

Γιατί πρέπει απαραιτήτως να φοράτε SPF σε καθημερινή βάση

Ακτίνες UVA vs. ακτίνες UVB: πώς επηρεάζουν την επιδερμίδα μου;


Μαζί με τη ρύπανση και τον κακής ποιότητα αέρα, η ακτινοβολία
UV είναι ένας από τους πολλούς εξωτερικούς παράγοντες στους οποίους η επιδερμίδα μας εκτίθεται καθημερινά, με πιθανές μακροπρόθεσμες δυσάρεστες επιπτώσεις. Το 35% των περιπτώσεων καρκίνου του δέρματος αποδίδονται στις ακτίνες UVA[1], και το ίδιο ισχύει για τα περισσότερα ορατά σημάδια γήρανσης –πράγμα ανησυχητικό, αν αναλογιστούμε ότι το 95% των ακτινών UV ανήκουν στον τύπο UVA.

Οι ακτίνες
UVB, από την πλευρά τους, είναι 100 φορές ισχυρότερες τον Ιούλιο από ό,τι τον Δεκέμβριο, αποτελώντας έτσι την κύρια αιτία της ερυθρότητας και των σκούρων κηλίδων που σχετίζονται με τα ηλιακά εγκαύματα. Αντιθέτως, οι ακτίνες UVA υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, κάτι που σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να προστατεύετε την επιδερμίδα σας 365 ημέρες τον χρόνο, για να αποφύγετε τα προβλήματα που απορρέουν από την πρόωρη γήρανση. Με λίγα λόγια, η υγεία της επιδερμίδας μας είναι πολύ σημαντική, και ο ήλιο δεν είναι επικίνδυνος μόνο το καλοκαίρι.

Εντάσσοντας το SPF στο πρόγραμμα περιποίησής σας όλον τον χρόνο


Και τα δύο είδη ακτινοβολίας UV μπορούν να βλάψουν την επιδερμίδα σας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι το πρόγραμμα περιποίησης που χρησιμοποιείτε σας προστατεύει ενάντια τόσο στις ακτίνες UVA όσο και στις UVB. Το Idéal Soleil Fresh Face Mist της Vichy είναι ιδανικό για τις μετακινήσεις σας μέσα στην πόλη, καθώς προστατεύει ενάντια στις ακτίνες UVA και UVB, ενώ διαθέτει SPF 50 για να θωρακίσει τις περιοχές του προσώπου όπου η επιδερμίδα είναι πιο ευαίσθητη. Και το ακόμα καλύτερο; Μπορεί να εφαρμοστεί κατευθείαν πάνω από το μακιγιάζ, για να μπορείτε να ρετουσάρετε ελεύθερα το πρόσωπό σας. Η κρέμα ημέρας σας θα πρέπει να περιέχει SPF τουλάχιστον 25 για να σας εξασφαλίζει τη βασική προστασία. Επίσης, πρέπει να διαθέτει τεχνολογία κατά της επίμονης μελάγχρωσης (δείκτης PPD). Η τεχνολογία αυτή καταπολεμά τη φωτογήρανση που προκαλείται από τις ακτίνες UVA, καθώς και άλλα, πιο σοβαρά προβλήματα που συνδέονται με την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Κατά την καθημερινή προστασία της επιδερμίδας σας, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη όχι μόνο τις βλαβερές συνέπειες της ακτινοβολίας UV, αλλά και την αυξημένη ρύπανση που μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σας επιρρεπή στις σκούρες κηλίδες. Το Idéal Soleil Anti-Blemishes Sun Protection SPF 30 της Vichy είναι εμπλουτισμένο με ενυδατικό Ιαματικό Μεταλλικό Νερό Vichy, το οποίο δυναμώνει την επιδερμίδα από μέσα προς τα έξω, ενώ παράλληλα την ενυδατώνει και την αναζωογονεί, για να τη βοηθήσει να ανταπεξέλθει στην καταπόνηση από τη ζέστη του καλοκαιριού –απαραίτητο για την υγεία και την αποτελεσματική λειτουργία του δερματικού φραγμού.

Πηγές:

[1] [3] Agence française de Sécurité sanitaire environnementale (AFSSE). Ultraviolets - État des connaissances sur l’exposition et les risques sanitaires. Μάιος 2005, σ. 36, 41

*Οι βλαβερές επιπτώσεις της ακτινοβολίας UV ευθύνονται για έως και το 80% της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας.

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

 • {Όνομα_Προϊόντος}
 • {Όνομα_Προϊόντος}
 • ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Πρόσωπο

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Η άργιλος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, ιδίως σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Ωστόσο, οι μάσκες αργίλου για το πρόσωπο εξακολουθούν να περιβάλλονται από αρκετούς μύθους. Παρακάτω εξετάζουμε τρεις συνηθισμένες παρανοήσεις, για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από όλα όσα έχει να σας προσφέρει η μάσκα σας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Πρόσωπο

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας ευεξία: αν δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στην υγεία του σώματός μας. Παρακάτω εξετάζουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι πρέπει να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  go to top