OK

OK Cancel

Thank you

Close

Οι σωστές και βαθιές αναπνοές μπορούν να χαρίσουν επίπεδη κοιλιά!

  • favoris

Πολλοί σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι οι μόνοι οι εντατικοί κοιλιακοί χαρίζουν επίπεδη κοιλιά. Ο Mohammed, δάσκαλος yoga στο Παρίσι, αντιτείνει μια διαφορετική πρόταση. «Όταν εκτελούνται σωστά οι ασκήσεις yoga, pilates ή stretching, και συνδυάζονται με τη σωστή αναπνοή, ενεργοποιούνται οι βαθύτεροι κοιλιακοί μύες και χαλαρώνει το πνεύμα».

Ο εγκάρσιος κοιλιακός μυς (transversus abdominis) είναι ο βαθύτερος κοιλιακός μυς. Περικλείει την κοιλιά και επομένως σταθεροποιεί τη σπονδυλική στήλη. Αποτελείται από οριζόντιες μυικές ίνες και, όταν συσπάται, μειώνει τη διάμετρο της κοιλιακής χώρας καθώς δουλεύει εντατικά η περιοχή. Όταν ενδυναμώνεται, λειτουργεί ως πλέγμα ασφαλείας γύρω από τη μέση και εξασφαλίζει επίπεδη κοιλιά.

Για πραγματικά επίπεδο στομάχι το μυστικό είναι να τονώσουμε, όχι να μειώσουμε απλά την κοιλιά. Ξαπλώστε με τα γόνατα λυγισμένα και τα πέλματα στο δάπεδο. Πάρτε βαθιά αναπνοή, κρατήστε την αναπνοή σας και ρουφήξτε την κοιλιά σας όσο περισσότερο γίνεται, προσπαθώντας να κρατήσετε τους οσφυικούς σπονδύλους στο έδαφος ώστε να χρησιμοποείτε τους βαθύτερους μύες. Αν χρειαστεί, ακουμπήστε τη μία παλάμη στο στομάχι για να νιώθετε τις συσπάσεις. Ολόκληρο το κοιλιακό τοίχωμα θα πρέπει να συμπτύσσεται. Διατηρήστε αυτή τη θέση για δέκα δευτερόλεπτα τουλάχιστον. Τέλος, εκπνεύστε αργά. Μπορείτε να εκτελείτε την άσκηση σε όρθια θέση, καθιστή ή ξαπλωμένη, στο λεωφορείο ή ακόμα και μπροστά από τον Η/Υ. Μπορείτε επίσης να γυμνάσετε τους κοιλιακούς μύες από το σπίτι. Απλά, συνδεθείτε στο κανάλι των Εργαστηρίων Vichy στο YouTube όπου θα βρείτε 4 βίντεο με ασκήσεις που βασίζονται στη μέθοδο Pilates, οι οποίες δημιουργήθηκαν από ειδκό αθλίατρο. Εάν επαναλαμβάνετε καθημερινά τις ασκήσεις, θα νιώσετε γρήγορα αποτελέσματα που βελτιώνονται με τον καιρό.

Το Domyos Abdo Gain. Πιο διασκεδαστικό από τους κλασικούς κοιλιακούς, το πολύχρωμο νέο αυτό προϊόν είναι ιδανικό για την ενδυνάμωση των βαθύτερων μυών. Απλά, καθίστε πάνω στην καμπύλη επιφάνεια με τα χέρια και τα πόδια στον αέρα, και κρατήστε την ισορροπία σας για λίγα λεπτά. Domyos AbdoGain

Mohamed
Professeur de yoga

Ετικέτες:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tips για να ελαττώσετε τον πόνος στις αρθρώσεις κατά την εμμηνόπαυση

Σώμα

Tips για να ελαττώσετε τον πόνος στις αρθρώσεις κατά την εμμηνόπαυση

Δυσκαμψία, αίσθημα καύσου από τη φλεγμονή ή φλόγωση στις αρθρώσεις, ακαμψία των άκρων το πρωί – η έναρξη της εμμηνόπαυσης προκαλεί συχνά πόνο στις αρθρώσεις , έστω κι αν δεν καταπονείτε το σώμα σας με οποιοδήποτε τρόπο. Εδώ σας δίνουμε μερικά tips για να μπορέσετε να νιώσετε και πάλι σε φόρμα και ευλύγιστες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ενυδάτωση Σώματος: 6 τελετουργίες εμπνευσμένες από τις επιτυχίες των προϊόντων περιποίησης προσώπου

Σώμα

Ενυδάτωση Σώματος: 6 τελετουργίες εμπνευσμένες από τις επιτυχίες των προϊόντων περιποίησης προσώπου

Φανταστείτε! Μια φροντίδα με γαλάκτωμα και baume σώματος « healthy chic », το ίδιο αποτελεσματική με μια φροντίδα προσώπου: κρέμα ημέρας, νύχτας, serum, μάσκα… Υαλουρονικό οξύ, LHA, φυτικά έλαια… από εδώ και πέρα το γαλάκτωμα ή το baume σώματος μπορεί εξίσου να δώσει ομοιογένεια, να λειάνει, να συσφίξει και να προστατέψει την επιδερμίδα σας, να γίνει ένας αληθινός φύλακας για το σώμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

go to top