OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

4 συμβουλές για την αντιμετώπιση της ανδρικής τριχόπτωσης

Η κληρονομική τριχόπτωση μπορεί να εκδηλωθεί σε διάφορους βαθμούς, σε οποιαδήποτε ηλικία. Μπορεί να επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την αυτοπεποίθησή σας, ιδιαίτερα αν είστε νέος ή αν αντιμετωπίζετε ταυτόχρονα κι άλλες αγχογόνες καταστάσεις στη ζωή σας.

4 συμβουλές για την αντιμετώπιση της ανδρικής τριχόπτωσης


Η «ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία» που συνδέεται με την κληρονομική προδιάθεση αλλά και με τις ορμόνες (ανδρογόνα), ξεκινά με αραίωση των μαλλιών στην περιοχή του μετώπου και στην κορυφή του κεφαλιού και μπορεί να εμφανιστεί και στις γυναίκες*. Άλλες μορφές ανδρικής τριχόπτωσης μπορεί να είναι η εποχιακή, η τριχόπτωση που σχετίζεται με έντονο άγχος ή με παθολογικές καταστάσεις, οπότε είναι λογικό να ελέγξετε τα αίτια της τριχόπτωσής σας πριν να εξετάσετε τις διάφορες θεραπευτικές επιλογές. Η συμβουλή του φαρμακοποιού σας είναι μια καλή αρχή. Για όλους τους τύπους τριχόπτωσης, αυτές οι 4 συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το πρόβλημα:

1. Θρέψτε τους θύλακές σας


Η σωστή διατροφή και η ορθή λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή λειτουργία των τριχικών θυλάκων. Η ειδικός στην υγεία των μαλλιών Δρ. Bergfeld** επισημαίνει ότι οι πρωτεΐνες ευνοούν την ανάπτυξη των κυττάρων των τριχών σας όπως ακριβώς λειτουργούν και για τους μυς σας μετά από φυσική άσκηση. Τα αυγά αποτελούν εξαιρετική πηγή καθαρής πρωτεΐνης και απαραίτητων βιταμινών B. Ο σίδηρος κι ο ψευδάργυρος είναι εξίσου σημαντικά στοιχεία για υγιές τριχωτό, οπότε σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τα λαμβάνετε με τη μορφή συμπληρώματος διατροφής.

2. Σεβαστείτε το τριχωτό σας


Το υπερβολικά συχνό λούσιμο και οι βαφές των μαλλιών μπορεί να βλάψουν τους θύλακες και να κάνουν τις υπάρχουσες τρίχες αδύναμες και θαμπές. Μη βουρτσίζετε ποτέ τα μαλλιά σας ενώ είναι υγρά κι αποφύγετε να τα τραβάτε. Αν τα στεγνώνετε με πιστολάκι, χρησιμοποιείτε λιγότερο θερμό αέρα για να αποφύγετε την πρόκληση βλαβών και μην εκθέτετε υπερβολικά το τριχωτό της κεφαλής σας σε έντονο ηλιακό φως, καθώς έτσι θα του προκληθεί ξηρότητα.

3. Κοιμηθείτε περισσότερο


Πολλές κλινικές μελέτες, συμπεριλαμβανομένης μιας μελέτης του Κέντρου Belgravia [HO1], συμφωνούν ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να πυροδοτήσει ή να επιταχύνει την ανδρική τριχόπτωση. Ο ύπνος ανανεώνει ολόκληρο τον οργανισμό και είναι απολύτως απαραίτητος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την ορμονική ισορροπία, την αντοχή του οργανισμού και την αντιμετώπιση του άγχους.

[HO1]https://www.belgraviacentre.com/blog/can-lack-of-sleep-lead-to-hair-loss/

4. Μειώστε το άγχος


Όσο περισσότερο άγχος έχετε, τόσο το χειρότερο για τη συνολική υγεία σας καθώς και για το τριχωτό της κεφαλής σας. Πολλοί πάσχοντες ανησυχούν αν το έτερον ήμισυ θα εξακολουθεί να τους αγαπά. Άλλοι φτάνουν στο σημείο να αποσύρονται κοινωνικά. Μην υποφέρετε σιωπηλά: συζητήστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή λάβετε μέρος σε μια διαδικτυακή ομάδα υποστήριξης για την τριχόπτωση. *Ινστιτούτο Τριχολόγων[HO1] **Δημοσιεύτηκε στο Medical Daily[HO2]

[HO1]https://trichologists.org.uk/what-is-trichology/ 

[HO2]https://www.medicaldaily.com/prevent-hair-loss-and-promote-growth-ditching-these-bad-habits-306806

go to top