OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

SKINCONSULTAI

Η εξατομικευμένη ανάλυση γήρανσης του δέρματος που αναπτύχθηκε από δερματολόγους, και λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κάνε τη διάγνωση τώρα
Skinconsult

Πώς μπορούμε να επιβραδύνουμε την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης;

Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό, αλλά και να βρούμε τα μέσα που για να το κάνουμε, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε πώς δημιουργούνται τα σημάδια γήρανσης, προτού καν γίνουν ορατά. Η απάντηση βρίσκεται στην έννοια του Exposome.

Πώς μπορούμε να επιβραδύνουμε την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης;

Το Exposome είναι μια επιστημονική έννοια που γεννήθηκε το 2005, η οποία συσχετίζει τη δημόσια υγεία με τη συνολική έκθεση σε διάφορους παράγοντες. Ο συγγραφέας C. Wild ορίζει το Exposome ως τον σωρευτικό δείκτη μέτρησης των περιβαλλοντικών επιρροών και των συναφών βιολογικών αποκρίσεων σε ολόκληρη τη ζωή του ανθρώπου, συμπεριλαμβανομένων του περιβάλλοντος, της συμπεριφοράς και των ενδογενών διεργασιών. Αυτό μπορεί να συνοψιστεί ως οτιδήποτε δεν συνδέεται με τα γονίδια, δηλαδή όλοι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες συν το κάπνισμα, η διατροφή, το άγχος και ο ύπνος. 

Αυτή η ολιστική προσέγγιση είναι ένας νέος τρόπος να κατανοήσουμε όχι μόνο την υγεία αλλά και την επιδερμίδα. Πράγματι, ως προστατευτικό όργανο, η επιδερμίδα είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο έξω και στο μέσα. Έτσι, επηρεάζεται άμεσα τόσο από εξωγενείς επιδράσεις (περιβαλλοντικοί επιθετικοί παράγοντες, όπως οι ακτίνες UV και η ρύπανση) όσο και από ενδογενείς παράγοντες (όπως η κόπωση, το άγχος ή η μη ισορροπημένη διατροφή). Δεδομένης λοιπόν της επιρροής του Exposome, η επιδερμίδα υπόκειται καθημερινά σε βιολογικές βλάβες -κυρίως οξείδωση και φλεγμονές- που, σιγά σιγά, χρόνο με τον χρόνο, συσσωρεύονται και έχουν αντίκτυπο. Και μια μέρα γίνονται ορατές. Αρχικά, η επιδερμίδα γίνεται πιο ξηρή, ενώ αργότερα παρουσιάζει θαμπάδα και ανομοιομορφία. Έπειτα, εμφανίζονται κηλίδες, η επιδερμίδα χάνει τη σφριγηλότητά της και δημιουργούνται ρυτίδες.  Σαν ειδικός στην υγεία της επιδερμίδας, με στόχο πάντοτε να είναι κοντά στις γυναίκες, η Vichy είναι η πρώτη εταιρεία καλλυντικών που μελετά το αχαρτογράφητο αυτό έδαφος, και το Slow Âge είναι η πρώτη  φροντίδα της Vichy που αποτελεί προϊόν αυτής της τεχνογνωσίας. Γι' αυτό, τα Εργαστήρια Vichy συνδύασαν:
• Φίλτρα UV ευρέος φάσματος (UVA, UVB, ως και μεγάλου μήκους κύματος UVA) για να προστατεύσουν την επιδερμίδα από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, υπεύθυνη για το 80% των σημαδιών γήρανσης.
• Το προερχόμενο από προβιοτικά Bifidus και το Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy για να ενισχύσουν την επιδερμίδα κατά την έκθεσή της στους επιθετικούς παράγοντες.
• Το εκχύλισμα ρίζας Baicalin, με ευρεία αντιοξειδωτική δράση, για να καταπολεμήσουν το φαινόμενο της οξείδωσης που προκαλείται από την έκθεση.

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

 • {Όνομα_Προϊόντος}
 • ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Πρόσωπο

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Η άργιλος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, ιδίως σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Ωστόσο, οι μάσκες αργίλου για το πρόσωπο εξακολουθούν να περιβάλλονται από αρκετούς μύθους. Παρακάτω εξετάζουμε τρεις συνηθισμένες παρανοήσεις, για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από όλα όσα έχει να σας προσφέρει η μάσκα σας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Πρόσωπο

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας ευεξία: αν δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στην υγεία του σώματός μας. Παρακάτω εξετάζουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι πρέπει να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  go to top