Η ανάκληση ισχύει για τα προϊόντα που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα:

LIFTACTIV PEPTIDE-C AMPOULE 1.8ml

Όνομα Προϊόντος

LIFTACTIV PEPTIDE-C AMPOULES 1.8ml

Κατηγορία Προϊόντος

Δείγμα - Μονοδόση

Περιγραφή Προϊόντος

ech lift amp int 1,8ml

Κωδικός

MΒ223800 / ΜΒ223801

EAN

30157880

LIFTACTIV PEPTIDE-C AMPOULES 30 x 1.8ml

Όνομα Προϊόντος

LIFTACTIV PEPTIDE-C AMPOULES 30 x 1.8ml

Κατηγορία Προϊόντος

Προϊόν προς πώληση – Συσκευασία 30 τμχ

Περιγραφή Προϊόντος

LIFT AMP 1,8 ml x 30 PT/SP/gr

Κωδικός

MΒ167000 / MB167001

EAN

3337875670630

LIFTACTIV PEPTIDE-C AMPOULES 10 x 1.8ml

Όνομα Προϊόντος

LIFTACTIV PEPTIDE-C AMPOULES 10 x 1.8ml

Κατηγορία Προϊόντος

ΔΕΙΓΜΑ / ΔΩΡΟ

Περιγραφή Προϊόντος

LIFT AMP 1.8 ml x10 gift

Κωδικός

VGR04875 / VGR05269/ MB180300 / MB180301 / MB225600

EAN

5201100531813 / 5201100549443 / 30162990 / 3337875708180

Προς ενημέρωσή σας, εναλλακτικά του προϊόντος LiftActiv Peptide-C Ampoules, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον ορό Vichy Liftactiv Supreme Vitamin C, ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο δερματολογικό προϊόν με 15% καθαρή βιταμίνη C. Απαντά στις ίδιες ανάγκες, προσφέροντας μια διαφορετική και εύκολη μέθοδο εφαρμογής χάρη στο σταγονόμετρο.

OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

Previous

Τριχόπτωση μετά τον τοκετό

Συνήθη συμπτώματα της τριχόπτωσης

Περίπου το 90% των νέων μητέρων παρουσιάζουν ξαφνική και έντονη τριχόπτωση, η οποία εμφανίζεται συνήθως γύρω στους τρεις μήνες μετά τον τοκετό. Το χρονικό διάστημα ανάμεσα στη γέννηση του παιδιού και στην έναρξη της τριχόπτωσης ισοδυναμεί με τη διάρκεια της τελογενούς φάσης (στάδιο αδράνειας) των μαλλιών: η περίοδος αυτή κυμαίνεται από έναν μέχρι και έξι μήνες, με μέσο όρο τους τρεις μήνες. Η προσωρινή αυτή τριχόπτωση, γνωστή ως τελογενής τριχόπτωση, είναι διάχυτη και εντοπίζεται κυρίως στην κορυφή του κεφαλιού.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι γυναίκες μπορεί να χάσουν έως και το 30% των μαλλιών τους, ενώ τα μαλλιά που δεν πέφτουν είναι θαμπά και εύθραυστα. Ωστόσο, παρ’ όλο που η τριχόπτωση μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες, το φαινόμενο είναι απολύτως φυσιολογικό, αναστρέψιμο, και στις περισσότερες γυναίκες τα μαλλιά επανέρχονται στον συνήθη κύκλο ζωής τους εντός έξι μηνών ή μεταξύ έξι και δώδεκα μηνών μετά τη γέννηση.

Οι ορμόνες είναι μια από τις κύριες αιτίες τριχόπτωσης στις γυναίκες

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι τεράστιες ποσότητες οιστρογόνων που παράγονται από τον οργανισμό της γυναίκας αποτρέπουν τη μετάβαση της τρίχας στην τελογενή φάση, με αποτέλεσμα η τρίχα να παραμένει στην αναγενή φάση (στάδιο ανάπτυξης). Κατά την περίοδο αυτή, πολλές γυναίκες βλέπουν τα μαλλιά τους όχι μόνο να μακραίνουν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι συνήθως, αλλά και να φαίνονται πιο πλούσια και πιο πυκνά.

Μετά τον τοκετό, η επαναφορά της ορμονικής ισορροπίας  (τα οιστρογόνα και οι άλλες ορμόνες μειώνονται και επανέρχονται γρήγορα σε προ εγκυμοσύνης επίπεδα) προκαλεί την εκτεταμένη μετάβαση στην τελογενή φάση, η οποία οδηγεί σε σημαντική τριχόπτωση –γνωστή ως τριχόπτωση μετά τον τοκετό.

Πέραν της επαναφοράς της ορμονικής ισορροπίας μετά τον τοκετό, η έλλειψη ύπνου, το πιθανό διατροφικό στρες και οι απαιτήσεις της φροντίδας ενός νεογέννητου μπορεί να επιδεινώσουν την τριχόπτωση. Η ανεπάρκεια σιδήρου ή βιταμινών μπορεί επίσης να συνιστά αιτία τριχόπτωσης στις γυναίκες μετά τον τοκετό.

Η αλωπεκία μετά τον τοκετό είναι προσωρινή

Ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις, η τριχόπτωση μετά τον τοκετό είναι προσωρινή (link FAQ 5: Can hair loss be temporary), και τα μαλλιά επανέρχονται μόνα τους σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Μολονότι η τριχόπτωση μετά τον τοκετό δεν απαιτεί συνήθως φαρμακευτική αντιμετώπιση, μια διατροφή πλούσια σε σίδηρο και βιταμίνες μπορεί να συμβάλει στην επιβράδυνση αυτού του τύπου τριχόπτωσης.

Αν, ωστόσο, η τριχόπτωση αυτή διαρκέσει πάνω από έναν χρόνο, συνιστάται η επίσκεψη σε δερματολόγο με στόχο τον προσδιορισμό και την αντιμετώπιση των αιτίων της τριχόπτωσης.

Στις γυναίκες, αιτία τριχόπτωσης μπορεί να αποτελέσει η περίοδος μετά τον τοκετό, η οποία συνεπάγεται αιφνίδια και εκτεταμένη τριχόπτωση περίπου τρεις μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού.