OK

OK Cancel

Ευχαριστούμε!

Κλείσιμο

SKINCONSULTAI

Η εξατομικευμένη ανάλυση γήρανσης του δέρματος που αναπτύχθηκε από δερματολόγους, και λειτουργεί με Τεχνητή Νοημοσύνη.

Κάνε τη διάγνωση τώρα
Skinconsult

Σπυράκια στο πρόσωπο

Σπυράκια; Όχι πια!

Σπυράκια στο πρόσωπο

Με κάθε πρώτο κόκκινο σημαδάκι που εμφανίζεται στο πρόσωπο σας, σας πιάνει πανικός; Με κάθε νέο σπυράκι αναρωτιέστε «γιατί να μου συμβαίνει εμένα αυτό»;  Όταν γίνεται… αυτή η «προσωπική» επανάσταση, εσείς δε θέλετε ούτε να βγείτε από το σπίτι; Δεν πρέπει να το βλέπετε έτσι… γιατί η ακμή δεν είναι  πια ένα άλυτο πρόβλημα. Αντίθετα, με όλες τις θεραπείες και τα κατάλληλα προϊόντα τα σπυράκια έχουν ημερομηνία λήξης που φεύγουν χωρίς σημάδια που να σας τα θυμίζουν. Πάντα όμως, ιδιαίτερα στα πιο επίμονα περιστατικά, με την καθοδήγηση του δερματολόγου σας.

Τι είναι η ακμή; Η ακμή (λατινική ονομασία Acne Vulgaris) είναι μια αρκετά κοινή δερματική πάθηση που πλήττει κυρίως τους νέους. Σύμφωνα με τις στατιστικές 9 στις 10 περιπτώσεις παρατηρούνται σε νεαρές ηλικίες και κυρίως στην εφηβεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να εμφανιστεί και αργότερα σε ενήλικα άτομα. Η κοινή ακμή συνήθως επηρεάζει το πάνω μέρος του σώματος και κυρίως το πρόσωπο. Αυτός είναι και ο συνηθέστερος τύπος της.
Ακμή η εφηβική: Η ακμή θεωρείται η συχνότερη φλεγμονώδης δερματοπάθεια των νέων. Εμφανίζεται σε όλο το πρόσωπο κυρίως κατά την εφηβική περίοδο (14-18 στα κορίτσια, 15-19 στα αγόρια) .  Η ακμή δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά αποκλειστικά τους εφήβους, καθώς μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά στην ενήλικη ζωή του ατόμου.
Ακμή των ενηλίκων: Φυσικά και υπάρχει!  Εμφανίζεται ξαφνικά μετά την ηλικία των 25  ακόμα και αν δεν είχατε ποτέ ιστορικό πριν. Σε αντίθεση με την εφηβική ακμή, η ενήλικη εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή κάτω από τη μύτη, στα μάγουλα, το πιγούνι και τον λαιμό και απασχολεί το θηλυκό πληθυσμό. Αν και δεν είναι ξεκάθαροι οι λόγοι δημιουργίας της ακμής, ανάμεσα στις αιτίες που την πυροδοτούν  είναι κυρίως οι ορμονικές μεταβολές, το στρες, η διατροφή ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και ο κληρονομικός παράγοντας. Συχνά η εμφάνιση ακμής στην ενήλικη ζωή έχει τα ίδια συμπτώματα με την εφηβική ακμή.

Σπυράκια και το καλοκαίρι; Και όμως υπάρχουν!

Σπυράκια στο πρόσωπο

Ενώ το καλοκαίρι, αρχικά, τα σπυράκια στο πρόσωπο μειώνονται, λόγω της έντονης ηλιοφάνειας και του θαλασσινού νερού που ξηραίνει την επιδερμίδα με αποτέλεσμα να μειώνεται η λιπαρότητα, μετά από κάποιο διάστημα το φαινόμενο επανεμφανίζεται, και για αυτό το λόγο δεν συνίσταται η διακοπή της συνήθης περιποίησης μας.  Φυσικά μην ξεχνάτε τo beauty routine σας! Κάντε πολύ καλό  και βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας και χρησιμοποιείτε καθημερινά προϊόντα φροντίδας ειδικά σχεδιασμένων για λιπαρή επιδερμίδα. Η πλήρης και αξιόπιστη  σειρά από  προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης που καταπολεμούν τις ατέλειες της ενήλικης επιδερμίδας  από τη VichyΝormaderm μεταμορφώνει κυριολεκτικά την επιδερμίδα.  Καλό θα ήταν να αποφύγετε τη χρήση λαδιών ή πολύ λιπαρών αντηλιακών τα όποια επιβαρύνουν τη λιπαρή επιδερμίδα με ατέλειες και διαλέξτε υφές κατάλληλες για τη δική σας επιδερμίδα.  Κάντε ακριβώς το ίδιο και τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού με την αρχή του φθινοπώρου, τότε που αυξάνεται η λιπαρότητα του δέρματος και της ακμής.

«ΚΑΛΥΦΘΕΙΤΕ !»

Σπυράκια στο πρόσωπο

Αν νομίζετε ότι η επιδερμίδα που έχει ατέλειες δεν μπορεί να έχει την υψηλή κάλυψη χωρίς το πρόσωπο να μοιάζει με μάσκα, κάνετε λάθος. Η απάντηση που θα σας … καλύψει απόλυτα και φυσικά έρχεται από την VICHY. H σειρά Dermablend επιτυγχάνει πλήρη και άμεση διόρθωση των ατελειών της επιδερμίδας ακόμα και των πιο έντονων (κοκκινίλες, μαύροι κύκλοι και δυσχρωμίες, λεύκη, εκ γενετής σημάδια κ.λπ.)  χωρίς να αφήνει ίχνη και αποτέλεσμα μάσκας.
Η επιδερμίδα είναι ομοιόμορφη, λεία, λαμπερή και ματ για 16 ώρες καθώς η Dermablend πετυχαίνει, μετά από 4 εβδομάδες εφαρμογής, μείωση των ατελειών κατά -49% .

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΑΣ

 • {Όνομα_Προϊόντος}
 • Νέο

  {Όνομα_Προϊόντος}
 • ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Πρόσωπο

  3 λάθη που μπορεί να κάνετε με τις μάσκες αργίλου

  Η άργιλος χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, ιδίως σε ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας. Ωστόσο, οι μάσκες αργίλου για το πρόσωπο εξακολουθούν να περιβάλλονται από αρκετούς μύθους. Παρακάτω εξετάζουμε τρεις συνηθισμένες παρανοήσεις, για να σας βοηθήσουμε να επωφεληθείτε στο μέγιστο από όλα όσα έχει να σας προσφέρει η μάσκα σας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Πρόσωπο

  Ακμή, κνησμός & εξανθήματα: τα σημάδια άγχους στο σώμα

  Το στρες δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας ευεξία: αν δεν κάνουμε κάτι για να το αντιμετωπίσουμε, μπορεί να αρχίσει να έχει αντίκτυπο και στην υγεία του σώματός μας. Παρακάτω εξετάζουμε μερικούς από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους το σώμα σας μπορεί να σας λέει ότι πρέπει να πάρετε τα πράγματα πιο χαλαρά.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

  go to top