NEO Μάθετε σημαντικές πληροφορίες για την χρήση cookies στην ιστοσελίδα μας εδώ.

Εάν δεν αντιδράσετε θα θεωρηθεί πως έχετε αποδεχθεί τους όρους χρήσης cookies

Κλείσε

  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Η συμβουλη του Δερματολογου

Ποιες ειναι οι αιτιες της τριχοπτωσης;

Το ξερατε οτι...;

Η τριχόπτωση μπορεί να είναι απότομη ή προοδευτική και δεν είναι πάντα κληρονομική. Πολλοί παράγοντες μπορεί να ευθύνονται για το πρόβλημα.

Στον άνδρα, το 95% των περιπτώσεων τριχόπτωσης οφείλεται στην ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία, δηλαδή τα αίτια είναι γενετικά και ορμονικά ταυτόχρονα. Ξεκινά κατά την εφηβεία και η τριχόπτωση είναι ιδιαίτερα ορατή στο πάνω μέρος των κροτάφων και στην κορυφή της κεφαλής.

Οι περιπτώσεις ανδρογενετικού τύπου αλωπεκίας είναι σπανιότερες στις γυναίκες και σχετίζονται με τις ορμόνες. Άλλωστε, οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες στις αλλαγές των εποχών (και ιδιαίτερα το φθινόπωρο) και στις περιόδους ορμονικών διαταραχών (εφηβεία, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση…) που αποτελούν τους κύριους παράγοντες που οδηγούν στην τριχόπτωση.

Τι να κανετε

Πρέπει να αποφεύγουμε να δρούμε «επιθετικά» προς τα μαλλιά (στέγνωμα σε υψηλή θερμοκρασία, βαφές, κ.λπ.).
Οι άνδρες, πρέπει να δρουν το συντομότερο δυνατόν για να αποφύγουν την πρόωρη τριχόπτωση, αμέσως μόλις παρατηρηθεί λέπτυνση των μαλλιών στην περιοχή των κροτάφων. Ζητήστε τη συμβουλή του Φαρμακοποιου σας. Θα σας προτείνει εξειδικευμένα προϊόντα για πιό όμορφα μαλλιά που θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματικά αν δράσετε έγκαιρα.
Για τις γυναίκες, τα φαινόμενα τριχόπτωσης λόγω περιστασιακών ορμονικών διαταραχών όπως για παράδειγμα στην εφηβεία και στην εγκυμοσύνη, έχουν την τάση να ρυθμίζονται από μόνα τους.  Ωστόσο, αν επιμένουν, μη διστάζετε να ζητάτε τη συμβουλή του γυναικολόγου σας.

Μοιραστειτε τη συμβουλη

Στείλτε αυτήν την σελίδα με email

Η συμβουλη του Δερματολογου

Ποιες ειναι οι καταλληλες αγωγες αντιμετωπισης της πιτυριδας;

Το ξερατε οτι...;

Η πιτυρίδα είναι η συνέπεια έντονης απολέπισης του τριχωτού της κεφαλής. Κανονικά, τα κύτταρα του τριχωτού ανανεώνονται με φυσικό τρόπο και απομακρύνονται με τη μορφή λεπιών τα οποία είναι μικροσκοπικά και σχεδόν αόρατα. Ωστόσο, υπό την επίδραση ορισμένων παραγόντων, αυτή η ανανέωση μπορεί να επιταχυνθεί. Οι συσσωματώσεις των νεκρών κυττάρων δημιουργούν τότε την πιτυρίδα. Υπάρχουν δύο τύποι πιτυρίδας. Στην ξηρή πιτυρίδα, τα λέπια είναι μικρά, λεπτά, αποκολλώνται και πέφτουν. Στη λιπαρή πιτυρίδα, είναι πιο χονδρά και μεγάλα και παραμένουν συνήθως προσκολλημένα στα μαλλιά και στο τριχωτό.

Τι να κανετε καθημερινα
Η καλύτερη «καθημερινή» συμβουλή για πιο όμορφα μαλλιά, είναι πως ανεξάρτητα από το βαθμό πιτυρίδας, θα πρέπει να αποφύγετε τα πολύ «επιθετικά» προϊόντα , καθώς και το λούσιμο και το στέγνωμα σε υψηλές θερμοκρασίες. Τα αντιπιτυριδικά σαμπουάν που είναι κατάλληλα για τον κάθε τύπο πιτυρίδας, μπορούν να την απομακρύνουν. Μη διστάζετε να επισκέπτεστε το δερματολόγο σας για να πραγματοποιεί ακριβή διάγνωση και να σας βοηθά να βρείτε την κατάλληλη αγωγή.

Μοιραστειτε τη συμβουλη

Στείλτε αυτήν την σελίδα με email

Η συμβουλη του Φαρμακοποιου

ΠΟΙΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΓΙΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΛΛΙΑ;

Το ξερατε οτι...;

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι μαλλιών: κανονικά, ξηρά και λιπαρά.
Τα κανονικά μαλλιά είναι λαμπερά, απαλά, ξεμπερδεύονται και χτενίζονται εύκολα.
Τα ξηρά μαλλιά είναι πιο θαμπά και συχνά εύθραυστα, με τάση να σπάνε. Το σμήγμα, το οποίο παράγεται από τον σμηγματογόνο αδένα και λιπαίνει την τρίχα, περιβάλλοντάς την με ένα προστατευτικό φιλμ, δεν επαρκεί. Η ίνα της τρίχας δεν προστατεύεται αρκετά, χάνει την ελαστικότητά της και γίνεται ευάλωτη στις επιθέσεις.
Τα λιπαρά μαλλιά, αντιθέτως, σχετίζονται με υπερβολική παραγωγή σμήγματος. Η περίσσεια σμήγματος κάνει την τρίχα μαλακή, βαριά και δυσκολεύει το χτένισμα.

Τι να κανετε

Για να επιλέξουμε σωστά το σαμπουάν μας, είναι κατ' αρχήν σημαντικό να μάθουμε τον τύπο των μαλλιών μας. Μη διστάσετε να ζητήσετε μια εξειδικευμένη συμβουλή στο φαρμακείο.  Στη συνέχεια, ο φαρμακοποιός σας θα σας προτείνει το κατάλληλο για εσάς σαμπουάν ανάλογα με τον τύπο του τριχωτού σας (κανονικό, λιπαρό, ξηρό, ευαίσθητο, κ.λπ.) και τα χαρακτηριστικά της ίνας της τρίχας (ξηρά μαλλιά, λεπτά, με παχύτερη τρίχα, κ.λπ.).

Μοιραστειτε τη συμβουλη

Στείλτε αυτήν την σελίδα με email

ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΜΒΟΥΛΗΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ

Ιδανικoς συμμαχος της επιδερμιδας σας, ο φαρμακοποιος-συμβουλος Vichy μπορει να σας συμβουλευσει για τις κινησεις ομορφιας και τα καταλληλα προϊοντα για το προσωπο και το σωμα σας.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ VICHY:

Ok