NEO Μάθετε σημαντικές πληροφορίες για την χρήση cookies στην ιστοσελίδα μας εδώ.

Εάν δεν αντιδράσετε θα θεωρηθεί πως έχετε αποδεχθεί τους όρους χρήσης cookies

Κλείσε

  • research
  • Points de vente
  • newsletter
  • my skin

Τι συμβαίνει το Φθινόπωρο; Αυτή την εποχή τα δέντρα χάνουν τα φύλλα τους και οι άνθρωποι χάνουν περισσότερα μαλλιά


Η μέση τρίχα έχει μια φυσιολογική περίοδο ανάπτυξης 2-6 ετών, προτού να μπει σε μια φάση που είναι γνωστή ως τελογενής φάση, κατά την οποία η τρίχα πέφτει. Περίπου το 10% των τριχών των μαλλιών βρίσκονται σε αυτό το στάδιο, αλλά οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι το επίπεδο τελογένεσης στις γυναίκες αυξάνει ελαφρώς κατά το μήνα Ιούλιο. Οι τρίχες αυτές πέφτουν περίπου 100 ημέρες αργότερα, δηλαδή στα μέσα Οκτωβρίου ή το Νοέμβριο. Μελέτες που δημοσιεύτηκαν  στο Journal of Dermatology δείχνουν ότι ο ήλιος του καλοκαιριού και οι ακτίνες UV μπορεί να αποτελούν μια εξήγηση για αυτό το φαινόμενο. [JL1] Παρόλα αυτά, ορίστε 5 συμβουλές για όμορφα μαλλιά, ανεξαρτήτως εποχής:

  1. Αποφύγετε να τραβάτε τα μαλλιά σας. Βουρτσίζετέ τα συχνότερα και πιο ήπια – μην τα βουρτσίζετε ενώ είναι υγρά, γιατί τότε έχουν μεγαλύτερη ελαστικότητα. Υιοθετήστε χαλαρά χτενίσματα αντί για περίπλοκα χτενίσματα που ταλαιπωρούν τις ρίζες.
  2. Πρόσληψη σιδήρου. Πολλές γυναίκες με έλλειψη σιδήρου παρουσιάζουν υψηλότερα επίπεδα τριχόπτωσης. Καλές πηγές σιδήρου αποτελούν τα λιπαρά ψάρια, ο κρόκος του αυγού και κάποια φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι.
  3. Βελτιώστε τη συνολική πρόσληψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών: η Τριχολογική Εταιρεία επισημαίνει ότι ο θύλακας λαμβάνει τις θρεπτικές ουσίες του από το αίμα και προτείνει μια διατροφή που να περιλαμβάνει ω-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, βιταμίνες B12, A και C, καθώς και σίδηρο, για την πρόληψη της ξηρότητας του τριχωτού και την εμφάνιση θαμπών, λεπτών μαλλιών.
  4. Εγκαταστήστε φίλτρο νερού. Τα χημικά και το «σκληρό νερό» μπορεί να ξηραίνουν την επιδερμίδα και το τριχωτό της κεφαλής. Στη συνέχεια, ξύνοντας το ξηρό τριχωτό που παρουσιάζει κνησμό, μπορεί να βλάψουμε τους τριχικούς θύλακες.
  5. Χρησιμοποιείτε πολύ ήπιο σαμπουάν, μαλακτική κρέμα και καλλυντικές αγωγές. Το νέο Aminexil Clinical 5 της Vichy αναπτύχθηκε σε συνδυασμό με δερματολόγους για την ενίσχυση της τρίχας από τη ρίζα, την ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας και την εξισορρόπηση του τριχωτού.
Δοκιμάστε τις προτάσεις μας και υποδεχθείτε θετικά το φθινόπωρο! [JL1]Journal of Dermatology: [JL1]http://www.derma-haarcenter.ch/files/Directory/Publikationen/Seasonality%20of%20hair%20loss.pdf


Τα προϊόντα μας

Τα πιο δημοφιλή

Στιγμές της ζωής μας

Tips για σωστή διατροφή όταν είστε πάνω από 50

Ενώ είναι σημαντικό να υιοθετείτε καλές διατροφικές συνήθειες όταν είστε νέες, μερικές φορές η εμμηνόπαυση αναγκάζει τις γυναίκες να αναθεωρήσουν το καθημερινό τους διαιτολόγιο. Εδώ σας δίνουμε ορισμένα tips για σωστή διατροφή όταν είστε στα 50.

Διαβάστε το άρθρο

Στιγμές της ζωής μας

Αντισυλληπτικά και Ακμή

Το χάπι, η αντισυλληπτική μέθοδος per os (απο του στόματος χορήγηση), συνταγογραφείται μερικές φορές, ως θεραπεία κατά της ακμής, δικαιολογημένα ή όχι. Η Δρ. Brigitte Letombe, γυναικολόγος στο CHRU (πανεπιστημιακό νοσοκομείο) της Lille, στη Γαλλία, εξηγεί.

Διαβάστε το άρθρο

go to top